verifies security

Securizarea perimetrului este primul pas in securitatea oricarei locatii, indiferent daca locatia este  infrastructura critica, obiective industriale, locatii comerciale sau rezidentiale.

Tehnologia si inovatia in domeniu au  eficientizat semnificativ solutiile de securitate perimetrala, cu inovatii  in domeniul camerelor video, camerelor termice,  sistemelor de detectare radar, sisteme de efractie sau alte sisteme de securitate si detectie.

In acelasi timp dezvoltarea inregistrata de solutiile software de analiza si management video contribuie semnificativ la reducere alarmelor false.

VerifiES ofera servicii de consultanta, selectie solutii de securitate perimetrala, proiectare,  management proiect si implementare solutii  protectie perimetrala.

In designul unei solutii de securitate perimetrala VerifiES tine cont de trei componente:

 • Securitate integrata: combinarea serviciilor se securitate ( paza, monitorizare, patrulare, interventie) cusisteme de securitate si echipamente de securitate fizica
 • Cercuri de securitate pornind de la exterior catre interior
 • Folosirea mediului inconjurator al locatie in prevenirea si intarzierea eventualelor incercari de intruziune (CPTED Crime Prevention through Environmental Design)

O buna securitate a perimetrului asigura eficienta in cheltuirea bugetului de securitate, prin alocarea unui dispozitiv de securitate redus, dar si prin preintampinarea si diminuarea riscurilor de intruziune.

Solutiile de securitate perimetrala pot include detectia video, detectie efractie, controlul accesului, garduri de securitate și porti, precum și bariere. Tipul de sisteme și tehnologii implementate va depinde de riscurile probabile de intruziune, care pot varia de la vandalism și proteste la furt, spionaj și, in cel mai rau caz, terorism.

O barieră de perimetru care vizează împiedicarea intrușilor ar trebui să combine un gard sau perete cu iluminat de securitate și de supraveghere, de exemplu, un perimetru de detectare a intrușilor sistem  și CCTV.

Sarma ghimpata  de exemplu acționează ca un factor de descurajare pentru escaladarea unui  gard sau perete prin creșterea inaltimii barierei, precum și prin riscul ca intrusul sa fie ranit.

 • Detectie perimetrala prin solutii video
 • Camere termice
 • Bariere cu infrarosu
 • Bariere cu microunde
 • Dispozitive cu cablu activ de radiofrecventa
 • Senzori monostatici cu microunde
 • Dispozitive de detectie PIR de exterior
 • Sistem cu cabluri tensionate,
 • Gard  (de la cele simple pana la cele electrice)

Ghid Securitate Perimetrala  

Securitatea perimetrului este prima linie de aparare, dar nu va exista niciodată o solutie unica. Fiecare proprietate este diferita si se confrunta cu niveluri diferite de risc.

Atunci cand alegeti solutii adecvate de securitate perimetrala, trebuie luati in considerare factori precum zona perimetrului, conditiile de mediu, topografia, planuri de extindere viitoare.

In multe cazuri, gardurile sau peretii oferă o protecție suficientă.  In alte situatii, este nevoie de ceva mai mult sisteme de securitate: CCTV, camere de termoviziune, drone, patrule de robotizate, senzori si diverse alte tipuri de tehnologie de urmarire si inregistrare.

Ce conteaza cand incepem sa construim un sistem de securitate al unui perimetru:

Garduri si mentenanta zonelor de perimetru

Orice tip de gard este ok versus a nu avea deloc. Desigur exista garduri profesionale si garduri normale, totul depinde de ce anume trebuie securizat si functie de valoarea bunurilor cat putem investii. Gardul este prima linie de aparare a unui perimetru.

Tot in zona aceasta a gardurilor intra si mentenanta zonelor de langa garduri, si crearea unor zone vizibile atat pentru agentii de securitate care monitorizeaza sau patruleaza in zonele de perimetru cat si pentru senzorii de detcetie perimetrala.

Iluminat de securitate perimetral

Majoritatea incercarilor  intruziune perimetrală seintampla in timpul noptii, este evident ca in  timpul noptii este nevoie de un nivel suplimentar de securitate.

In prezent exista cateva solutii inovatoare de iluminat perimetral pe piată. De exemplu, sistemele cu capacitatea de a comuta între lumina albă si lumina vizibilă de indată ce este detectată mișcarea.

Iluminatul de securitate perimetral pe bază de senzori, declansand in caz de detectare a miscarii sau căldurii.

Iluminatul pe langa element de descurajare/ preventie devine element important in detectia posibilelor intruziuni.

Senzori de securitate perimetrala

Senzorii sunt un element extrem de valoros al oricarei solutii de securitate perimetrală.

Senzorii de căldură, senzorii de detectare a mișcării și senzorii de detectare a contactelor  functioneaza trimitand semnale catre reteaua de securitate, creand alerte  care monitorizate pot declansa reaspunsuri adecvate incidentelor.

Răspunsurile automate la criteriile prestabilite pot fi, de asemenea, programate, cum ar fi pornirea iluminării perimetrale, declanșarea Inregistrarii CCTV, redarea unui mesaj de avertizare sonor inregistrat, blocarea punctelor de intrare sau ieșire și oprirea unui sunet alarmă, care poate fi sau nu legata de un centru de receptie a alarmelor.

Sisteme de detectare a intruziunilor perimetrale

Un sistem de detectare a intruziunilor perimetrale  utilizează senzori sau alte tipuri de dispozitive pentru a detecta prezența unui intrus. Sistemele pot fi bazate pe detectoare de infrarosu active sau pasive,  câmpuri electrostatice sau magnetice, cabluri microfonice, senzori seismici și pauze de fascicul aproape infraroșu, printre altele. Acestea  pot fi ingropate, montate la sol sau pe garduri sau stalpi.

Ce trebuie luat în considerare atunci când alegeți o soluție de securitate perimetrală?

Dacă sunteti în căutarea securității perimetrale, trebuie să luati în considerare diferiți factori importanți :

Amenințări specifice – evaluarea riscului de securitate ar trebui sa prezinte tipurile de amenintari la care sunt expuse locatiile dvs. Acestea ar putea fi, de exemplu, potentialul unui intrus de a urca peste un gard sau perete, de a tăia un gard sau alimentari ale sistemelor de securitate sau iluminat, de a escalada   gardurile sau de a dezarma  sistemul CCTV.

Nivel de securitate necesar – diferite tipuri de proprietăți solicită diferite niveluri de securitate. Dacă afacerea sau organizația dvs. funcționează într-o industrie sensibilă, de exemplu guvernamentală, medicală, de cercetare sau militară, atunci nivelul de securitate de care veți avea nevoie va fi foarte ridicat. Dacă manipulați sau depozitați bunuri valoroase sau potențial periculoase, atunci din nou veți avea nevoie de măsuri de securitate mai puternice.

Dispozitive fizice actuale – ce aveti deja la dispozitie pentru a vă proteja perimetrul? Ziduri sau garduri?  Amenajarea imprejurimilor, peisajul si condițiile de mediu joacă un rol esential în alegerea siguranței perimetrale potrivite.

Infrastructură IT – in funcție de sistemele tehnologice actuale pe care le aveți la dispoziție, este posibil sa puteți lua decizii cu privire la securitatea perimetrului, care ar putea sa va reducă costurile, poate alegand tehnologii care se integreaza perfect in sistemele existente, deoarece instalarea unei noi infrastructuri de retea poate fi foarte costisitoare.

Mentenanta si intretinere: unele solutii de securitate perimetrale pot fi instalate cu un cost relativ scazut, dar cand vine vorba de intretinere continua, ar putea exista costuri ridicate. Asigurati-va ca verificati ceea ce implică mentenanta  anuala a acestor sisteme, daca exista costuri anuale pentru mentenanta si update soft, cum sunt calculate.


Solutii Securitate Perimetrala

Contacteaza acum un consultant VerifiES


Intra in comunitatea   Linkedin Securitate in Romania

Intra in comunitatea  Facebook Securitate in Romania  

Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, Topuri de Securitate

VerifiES Security – Eficienta in Securitate: Servicii Eficiente de Securitate la preturi corecte

Ajutam companiile in selectia si implementarea celor mai Eficiente Solutii de Securitate.

Consultanta de securitate:  Design si proiectare solutii de securitate, Evaluare si selectie furnizori Securitate, Audit servicii si solutii de securitate, Optimizare bugete securitate, Evaluare eficienta si eficacitate programe de securitate, Politici si proceduri de securitate, Programe de loss prevention, Receptie si evaluare sisteme de securitate

Total Security Management: Proiectare sisteme Securitate si incendiu,  Evaluare de risc la securitate fizica, Implementare solutii de Securitate, paza, sisteme de securitate, monitorizare alarme, Management de Securitate.

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate