Tehnologia WDR

Imagini cât mai clare? Da, se poate cu Tehnologia WDR.

Dacă ai o cameră de supraveghere instalată, probabil că ai observat deja diferențe de calitate între cele mai întunecate și cele mai luminoase porțiuni ale imaginilor. Te întrebi de ce? Pentru că, cel mai probabil îți lipsește tehnologia WDR.

Dar ce este aceasta, cum funcționează și de ce ai nevoie de ea. Află din articolul de azi.

Ce este Tehnologia WDR?

WDR este acronimul pentru Wide Dynamic Range. Este o tehnologie de care dispun unele camere de supraveghere video. Aceasta servește la compensarea problemelor legate de expunerea la lumină. Cu tehnologia WDR, camera compensează imaginile unde există zone întunecate și luminoase, în care apare o mare decompensare și nu putem vedea imagini clare dacă folosim o cameră video normală. Prin aceasta, se realizează un echilibru între luminozitate și întunecime, îmbunătățind în mod semnificativ calitatea imaginii și obținând un rezultat uniform, datorită acestui ˵tratament˝ dinamic al luminii. Un exemplu de utilizare a acestei tehnologii se găsește în următoarea situație: când o cameră de supraveghere este îndreptată spre o fereastră, poți observa zone în care pătrunde o cantitate mai mică sau mai mare de lumină.

Din păcate, cu o cameră normală, fără WDR, vei avea o parte din imagine foarte întunecată și alta foarte luminoasă, și astfel, se vor pierde multe detalii. Aceasta poate reprezenta o breșă de securitate, deoarece poți pierde o parte din ceea ce se întâmplă în acea zonă mai întunecată. Cu tehnologia WDR se realizează un anumit echilibru extrem de important în întregul ecosistem de securitate al casei sau al business-ului tău.

Cum funcționează Tehnologia WDR?

Cu ajutorul tehnologia WDR, obiectivul camerelor de supraveghere utilizează diferite viteze de expunere pentru a permite mai multă lumină în unele zone ale imaginii și mai puțină lumină în altele, cele care sunt mai luminoase.

Expunerea senzorului la lumina pe care o primește din exterior este controlată pentru a obține o imagine compensată. În zonele mai luminoase, se folosește o viteză mai mare, astfel încât senzorul să fie expus la lumină pentru mai puțin timp.

În zonele mai întunecate, viteza obturatorului este mai mică, ceea ce face ca senzorul să capteze mai multă lumină pentru o perioadă mai lungă de timp. Ambele imagini sunt combinate pentru a obține o imagine finală cu iluminare intermediară.

Dacă ai o cameră care supraveghează, de exemplu, în incinta unei clădiri printr-o fereastră, zonele mai îndepărtate de sticlă vor apărea mai deschise, în timp ce acelea mai apropiate vor apărea mai întunecate. Cu dublă expunere, datorită tehnologiei WDR, obții o imagine clară și echilibrată în care tot spațiul va apărea cu același nivel de iluminare.

De asemenea, camerele de supraveghere cu WDR sunt ideale în situații care necesită monitorizare de foarte înaltă calitate. Iată câteva exemple:

  • Când camera este direcționată din interiorul unei clădiri spre exterior (cale de acces, terasă, stradă). Aici, vei găsi zone de lumină întunecată, modificări de lumină datorită mișcării soarelui etc
  • Când camera de supraveghere trebuie ˵să vadă˝ prin uși de sticlă sau ferestre unde, de obicei, există multe reflexii care împiedică iluminarea uniformă a scenei
  • Pot fi o soluție ideală pentru a evita breșele de securitate care apar în acele zone cu iluminare mai complicate, dificilă

Camere de supraveghere cu Tehnologia WDR și WDR DIGITAL(DWDR)

Noi recomandăm să fii cu mare băgare de seamă atunci când alegi camerele de supraveghere cu tehnologie WDR. De ce? Pentru că, în afară de diferențele tipice dintre mărci și modele, găsești pe piață două tipuri de camere care, deși pot părea la fel, nu sunt: ​​camere cu tehnologie TRUE WDR și WDR DIGITAL.

WDR-urile adevărate folosesc tehnica de a combina diferite viteze de expunere, în timp ce WDR-urile digitale funcționează folosind o tehnică de compensare software. Camerele cu WDR real captează două imagini cu expuneri diferite la lumină și le îmbină într-o a treia imagine, compensând intensitățile acesteia pentru a obține un rezultat optim de iluminare generală. Acest proces natural este înlocuit de compensarea computerizată în WDR-urile digitale. Aici se realizează o singură imagine care este retușată digital și automat. Camerele cu WDR real captează 60 de cadre pe secundă pentru a obține rezultatul final. Pentru a face acest lucru, au nevoie de o capacitate mai mare de procesare a imaginii. Din acest motiv, camerele True WDR, deși sunt mai scumpe, obțin rezultate mai bune.

În concluzie, utilizarea camerelor de supraveghere este abosolut necesară, cu atât mai mult alegerea uneia performante, iar tehnologia WDR chiar face diferența.

Sursă foto. Unsplash.com


Tehnologia WDR


[/fusion_text]
[/fusion_builder_column][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Intra in comunitatea   Linkedin Securitate in Romania

Intra in comunitatea  Facebook Securitate in Romania  

Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate. Noutati si tendinte din industria de Securitate. Solutii de Securitate. Locuri de munca din industria de Securitate. Resurse utile. Topuri de Securitate.

VerifiES Security – Eficienta in Securitate. Servicii Eficiente de Securitate la preturi corecte.

Ajutam companiile in selectia si implementarea celor mai Eficiente Solutii de Securitate.

Consultanta de securitate. Design si proiectare solutii de securitate. Evaluare si selectie furnizori Securitate. Audit servicii si solutii de securitate. Optimizare bugete securitate. Evaluare eficienta si eficacitate programe de securitate. Politici si proceduri de securitate. Programe de loss prevention. Receptie si evaluare sisteme de securitate.

Total Security Managemen. Proiectare sisteme Securitate si incendiu. Evaluare de risc la securitate fizica. Implementare solutii de Securitate. Paza. Sisteme de securitate. Monitorizare alarme. Management de Securitate.

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate