supraveghere-santier.jpg

Utilizarea camerelor de supraveghere în zonele industriale de producţie, şantiere de construcţii sau alte zone industriale similare este o alegere inteligentă dintr-o varietate de motive. Deşi protecţia bunurilor materiale şi prevenirea pierderilor sunt printre motivele principale pentru a instala un sistem de supraveghere, acestea nu sunt singurele argumente pro.

Există, de asemenea, o mulţime de tipuri diferite de sisteme de supravegheredin care să alegi, ceea ce face înţelegerea nevoilor de securitate mult mai importantă. Fără o înţelegere completă a ceea ce ai avea nevoie pentru spaţiul industrial, există şansa să rămâi vulnerabil şi neprotejat.

Acest articol va explora unele dintre cele mai importante consideraţii ale achiziţiei unui sistem de supraveghere performant.

  • Camerele de supraveghere speed domeprofesionale sunt special concepute pentru a monitorza zonele mari în medii brute de lucru. Aceste tipuri de camere sunt construite cu materiale durabile care pot rezista mai multor factori de mediu decât produsele CCTV de calitate inferioară.
  • Daorită rigidităţii excesive şi a tehnologiilor avansate de securitate, ele au, în general, un preţ mai mare. Din fericire, ele merită toţi banii- depăşesc cu mult camerele camerele de supraveghere mai ieftine care sunt prost echipate pentru a suporta astfel de medii dificile.
  • Cu toate astea, datoriă costului lor mai mare, este deosebit de important să te gândeşti exact la ceea ce îţi doreşti de la ele.

Mai jos vei găsi câteva întrebări frecvente pe care trebuie să ţi le pui când mergi la cumpărături.

De câte camere am nevoie pentru a acoperi tot ce e valoros?

Macaralele, materiile prime, susbstanţele chimice, maşinile şi docurile de încărcare prezintă provocări în a le supraveghea. Se recomandă ca zonele care prezintă vulnerabilitate să fie acoperite de camerele de supraveghere.

Am nevoie de camere de supraveghere cablate sau wireless?

Înţelegerea diferenţelor dintre sistemele CCTV cu fir şi supravegherea video wireless va fi necesară dacă vrei să acoperi o suprafaţă mare. Cablurile de supraveghere cu fir de transmisie HD îşi pierd eficienţa dacă cablul de conectare de la DVR se extinde peste 150m. Cu toate astea, camerele de supraveghere wireless IP pot necesita configuraţii suplimentare de reţea şi cablare specializată. Contactarea unui specialist în CCTVeste cel mai bun lucru de făcut atunci când nu eşti sigur ce anume și cum vei monitoriza.

Mă interesează monitorizarea angajaţilor?

Monitorizarea angajaţilor este o modalitate excelentă de a spori productivitatea şi de a descuraja furturile între angajaţi. Aici totusi trebuie avute in vedere legile in vigoare si legea GDPR. De asemenea, posibilitatea de monitorizare de la distanţă îţi poate oferi informaţii despre modul de imbunătăţire a anumitor aspecte sau puncte slabe într-o linie de producţie. Monitorizarea angajaţilor ar trebui să fie luată în calcul în special dacă există preocupări legate de siguranţa faţă de comportamentele de muncă periculoare sau probleme cu inventarul.

Am nevoie de camere de supraveghere rezistente la vandalism?

Camerele rezistente la vandalism constau în ratinguri ridicate care pot rezista daunelor potenţiale cauzate de distrugerea intenţionată. Acestea sunt utilizate în mod obişnuit în supravegherea video pentru spaţiile industriale care au zone în care camerele pot fi uşor manipulate sau accesate.

Vreau să am posibilitatea de a mai adăuga camere ulterior?

Scalabilitatea este un detaliu important care trebuie luat în considerare în supravegherea video a spaţiilor industriale. Abilitatea de a mai adăuga camere la un sistem complet de supraveghere este o modalitate de a economisi bani. De asemenea, având în vedere natura rapidă a tehnologiei de supraveghere, ar fi înţelept să iei în considerare o investiţie care creşte pe măsură ce atingi obiectivele de afaceri pe termen lung.

Voi avea nevoie de instalare profesională?

Deşi o mulţime de camere de supraveghere sunt uşor de instalat, majoritatea camerelor pentru supravegherea spaţiilor industriale vor necesita un nivel experimentat de abilităţi de instalare pentru ca acestea să funcţioneze conform aşteptărilor. Acest lucru ar trebui să fie ceva inclus deja în buget.

Afla raspunsurile la aceste intrebari, care, pe lângă planul de inceput te vor ajuta să îți faci o ideea amplă asupra nevoilor pe care le ai și te vor face să îți dai seama mai ușor de echipamentele de care ai nevoie.

Pentru oferte punctuale și consultanță în vederea alegerii echipamentelui de supraveghere video corect, ne poți contacta la 0356.453.007 și pe site-ul www.spy-shop.ro.

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Articole, noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, topuri de Securitate,  legislatie de Securitate, Club de Securitate, Promovare online pentru firme de securitate

Parteneri :

VerifiES Security – Eficienta in Securitate: Consultanta de securitate, Audit securitateSelectie, Evaluare si Audit furnizori de securitate, Solutii de securitate – optimizare buget de securitateExternalizare management servicii de securitate, Analize, statistici de securitate, Instrumente utile pentru industria de securitate, Proiectare si Receptie sisteme de Securitate

VerifiES Employees – Angajati in Securitate: Servicii de recrutare si training pentru industria de Securitate

VerifiES Grow – Evolutie in Securitate: Servicii de consultanta dedicate firmelor de Securitate: strategie,management, marketing, vanzari, consultanta financiara.

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate