Cea mai mare problemă a logisticii comerțului electronic: sortarea produselor pentru livrare

Firmele de logistică combină tehnologia, instrumentele de productivitate, expertiza și experiența angajaților pentru a gestiona cu succes procesul de livrare a articolelor către consumatori. Prin conexiunea pe care o vor forma cu o afacere logistică cu experiență în industrie, companiile de comerț electronic pot dobândi un avantaj competitiv în ceea ce privește satisfacția clientului. Creșterea site-urilor de comerț electronic, precum și fericirea clienților, vor fi asistate ca urmare a relației cu compania de logistică. Chiar și numai în Statele Unite, sectorul comerțului electronic și-a cvadruplat valoarea în ultimii 10 ani, ajungând la 215 miliarde de dolari.

Companiile de comerț electronic care vând o varietate de produse necesită asistență în gestionarea stocurilor, deoarece rețelele lor de produse sunt atât de mari. Drept urmare, organizațiile logistice vor putea efectua corect gestionarea stocurilor cu ajutorul cunoștințelor din industrie. Odată cu evoluțiile din sectorul comerțului electronic, a devenit clar cât de importante sunt operațiunile logistice.

Atunci când ne uităm la site-urile web de comerț electronic de succes astăzi, caracteristicile proeminente sunt caracteristica de livrare rapidă (de exemplu, livrarea în aceeași zi prin dronă), livrarea corectă a produselor și varietatea largă de produse. Aceste trei KPI-uri măsoară succesul site-urilor de comerț electronic și toate sunt legate de operațiuni logistice. Deși există multe alte operațiuni cruciale în procesele logistice, 4-5 dintre acestea se remarcă, cum ar fi primirea mărfurilor, acceptarea mărfurilor, sortarea și alegerea. Mai mult, marea majoritate sunt procesele de preluare.

Care ar putea fi problemele alegerii în operațiunile de comerț electronic?

1. Alegerea produselor potrivite

Având în vedere cât de obosit poate fi angajatul și că o tura în sectorul comerțului electronic durează în jur de 8-10 ore, este posibil să se adreseze greșit, cum ar fi plasarea unei etichete greșite sau plasarea unui produs greșit pe raftul greșit. Pentru a preveni acestea, trasabilitatea ar trebui să fie furnizată nu numai pe ecran, ci și în moduri diferite. În timp ce alegeți, este posibil să nu fie suficient ca angajații care lucrează în schimburi lungi să furnizeze informații scriind doar pe ecran. În acest moment, este important să apelăm la restul simțurilor lor. Deoarece mănușile inteligente Thread in Motion oferă, de asemenea, feedback haptic, acustic și optic, acestea asigură operații rapide și fără erori, fără a fi nevoie să controlați ecranul atunci când sunt utilizate terminale portabile convenționale.

2. Alegerea bazată pe locație 

Deși sistemele de avertizare ale terminalelor manuale sunt importante în operațiunile logistice din sectorul comerțului electronic, o altă caracteristică importantă sunt sistemele WMS. Distanța unui angajat de la locația sa până la locul în care va începe să aleagă ar trebui să fie cât mai scurtă posibil. Oferă confort personalului pentru a efectua preluarea pe cel mai apropiat raft în loc să meargă degeaba în depozit.

În plus față de sistemele robotizate utilizate, utilizarea sistemelor bazate pe localizare oferă optimizare. În loc ca personalul să aleagă de unde să aleagă, tehnologia portabilă inteligentă Thread in Motion determină poziția angajatului cu WiFi datorită software-ului pe care îl folosește. Astfel, cea mai potrivită listă de comenzi este dată angajatului și se selectează distanța minimă de rotație, ținând cont de ultima etichetă de raft pe care a citit-o. Optimizarea rutelor nu ar trebui să fie doar în viața de zi cu zi, ci și în procesele de depozit.

3. Dependența de terminalele portabile

Deoarece terminalele portabile trebuie transportate manual tot timpul, acestea trebuie lăsate undeva și preluate din nou. Această situație aduce riscuri precum uitarea undeva sau scăderea. Astfel, durata operațiunilor a devenit mai mare în timpul schimbului.

Produsele TIM, care diferă de terminalele portabile convenționale în ceea ce privește faptul că sunt ușor de purtat, cum ar fi mănușile, utilizarea mâinilor libere și ușor, se remarcă în ceea ce privește trasabilitatea, eficiența și economisește până la 50% din timp în operațiuni.

culegerea 2

4. Satisfacția angajaților

Deoarece greutatea terminalelor portabile este cuprinsă între 500 și 1000 de grame, de multe ori devin obositoare. Transportul constant al acestor terminale portabile afectează negativ satisfacția angajaților. Nu numai greutatea este o problema, ci și timpul petrecut în timpul utilizării terminalelor portabile convenționale.

Portabilele inteligente TIM sunt ușor de purtat și ergonomice, deoarece toate portabilele TIM cântăresc doar 35 de grame . Dispozitivele hands-free nu necesită pick-and-drop, ceea ce previne pierderea de timp și nemulțumirea angajaților.

5. Procese Lean

Deoarece noile modele de lucru precum „agile” și „scrum” sunt adoptate pentru angajații cu guler alb, este necesar să fim deschiși la inovații în depozite în lumea afacerilor în schimbare și în curs de dezvoltare. Pentru a îmbunătăți procesele din depozite, echipele de îmbunătățire a proceselor ar trebui să se concentreze asupra operațiunilor logistice din sectorul comerțului electronic. Pentru a face acest lucru, operațiunile trebuie analizate constant într-o manieră usoara și agilă. Mai multe date pot fi obținute din teren, astfel încât să poată fi adoptată o metodologie mai manevrabila și mai agilă, care ajută, de asemenea, la luarea deciziilor cu precizie.

Deși datele din trecut sunt cruciale, importanța datelor actuale nu poate fi negată. Având în vedere că factorul uman se află în centrul logisticii comerțului electronic, datele colectate de la oameni trebuie să fie cele mai exacte.

În plus față de funcția hands-free a portabilelor inteligente Thread in Motion, acestea permit configurarea cu ușurință a sistemelor cu funcția plug and play. Configurarile sunt complexe, cum ar fi interpretarea mișcării mâinilor și confirmarea cantității de comenzi alese, date instantanee și exacte.

Vedeti produsele Thread in Motion aici.

GLOGI

IWO

IWOS

articol preluat si tradus de pe www.threadinmotion.com


Intra in comunitatea   Linkedin Securitate in Romania

Intra in comunitatea  Facebook Securitate in Romania  

Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, Topuri de Securitate

VerifiES Security – Eficienta in Securitate: Servicii Eficiente de Securitate la preturi corecte

Ajutam companiile in selectia si implementarea celor mai Eficiente Solutii de Securitate.

Consultanta de securitate:  Design si proiectare solutii de securitate, Evaluare si selectie furnizori Securitate, Audit servicii si solutii de securitate, Optimizare bugete securitate, Evaluare eficienta si eficacitate programe de securitate, Politici si proceduri de securitate, Programe de loss prevention, Receptie si evaluare sisteme de securitate

Total Security Management: Proiectare sisteme Securitate si incendiu,  Evaluare de risc la securitate fizica, Implementare solutii de Securitate, paza, sisteme de securitate, monitorizare alarme, Management de Securitate.

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate