In industria de retail, noile caracteristici extind utilizarea video și ajută la atenuarea criminalității.

Un hoț a intrat într-unul dintre restaurantele lui Fabricio Pareja nu cu mult timp în urmă, dar nu a mai rămas mult timp: doar a luat citeva iPad-uri de lângă casa de marcat.

„A văzut camerele de luat vederi și a fugit rapid”, spune Pareja, care deține mai multe restaurante din South Florida, inclusiv Merkado 31 și Chullos. „Nu sunt cele mai mari camere video, dar sunt vizibile, iar poliția mi-a spus că asta ne-a salvat”.

În comerțul cu amănuntul, simpla prezență a echipamentelor de supraveghere video poate fi un factor de descurajare: hoții nu le place să fie prinși pe camera. De asemenea, videoclipul a susținut medicina de lungă durată, deoarece imaginile capturate în acțiune ajută la obținerea condamnărilor.

Din ce în ce mai mult, totuși, profesioniștii în domeniul securității retail găsesc modalități de a extinde valoarea videoclipului în afara prevenirii pierderilor. Utilizând analizele video, capabilitățile de înaltă definiție și alte instrumente emergente, experții în securitate pot ridica valoarea investițiilor lor în timp ce aplică video în întreaga întreprindere de vânzare cu amănuntul.

Valoarea afacerii

Analiza video se referă la o serie de instrumente de interpretare care aplică înțelegerea umană pentru a crea contextul în jurul imaginilor video. Dacă videoclipul poate ajuta operatorii să înțeleagă cum se comportă clienții, aceasta poate fi o valoare adăugată mare, spune Jeff Levitt, președintele Consiliului ASIS pentru vânzarea cu amănuntul.

El arată spre exemplul „timp de staționare”, cât timp un patron persistă în fața unui afișaj. „Dacă analiștii pot identifica mai mulți clienți care se opresc la acest afișaj sau la capătul respectiv, departamentul de marketing poate utiliza aceste informații pentru a examina utilizarea acestui spațiu. Analiștii pot da aproape o semnătură termică în diferite părți ale magazinului „, spune el.

De asemenea, Google Analytics poate ajuta managementul să ajusteze nivelurile de personal, utilizând date video pentru a asigura angajaților potriviți în locurile potrivite. „Vrei să-i faci pe fiecare client care intră în ușă să cumpere ceva, iar videoclipul poate conduce asta”, spune Levitt. „Dacă un client vine și pleacă fără o achiziție, poate veți vedea că aveați și linii mai lungi la registru, că oamenii pur și simplu nu au vrut să aștepte. Sau ei merg la un raft pentru a pur și simplu nu este stocate, și video vă poate arăta asta. ”

Profesioniștii din domeniul securității vor beneficia de aceste cazuri de utilizare emergente.

În trecut, camerele de securitate și sistemele lor de susținere au fost considerate, în mare parte, ca un centru de cost în retail, o durere necesară care trebuie îndreptată. Dacă pot ridica valoarea de afaceri a videoclipului în întreaga organizație, pot spori semnificativ valoarea percepută a funcției de prevenire a pierderilor.

„Când videoclipul nu mai este doar un instrument pentru a identifica furtul, atunci îl puteți folosi pentru a vinde lideri de rang înalt în ceea ce privește valoarea acestuia”, spune Larry Hartman, directorul departamentului de gestionare a riscurilor, prevenirea pierderilor și siguranța la bunurile industriale din Florida centrală. „Managementul îl poate folosi pentru marketing: Câți clienți părăsesc clădirea goală? Și pot, de asemenea, să măsoare productivitatea angajaților. Sunt în picioare, nu asistă la serviciul clienți? Toate aceste informații adaugă valoare. ”

Rent-A-Center

La Rent-A-Center, un lanț național de magazine de închiriere de bunuri de consum, James P. Carr a căutat să profite de promisiunea video. În calitate de director senior al protecției globale a activelor, el vede o oportunitate din ce în ce mai mare de a utiliza video nu doar ca un instrument de descurajare a furtului, ci mai degrabă ca un activ operațional.

El a folosit analize video pentru a număra clienții pentru a ajuta planul departamentului de marketing pentru perioadele de vârf de cumpărături și pentru a ajuta HR să stabilească cele mai bune modalități de a oferi magazine personalului. Cel mai recent, Rent-A-Center a lansat un pilot în care camerele de securitate au fost utilizate pentru a scana rafturile magazinelor pentru a identifica articolele din stoc.

Sistemul de analiză video a interfețat apoi cu baza de date de inventar pentru a determina dacă elementele lipsă erau la îndemână. Magazinele au fost evaluate pentru pregătirea lor operațională, iar cele care nu aveau inventarul disponibil afară au pierdut puncte. „Doar prin conștientizarea de genul asta, pe parcursul unei perioade de 90 de zile, am văzut o creștere cu două cifre a vânzărilor”, spune Carr. Cu sprijinul partenerului său de tehnologie March Networks, compania a lansat acum sistemul în peste 350 de locații.

Carr continuă să experimenteze. Ultimul său efort presupune folosirea camerelor de securitate pentru a vizualiza instantaneu magazinele chiar înainte de deschiderea zilelor de vineri și sâmbătă, zilele cele mai aglomerate ale companiei. Sistemul automatizat documentează configurarea magazinului și dezinstalează imaginile către managerul de district prin e-mail, oferind liderului companiei o actualizare vizuală automată a disponibilității magazinului. „Încercăm să creăm un mediu pregătit pentru vânzări”, spune Carr. „Acest lucru arată managerului districtului cum arătau magazinele sale și dacă sunt gata să facă afaceri”.

Pe măsură ce consumatorii devin mai obișnuiți cu prezentarea supravegherii video, unii comercianți cu amănuntul plasează vizibil monitoare. Clienții care intră în magazin sau se află în registru se confruntă cu fețe proprii încastrate pe monitoare video.

Unii îl văd ca pe un puternic factor de descurajare.

„Am avut clienți care mergeau în magazin și se vedeau pe un monitor de 52 de inchi”, spune Larry Hartman, directorul departamentului de management al riscului, prevenirea pierderilor și siguranța pentru industria bunurilor de larg consum din Florida centrală. El a folosit monitoare orientate spre client într-o poziție anterioară.

„Sunt un credincios ferm în descurajare”, spune el. „Aș prefera să avertizez o persoană că sunt monitorizate, pentru că poate că ajută la direcționarea pe cineva direct. Aceasta nu va împiedica un robot profesionist să facă ceea ce fac, dar un client sau angajat care nu a furat înainte poate să se gândească de două ori dacă vede un monitor de vizualizare publică „.

Experții în domeniul comerțului cu amănuntul spun că există valoare în această rațiune.

„Priviți în sus și vă vedeți pe monitor atunci când intriți. S-ar putea să intru și să-mi fixez cravata. Un criminal va intra și va simți că a fost deja reperat și că devine un factor de descurajare „, spune Federația Națională pentru Retail a VP de prevenire a pierderilor, Bob Moraca. „În acel moment este un test de IQ. Ți-au făcut deja fotografia. Mai vrei să luați ceva?

Noi capabilități

Utilitatea sporită a supravegherii video este în mare parte rezultatul îmbunătățirilor tehnologice. „Totul este mult mai puternic”, spune Bob Moraca, VP de prevenire a pierderilor la Federația Națională pentru Retail. El arată un număr de capabilități puternice care au contribuit la sporirea valorii sistemului de supraveghere video.

Trecerea de la pan-tilt-zoom la camera cu bule a lărgit câmpul vizual, dar acesta este doar începutul. „Înregistrările video au mai mulți pixeli decât au fost imaginați înainte. Claritatea este dincolo de tot ce am avut vreodată „, spune el. „Puteți să apropiați foarte aproape de un cadran al unei imagini și să obțineți o imagine absolut clară.”

Acest lucru îi oferă profesioniștilor din domeniul securității posibilitatea de a obține o viziune de rezoluție fină a anumitor activități (adică mărfurile care se strecoară în buzunare) și, de asemenea, poate ajuta la identificarea pozitivă a făptașilor. Claritatea reduce și frauda, ​​de exemplu prin clarificarea când a apărut sau nu sa întâmplat incidentul de alunecare și cădere.

Moraca indică, de asemenea, că analiza este un factor puternic de descurajare a furtului din spate. Prin împuternicirea acestor sisteme să recunoască modelele normale de comportament, este posibil ca lecția să fie folosită ca o modalitate de a evidenția activitatea anormală.

„Aveți magazia unde se află întregul dvs. inventar, produs în valoare de sute de mii de dolari. Toți intră prin aceste două uși și părăsește aceste porți „, spune el. „Apoi, setați analizele video și dacă vede cineva ieșirea din ușa” în „, sistemul îl va prinde și va alerta pe cineva. Sau puteți spune: Nimeni nu trece prin aceste porți de la miezul nopții la 5 dimineața. Dacă trece cineva, înregistrează anomalia.

Privind în perspectivă, unii văd integrarea datelor ca fiind următoarea zonă de interes pentru profesioniștii din domeniul securității care doresc să profite la maxim de videoclipul, în același fel în care Carr leagă camerele Rent-A-Center de sistemul de inventar pentru a monitoriza stocurile situații.

La restaurantele Womack, un franciză Popeyes cu restaurante în mai multe state, directorul IT James Eddy a colaborat cu ERC Hospitality Technology Solutions pentru a integra feed-ul video cu sistemul Point-of-Sale ca o modalitate de a menține angajații cinstiți.

„S-ar putea să investiți o tranzacție în care costul alimentelor pare suspect de mare, ca cineva dă de mâncare. În trecut, trebuia să căutăm o bază de date POS separată de videoclip și să le compunem împreună „, spune el.

„Astăzi, toate datele POS se află în cadrul videoclipului, așa că mă pot uita la POS și pot extrage toate returnările sau tranzacțiile anulate sau reducerile pentru o anumită zi și pot reda instantaneu videoclipul asociat cu returnarea. În doar câteva minute pot să văd ce se întâmplă și să văd dacă este legitim „, spune el. „Deoarece sistemele sunt sincronizate, aveți 100% garanție că tranzacțiile au avut loc la momentul producerii videoclipului.”

Având în vedere importanța crescândă a analizei, unii experți îndeamnă liderii de retail să-și extindă orizonturile atunci când caută personal pentru a susține aceste sisteme.

Citeste mai mult pe: Security Magazine


 

Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Articole, noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, topuri de Securitate,  legislatie de Securitate, Club de Securitate, Promovare online pentru firme de securitate

VerifiES Security: Servicii pentru industria de securitate

VerifiES Efficiency– Eficienta in Securitate:  Achizitii servicii de Securitate, Proiectare si Receptie sisteme de Securitate, Selectie, Evaluare si Audit furnizori de Securitate, Consultanta de securitate, Audit securitate Solutii de securitate – optimizare buget de securitateExternalizare management servicii de securitate, Analize, statistici de securitate, Instrumente utile pentru industria de securitate

VerifiES Employees – Angajati in Securitate: Servicii de recrutare si training pentru industria de Securitate

VerifiES Evolution – Evolutie in Securitate: Servicii de consultanta dedicate firmelor de Securitate: strategie, management, marketing, vanzari, consultanta financiara.

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate