Sistemele de securitate integrate aduc beneficii oricarei companii. Un sistem integrat permite tuturor dispozitivelor si aplicatiilor de securitate sa functioneze perfect împreună. Îmbunătățește serviciile pentru clienți, crește eficiența operationala si comerciala. Exemple de sisteme integrate de securitate regasim in zona de retail, de exemplu plata self checkout la casele de marcat fara operator, sau integrarea sistemului video de securitate cu scanarea produselor rezultand verificarea pretului, sau integrarea portilor antifurt cu sistemul CCTV. Putem merge mai departe cu exemplele in zona de siguranta la foc unde sistemele de sonorizare, usi antifoc si sistem de stingere functioneaza simultan.

Ce este securitatea integrată?

Pe scurt, integrarea sistemului ajută securitatea operationala, comerciala si de urgenta sa functioneze impreuna. Integrarea sistemelor oferă beneficii complexe, prin abordarea securitatii pe mai multe niveluri simultan. Cu cât exista mai multe straturi de securitate, cu atât vor fi mai greu de penetrat. Un sistem integrat de securitate va fi configurat intotdeauna in functie de nevoile unei companii.

Un sistem de securitate integrat poate include diferite sisteme, cu ar fi:

 • Supravegherea video
 • Monitorizarea video
 • Analiza video
 • Sistemele de control acces
 • Detectie efractie
 • Sistemele de sonorizare de urgenta si comerciale
 • Recunoașterea numerelor de înmatriculare
 • Sistemele de siguranta la foc, stingere si avertizare
 • Sistemele de iluminare de siguranta si securitate
 • Usi de securitate si de urgenta

Sistemele integrate comunică și lucrează împreună. De exemplu, atunci când combinați controlul accesului cu supravegherea video, puteți verifica momentul evenimentului  generat de sistemul de control acces cu inregistrarea video, fara a mai pierde timp cu verificarile manuale ale inregistrarilor video.

Un sistem de securitate integrat îi pune impreuna doua sau mai multe sisteme, eliminând necesitatea unor verificari manuale. Integrarea sistemului de securitate simplifică monitorizarea și raportarea, consolidând în același timp securitatea.

Beneficii ale sistemului de securitate integrat

Eficiență

Exemple de integrare de tehnologie regasim in viata de zi cu zi, de la retele de socializare pana la sisteme de urgenta nationale. De exemplu cu un numar unic de telefon la niivel national putem apela politia, pompierii sau ambulanta.

Tehnologia de securitate potrivită la momentul potrivit oferă multiple avantaje. O astfel de tehnologie este monitorizarea video integrata.

Sistemele de supraveghere video integrate ofera beneficii complexe:

 • Identifica riscurile de securitate in derulare și le semnaleaza înainte de a se finaliza.
 • Gehereaza probe video pentru investigatiile ulterioare.
 • Îmbunătătesc eficiența operațională.
 • Minimalizeaza daunele prin semnalarea operativa a evenimentelor de securitate sau tehnice.

Un sistem de securitate centralizat eficientizează procesele, fluxurile de lucru și raportarea. Dacă aveți o întrebare despre controlul accesului, aveți un singur punct de contact. Dacă trebuie să identificați un numar de înmatriculare, contactați aceeași sursă. Un sistem integrat de securitate economisește timp util pentru toți cei implicați.

Descurajează furtul și frauda

Majoritatea industriilor – în special din constructii, din imobiliarele de birouri, din retail, din zona rezidentiala și din fabricarea autoturismelor – se confrunta cu o infractionalitate ridicata. Un alt lucru pe care îl au în comun il reprezinta infractionalitatea angajatilor. Angajații cunosc punctele slabe ale sistemului de securitate și soluțiile alternative, la fel și agenții de securitate.

Statisticile de infractionalitate la nivel mondial arata că peste 80% din manageri au generat cel putin un caz de fraudă. Se pare că autorii din peste jumătate din cazurile de fraudă sunt angajați, foști angajați și colaboratori.

Statisticile de securitate arata că 75% dintre angajați au furat de la angajator cel puțin o dată iar foarte multe afaceri au fost afectate de infractionalitatea angajaților.

Supravegherea video integrata in Centre Operationale de Securitate poate ajuta la rezolvarea acestor situatii infractionale. Dacă cineva intră pe proprietate fără permisiune, un operator video anunta poliția sau firma de securitate și îi ajută să localizeze suspectul. Acești operatori sunt adesea externalizati, în afara amplasamentului, in Centre Operationale de Securitate, ceea ce inseamna mai puțin probabil ca va colabora cu un angajat din interiorul companiei.

Sistemele de supraveghere oferă ulterior dovezi care vor demonstraca au fost luate măsurile de securitate preventive, necesare pentru a crea un mediu de lucu sigur.

Reduce sau elimină responsabilitatea și costurile generate de paza umana

Costurile generate de  firmele de securitate de securitate cu paza umana sunt de multe ori prohibitive pentru majoritatea companiilor. Cu toate acestea, dacă o companie are bugetul necesar pentru paza umana, aceasta de multe ori este ineficienta. Un agent de securitate poate supraveghea o zona limitata a unei proprietăți la un moment dat. Cu fiecare agent de paza in plus, costurile operationale cresc. Supravegherea video integrata este mai rentabilă și creste profitabilitatea unei afaceri.

Chiar daca agentii sunt bine instruiti si verificati, pot genera riscuri de securitate prin frauda interna. Un sistem de securitate integrat poate fi angajatul perfect.

Stoparea activitatii infractionale prin monitorizare în timp real

Un sistem integrat de securitate format din camere de supraveghere, monitorizare video, sisteme de control al accesului, analize și informații, reprezinta o modalitate eficientă pentru prevenirea infractionalitatii și minimalizarii riscurilor de securitate. Simpla instalare a unui sistem de supraveghere video poate descuraja infractionalitatea in centrel comerciale sau industriale.

Cu toate acestea, un sistem video cu tehnologie depasita sau cu rezolutie mica nu va fi de mare ajutor.

De aceea este esențial să se instaleze sisteme video adaptate la nevoile si riscurile de securitate. Tehnologia camerelor video din prezent poate identifica numere de înmatriculare, fizionomia suspectilor și alte informații importante pentru a ajuta la prinderea infractorilor.

Monitorizarea operationala în timp real implică operatori video bine instruiți care urmăresc activitatea suspecta și răspund în mod operativ.

Un sistem integrat de securitate care combină analiza video și controlul accesului funcționează ca o soluție avansată de prevenire a pierderilor. Tehnologia depinde de inteligența artificială care observă anumite activități suspecte. Când apare unul dintre riscuri, cum ar fi accesul după orele de program, acesta va alarma operatorul video care poate acționa imediat.

Un sistem de securitate integrat permite managementului să vadă orice parte a facilității, chiar și mai multe proprietăți în timp real, oriunde folosind smartphone-urile, tabletele, laptopurile și computerele.

Camerele de supraveghere fără monitorizare reprezinta o soluție pasiva. Până când se va descoperi evenimentul si se vor vizualiza inregistrarile, suspectul a dispărut de mult. Monitorizarea în timp real poate surprinde activități suspecte înainte sau imediat ce acestea se întâmplă. Procedând astfel, daunele pot fi minimalizate.

5. Reputatie si imagine buna

Vandalismul si vagabondajul costă adesea mai mult decât daunele suferite și obiectele luate. Vandalismul implică daune materiale care ar putea determina închiderea temporară a afacerii pentru reparații. Aceasta duce la o imagine neatractivă, care poate deranja clienții și vizitatorii.

Monitorizarea video live ca parte a unui sistem de securitate integrat stochează înregistrări pentru analiză ulterioară. Înregistrările sunt utile la furnizarea de dovezi care protejează afacerea de   dauneprin răspundere civilă.

Un sistem de securitate integrat este mai ușor de întreținut și de actualizat. Deoarece totul este unificat, veți avea nevoie de mai puțini oameni pentru a-l gestiona și a monitoriza camerele. Astfel se economisesc bani si timp.

Cum să obțineți un sistem de securitate integrat personalizat

Investiția în servicii integrate de securitate cu monitorizare video live ajută la îmbunătățirea siguranței proprietății dvs., oferind în același timp multe alte beneficii.

Dacă nu sunteți sigur ce este potrivit pentru dvs. un consultant de securitate VerifiES vă poate proiecta o soluție de securitate integrată eficientă care să se potrivească nevoilor dumneavoastră.

Discuta cu un consultant VerifiES


Intra in comunitatea   Linkedin Securitate in Romania

Intra in comunitatea  Facebook Securitate in Romania  

Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, Topuri de Securitate

VerifiES Security – Eficienta in Securitate: Servicii Eficiente de Securitate la preturi corecte

Ajutam companiile in selectia si implementarea celor mai Eficiente Solutii de Securitate.

Consultanta de securitate:  Design si proiectare solutii de securitate, Evaluare si selectie furnizori Securitate, Audit servicii si solutii de securitate, Optimizare bugete securitate, Evaluare eficienta si eficacitate programe de securitate, Politici si proceduri de securitate, Programe de loss prevention, Receptie si evaluare sisteme de securitate

Total Security Management: Proiectare sisteme Securitate si incendiu,  Evaluare de risc la securitate fizica, Implementare solutii de Securitate, paza, sisteme de securitate, monitorizare alarme, Management de Securitate.

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate