HANGZHOU, China , 18 ianuarie 2021 / PRNewswire / – În ciuda unui 2020 extrem de neobișnuit, transformarea constantă a industriei de securitate nu s-a oprit. Câteva schimbări semnificative în utilizarea tehnologiei se accelerează chiar – de exemplu creșterea tehnologiilor multi-percepție, convergența sistemelor de securitate, popularitatea inteligenței artificiale și creșterea soluțiilor cloud.

Aceste schimbări extind și remodelează domeniul de aplicare al industriei securității, de la păstrarea în siguranță a persoanelor și a activelor la crearea unor medii mai sigure, eficiente și inteligente.

Top 10 tendințe ale industriei de securitate în 2021

Privind în viitor în 2021, avem mari speranțe, iar Hikvision ar dori să împărtășească aici câteva idei și gânduri încurajatoare cu privire la tendințele cheie care pot afecta industria securității atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.

1)    Tehnologia video inteligentă ajută în timpul pandemiei  

În fața pandemiei COVID-19, companiile acordă prioritate găsirii de modalități de a relua operațiunile în siguranță. Tehnologia video inteligentă a arătat un mare potențial pentru a ajuta companiile să-și păstreze angajații și clienții în siguranță în timp ce se întorc la muncă.

Alimentate de AI, camerele de securitate monitorizează locațiile dens populate pentru a se asigura că angajații respectă măsurile vitale de siguranță – inclusiv distanțarea socială, purtarea măștii și controlul debitului – și asigură verificări inițiale ale temperaturii.

Angajații evită contactul fizic inutil cu hardware-ul partajat în această eră tensionată, accelerând tendința sistemului de control al accesului fără atingere pe care am văzut-o pe piață. Numeroase moduri de verificare fără atingere – recunoașterea feței, recunoașterea amprentei palmare, codurile NFC și QR – sunt puternic promovate.

2)    Percepția multidimensională

Pentru o lungă perioadă de timp, captarea imaginilor vizuale a fost baza și capacitatea de percepție a sistemelor de securitate video. Dar odată cu dezvoltarea și aplicarea tehnologiilor de detectare, devin posibile computere de margine mai puternice și algoritmi inteligenți, dispozitive integrate de securitate și sisteme care utilizează mai mulți senzori. Acum, mai multe capabilități de percepție, cum ar fi detectarea radarului, imagini multispectrale, măsurarea umidității și temperaturii și detectarea presiunii gazului, sunt integrate cu camerele și sistemele video. Această integrare extinde capacitățile de percepție ale acestor camere și sisteme video și le extinde aplicațiile, permițând colectarea și utilizarea informațiilor multidimensionale.

De exemplu, o abordare promițătoare integrează acum camere cu tehnologie radar cu undă de centimetru și milimetru, care poate extinde percepția dincolo de domeniul vizual la detectarea obiectelor și urmărirea mișcării până la și peste 100 de metri la distanță. Imaginea multispectrală este o altă abordare bună pentru camere pentru a percepe informații din spectrul de lumină nevizibil. De exemplu, detectarea inovatoare cu ultraviolete (UV) mărește capacitățile de percepție ale camerelor, chiar și în ceea ce privește captarea fenomenelor de arc electric invizibile; această tehnologie găsește o aplicație cheie în controalele de siguranță la rețelele electrice îmbătrânite.

Capacitățile de percepție multidimensională vor juca un rol fundamental în luarea industriei securității video la nivelul următor și vedem în mod constant un număr tot mai mare de dispozitive și sisteme de securitate integrate cu senzori multipli.

3)    Vizibilitate – Oricând, orice condiție

Utilizatorii au ajuns să se aștepte la performanțe neîntrerupte de la camerele lor video, indiferent de anotimp, de vreme și cu siguranță de ora din zi. Este vital să aveți camere care pot răspunde eficient pentru a capta imagini clare, indiferent de ora din zi sau de noapte sau de cât de rea este vremea.

În zilele noastre, tehnologia de imagistică cu lumină slabă care oferă imagini colorate în medii întunecate și pe timp de noapte devine populară în industria securității, iar clienții au arătat o preferință față de camerele cu imagini color 24/7. Mai multe camere frontale sunt acum echipate cu tehnologie de imagistică cu lumină redusă pentru a se asigura că pot „vedea” și reproduce culoarea imaginii atât ziua, cât și noaptea.

Și în alte condiții extreme, cum ar fi ploi abundente, zăpadă, ceață sau smog, cum asigură vizibilitatea camerele? Profesioniștii din industrie tind să aleagă imagistica termică care măsoară căldura – sau radiația termică – pentru a genera imagini din câmpul lor vizual. Cu imagistica termică, imaginea redată este mult mai puțin afectată chiar de cea mai întunecată lumină dintre aceste condiții.

4)    Tehnologie 5G pentru securitate video UHD și wireless

Tehnologia 5G poate aduce mari schimbări în industria securității. Lățimea de bandă mai mare a 5G și latența mai mică fac posibilă transmiterea regulată a imaginilor de înaltă calitate și, odată cu adoptarea pe scară largă a camerelor cu înaltă definiție (UHD), ar putea aduce noi oportunități pentru securitatea video.

În plus, transmisia wireless fiabilă prin tehnologia 5G va revoluționa piața de securitate video prin cablu în prezent. În viitoarele rețele 5G, camerele wireless vor prolifera și vor fi conectate mai multe dispozitive marginale în locații îndepărtate. Acest lucru va facilita, de asemenea, implementarea largă și rapidă a aplicațiilor AI pe dispozitive de margine.

5)    Convergența mai multor sisteme de securitate

Operăm într-o industrie în care utilizatorii așteaptă soluții complete. Conceptul de sisteme care funcționează perfect împreună a fost mult timp dorit de marea majoritate a profesioniștilor în securitate.

Avantajele convergerii mai multor sisteme de securitate – inclusiv video, control acces, alarmă, prevenirea incendiilor și gestionarea situațiilor de urgență – într-o platformă unificată sunt multiple, iar eficiența și rentabilitatea sunt cele mai evidente. De exemplu, atunci când o alarmă se declanșează, un sistem integrat conectează automat această alertă la ieșirea celei mai apropiate camere, astfel încât întreaga situație poate fi ușor asistată de la centrul de monitorizare. Acest lucru se traduce printr-o reducere considerabilă a timpului și a efortului și, cel mai important, a costurilor. Economii de forță de muncă, timp de instalare, costuri separate de întreținere, licențe software separate etc., toate se adaugă pentru a crea un pachet atractiv pentru clienți.

Mai mult, convergența face ca soluțiile de securitate să crească. Infrastructura existentă va satisface și gestiona nevoile viitoare pe aceeași platformă centrală.

6)    Transformarea digitală a întreprinderilor permise de sistemele de securitate video

În afară de securitate și protecție, oferta de sisteme de securitate video cu valoare adăugată s-a extins pentru a ajuta companiile la nivel de întreprindere în procesul lor de transformare digitală și pentru a obține informații despre oportunitățile de dezvoltare.

Împuternicite de analiza AI, soluțiile inteligente de securitate video de astăzi sunt concepute pentru a îmbunătăți automatizarea și eficiența operațională pe diferite piețe verticale, inclusiv trafic, comerț cu amănuntul, producție, construcții, educație și multe altele. De exemplu, comercianții cu amănuntul înțeleg mai bine traficul pe jos din magazinele lor și își optimizează strategiile de comercializare cu ajutorul soluțiilor video inteligente.

Aceste soluții au fost proiectate cu tablouri de bord digitale pentru a afișa date și informații care provin din sistemele de informații interne ale întreprinderii. Operatorii pot utiliza aceste sisteme pentru a obține actualizări de stare în timp real pentru a-i ajuta să ia cele mai bune decizii pentru afacerea lor.

Tendința de transformare digitală în multe întreprinderi prezintă oportunități imense pentru companiile de securitate de a-și extinde domeniul de aplicare și de a juca un rol important în viitorul unei lumi inteligente.

7)    Soluții de securitate accelerate bazate pe cloud

Tendința „mutării către cloud” pentru companiile de toate dimensiunile s-a accelerat în industria de securitate în 2020. De la piețele întreprinderilor mici la nivelul întreprinderilor, din ce în ce mai multe întreprinderi folosesc astăzi servicii cloud rentabile pentru a extinde flexibilitatea operațiuni, desfășurare și gestionare.

Sistemele de securitate bazate pe cloud – care reunesc securitatea, rețeaua, stocarea, analiza și gestionarea – facilitează implementarea, deoarece nu este nevoie de servere și software locale. Acest lucru economisește o cantitate semnificativă de timp și costuri, extinzând sau reducând în același timp sistemele lor de securitate.

Printr-o infrastructură de găzduire în cloud, aceste soluții beneficiază, de asemenea, clienții cu operațiuni și întreținere la distanță, alertându-i rapid asupra evenimentelor cheie de securitate și permițându-le să țină pasul cu cele mai recente versiuni de firmware, upgrade-uri și servicii.

8)    Calcul de margine crescut pentru a pune AI peste tot

Calculul de margine din ce în ce mai puternic a devenit disponibil acum pentru camerele de securitate și vedem continuu algoritmi mai inteligenți care găsesc aplicații mai largi. Acest lucru ne face să credem că computerul de margine are o șansă bună de a „pune AI pretutindeni”.

Recunoașterea automată a numărului de înmatriculare (ANPR), alerta automată a evenimentelor, numărarea persoanelor, cartografierea căldurii, detectarea ilegală a parcării și detectarea cască, precum și o serie de alte aplicații AI, devin populare pe piața securității. Cu un computer de margine sporit și algoritmi AI optimizați, va deveni normal să vedem camerele de securitate suportând sarcini mai inteligente în viitorul apropiat pentru a contribui la îmbunătățirea securității în comunitățile locale și a eficienței sistemelor de date.

9)    Deschideți ecosistemele aplicației AI

Odată cu utilizarea aplicațiilor AI în multe domenii noi, cerințele pieței pentru algoritmii AI sunt din ce în ce mai diversificate și cererea de personalizare crește, de asemenea. Am văzut mai multă colaborare între industrie și ecosisteme noi pentru a satisface diferitele nevoi ale pieței.

Mai mulți producători de securitate au lansat programe pentru a-și menține dispozitivele de vârf deschise aplicațiilor AI de la terți. Acest lucru aduce o mai mare varietate de funcționalități inteligente, în timp ce partenerii de dezvoltare beneficiază și de deschidere.

Furnizarea de platforme deschise de formare AI pentru clienți pentru crearea și instruirea directă a propriilor algoritmi este o practică destul de comună în alte industrii și se dezvoltă acum în domeniul securității fizice. Clienții au o înțelegere mai profundă despre propriile afaceri și va fi mai eficient și mai eficient pentru ei, cu platforme de formare deschise ușor de utilizat, AI, să-și dezvolte proprii algoritmi pe baza datelor lor și a nevoilor specifice de securitate și afaceri.

10)  Accentul pus pe securitatea cibernetică și confidențialitatea datelor

Securitatea cibernetică și protecția confidențialității datelor au fost o provocare pentru industria securității încă din momentul în care primul dispozitiv de securitate a fost conectat la internet. Condus de creșterea în soluții bazate pe cloud și o serie de tehnologii inovatoare, cum ar fi IoT, big data, 5G și AI, milioane de dispozitive și sisteme de securitate se alătură acum acestei rețele conectate.

Protejarea dispozitivelor și sistemelor de securitate împotriva atacurilor cibernetice și stabilirea confidențialității datelor sunt probleme mai importante ca niciodată. Securitatea cibernetică va continua să fie o preocupare pentru industrie în fiecare etapă a procesării datelor, de la generare, transmisie și stocare, până la aplicații de date și, în cele din urmă, ștergere.

„Zero Trust” a fost un concept popular în domeniul securității cibernetice, iar aceasta poate fi o idee inspiratoare pentru companiile de securitate pentru a construi standarde de securitate cibernetică la nivel mai înalt cu poziția „să nu aveți încredere, verificați întotdeauna”. Timpul va spune.

Află mai multe

Pentru a afla mai multe sau pentru a descoperi ideile Hikvision , vă rugăm să vizitați blogul nostru Hikvision https://www.hikvision.com/en/newsroom/blog/ .

SURSA Hikvision Digital Technology

articol preluat de pe PR Newswire


Intra in comunitatea   Linkedin Securitate in Romania

Intra in comunitatea  Facebook Securitate in Romania  

Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, Topuri de Securitate

VerifiES Security – Eficienta in Securitate: Servicii Eficiente de Securitate la preturi corecte

Ajutam companiile in selectia si implementarea celor mai Eficiente Solutii de Securitate.

Consultanta de securitate:  Design si proiectare solutii de securitate, Evaluare si selectie furnizori Securitate, Audit servicii si solutii de securitate, Optimizare bugete securitate, Evaluare eficienta si eficacitate programe de securitate, Politici si proceduri de securitate, Programe de loss prevention, Receptie si evaluare sisteme de securitate

Total Security Management: Proiectare sisteme Securitate si incendiu,  Evaluare de risc la securitate fizica, Implementare solutii de Securitate, paza, sisteme de securitate, monitorizare alarme, Management de Securitate.

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate