Pandemia provocată de noul coronavirus a evidenţiat in cel mai dramatic mod posibil importanţa separarii fluxurilor operaţionale, indiferent de tipul de activitate desfăşurata.

Mai mult ca oricând, s-a demonstrat că este esential ca traseele si circuitele personalului, materiilor prime si materialelor, dar si ale multitudinii de echipamente, utilaje, scule, documente si orice alte obiecte care se misca in mod continuu intre zonele de activitate ale unui business să fie separate.

Electronic Security Systems  promoveaza de multi ani sistemele de transport pneumatic si a instalat un numar semnificativ de astfel de sisteme. Acestea degreveaza personalul productiv de transportul manual al documentelor (in centrele logistice), mostrelor pentru laborator (in industrie si unitati medicale), cash-ului (in retail), şi oricăror obiecte de mici dimensiuni. Nu doar ca astfel creste rapiditatea in decizii si in consecinta se imbunanatesc productivitatea si calitatea muncii, dar se reduce dramatic posibilitatea de răspandire a infecţiilor in obiectiv.

Sistemelor automatizate de transport din portofoliul ESS pot transporta orice, pe orizontala si pe verticala, fara a interfera cu traficul uman. Practic, apasand un buton se pot trimite incarcaturile in deplina siguranta intre doua „statii”. Infrastructura este complet sau partial ascunsa, iar containerele sunt acoperite antimicrobian:


Transport cu vechicule electrice

Transport cu posta pneumatica

Chiar neluand in calcul faptul ca imbunatatesc securitatea mediului de munca si, in cazul spitalelor, contribuie la salvarea de vieti omenesti, calculul economic (ROI) arata ca, prin simpla neocupare a carausilor umani, aceste sisteme se amortizeaza rapid.

Viorel Luta, administrator ESS: „Reactia personalului care utilizeaza astfel de sisteme este extraordinar de pozitiva. Sistemele de transport pneumatic pe care le-am instalat, incepand cu 2002,  sunt utilizate non-stop;  nimeni nu mai concepe ca ar putea transporta o mostra de analizat catre laborator altfel decat cu poşta pneumatica.

In conditiile actuale, ne asteptam sa se investeasca in astfel de solutii, ca parte a programelor de modernizare a infrastructurilor. Fluxurile trebuie reorganizate astfel incat sa se reduca interactiunea umana. Astfel, apreciem ca se va trece la nivelul urmator, adica se vor implementa sisteme capabile sa transporte mase si volume semnificativ mai mari; exista solutii de transport care pot fi integrate in fluxul operational al fiecarui business”.

Pentru detalii contactaţi viorel.luta@electronicsecurity.ro


Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Articole, noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, topuri de Securitate,  legislatie de Securitate, Club de Securitate, Promovare online pentru firme de securitate

VerifiES Security: Servicii pentru industria de securitate

VerifiES Efficiency– Eficienta in Securitate:  Proiectare si Receptie sisteme de Securitate, Selectie, Evaluare si Audit furnizori de Securitate, Consultanta de securitate, Audit securitateSolutii de securitate – optimizare buget de securitateExternalizare management servicii de securitate, Analize, statistici de securitate, Instrumente utile pentru industria de securitate

VerifiES Employees – Angajati in Securitate: Servicii de recrutare pentru industria de Securitate

VerifiES Evolution – Evolutie in Securitate: Servicii de consultanta in Securitate: dezvoltare companii de securitate,  strategie, management, marketing, vanzari, consultanta financiara.

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate