Securitate pentru sistemul de supraveghere video. Un sistem de camere de securitate este unul dintre cele mai eficiente instrumente pe care companiile sau persoanele fizice le pot utiliza atunci când își protejează proprietatea. Totuși, o astfel de tehnologie este eficientă doar cu un management de securitate potrivit. Daca ați instalat recent un sistem de supraveghere, puteți face pentru eficienta si siguranta.

Cum pastrati in siguranta sistemul de supraveghere? Securitate pentru sistemul de supraveghere video.

Când vine vorba de supraveghere video, sunt necesare masuri de securizare a sistemului CCTV.  In timp ce supravegherea este un instrument care vă poate aduce beneficii, in acelasi timp poate fi o cale de pierdere de informații personale. Pentru a contracara o astfel de actiuni rău intenționate, utilizatorul unui sistem de camere de securitate ar trebui să:

  • Foloseasca parole complexe
  • Integreze sistemul de alarmare cu sistemul video
  • Implementeze vizualizarea de la distanță
  • Restricționeze accesul la sistemul de supraveghere
  • Vizioneze regulat inregistrarile

Aceste reguli vă oferă cel mai bun rezultat atunci când instalați un sistem de camere de securitate. Acestea actioneaza ca elemente de bază pentru securizarea sistemului de supraveghere. Cel mai important, ar trebui să vă personalizați sistemul cu parole pe care vi le puteți aminti. În plus, nu ar trebui să partajați sistemul cu toată lumea, ci doar cu cei care au nevoie de el. Acest lucru vă  asigura o conexiune securizata. Sfaturi de securitate pentru sistemul de supraveghere video.

Cum îmi protejez cablajul camerei de exterior?

Există metode pentru a vă proteja cablurile exterioare. Indiferent dacă provin de la o sursă de alimentare prin ethernet sau un transformator, aceste metode includ:

  • Camuflaj / vopsire
  • Sisteme / capace antivandalizare

În esență, camuflajul și vopseaua sunt complet similare în abordarea lor de a ascunde cablurile camerei de exterior .  Majoritatea cablurilor pot fi instalate de-a lungul unui perete. Un strat de vopsea sau mascarea poate fi o măsură eficientă. Cu toate acestea, un capac pentru camerele cu tuburi din PVC este o opțiune mai bună pentru a preveni distrugerea. Trecerea prin pereți  este o modalitate buna de a menține în siguranță cablarea de exterior.

Pot fi piratate camerele de securitate cu fir? Securitate pentru sistemul de supraveghere video.

În funcție de sistemul dvs., este posibil să aveți imunitate completă la orice fel de amenințare cibernetică. Într-adevăr, majoritatea sistemelor analogice nu pot fi piratate pentru că nu se bazează pe semnale digitale. Cu toate acestea, va trebui să fiți atenți când vă conectați la un router wireless, deoarece reprezinta o vulnerabilitate. Dacă este piratat, cineva vă poate accesa sistemul analog sau digital prin router. Același lucru este valabil și pentru un sistem de camere de securitate digital.

Datorită naturii digitale, piratarea unui sistem sau dispozitiv este dificilă fără numele de utilizator și parola. Alternativ, cealaltă modalitate de a pirata orice sistem de securitate cu fir este să obțineți acces la router. Dacă routerul este complet securizat, iar parola și numele de utilizator sunt configurate, nu va exista nicio șansă de hacking. Sfaturi de securitate pentru sistemul de supraveghere video.

Evitarea amenințărilor cibernetice și a hackingului la camerele wireless. Securitate pentru sistemul de supraveghere video.

Camerele de securitate cu fir și fără fir pot fi piratate de la distanță. În plus, camerele de securitate fără fir necesită o configurație specializată pentru a obține o securitate fiabilă. Cea mai bună metodă este configurarea corectă a fiecărui dispozitiv cu un nume de utilizator și o parolă.

În plus, camerele de securitate fără fir pot fi actualizate, pentru a menține securitatea sporită. O cameră de securitate fără fir actualizată, cu parolă și un user, este mult mai dificil de piratat.

Cum îmi pot utiliza camera IP în siguranță? Securitate pentru sistemul de supraveghere video.

Când sunt conectate direct, camerele de securitate IP  reprezinta unul dintre cele mai sigure tipuri de camere de supraveghere.

Aceste dispozitive dispun de o multitudine de funcții care pot permite o performanță îmbunătățită a oricărui aparat de supraveghere. Cu toate acestea, atunci când cineva optează pentru o conexiune fără fir în loc de o conexiune prin cablu, ar trebui să personalizeze fiecare dispozitiv cu un nume de utilizator și un user.

Deși acest tip de cameră poate fi mai avansat, ele sunt totuși similare cu varianta wireless de mai sus și ar trebui tratate ca atare. În plus, în timp ce aceste dispozitive ar putea avea capacitatea de a se conecta direct la un router, proprietarul unui sistem de camere de securitate ar trebui să folosească întotdeauna un video recorder de rețea.

Conectarea directă a camerelor IP la router elimină o barieră de securitate pe care o oferă un inregistrator și face redirecționarea portului dificila.

Unde ar trebui să fie montate camerele video de securitate? Securitate pentru sistemul de supraveghere videoo.

 O cameră video de securitate ar trebui să aibă, în general, un punct de vizualizare care să îi ofere o vedere adecvată a unei zone, iar in acelasi timp sa nu se poata ajunge la ea. Cu toate acestea, nu este indicat să instalam camera de securitate în orice loc. Cele mai multe locuri sunt limitate la zonele din raza de acțiune a rețelei cu fir sau fără fir și în apropierea unui port pentru conectarea alimentatorului.

Plasarea camerei în interior este în mod similar restricționată, trebuind să fie în apropierea unui port și în raza de acțiune a routerului. Cu toate acestea, utilizatorii se pot bucura de oportunități sporite atunci când plasează sistemul in interior. Ascunderea camerelor de securitate este o modalitate eficientă de a menține supravegherea, oferind în același timp un mediu în care toată lumea se poate simți confortabil. În acest fel, puteți oferi oricui ocazia de a se relaxa în timp ce se bucură siguranta oferita de sistemul de supraveghere.

Cum pot preveni furtul camerei mele de securitate? Securitate pentru sistemul de supraveghere videoo.

Cea mai eficientă modalitate de a împiedica furtul camerelor de securitate este să le instalați corect la o înălțime care nu poate fi atinsă cu ușurință fără echipament suplimentar. Nu este indicat sa folositi adeziv pentru instalare, ar trebui folosit un suport special, fixat pe un suport. Acest proces include instalarea corectă a suportului pe un perete și asigurarea dispozitivului pe acesta. În sine, scoaterea unei camere de pe un suport poate fi dificila. Cu toate acestea, camera poate fi protejata de furt sau vandalism atunci când este plasată la înălțimea corectă.

Pot hoții să dezactiveze camerele de securitate? Securitate pentru sistemul de supraveghere video.

După cum se stie, hoții pot dezactiva camerele de securitate prin folosirea de bruiaj. Deși sunt ilegale, aceste dispozitive supraîncărcă efectiv un semnal celular sau WiFi și îl determină să devină temporar inoperabil. Cu toate acestea, exista metode anti bruiaj. Jammer-urile nu funcționează pe dispozitivele cu fir și vor oferi în continuare funcționalitate completă.

Ar trebui să fie vizibile camerele de securitate?

Conform statisticilor și studiilor, camerele vizibile de exterior descurajează statistic activitatea infractionala. Mai exact, o locație dotata cu un sistem video instalat vizibil are o șansă cu 50% mai mare pentru ca infractorii să evite comiterea unei infracțiuni. Acest număr crește cu o marjă mare atunci când este integrat cu alarme și alte măsuri de securitate. Mai mult, o zonă în care supravegherea este predominantă si vizibila are un efect puternic asupra activității infractionale în general.

În niciun caz nu este ciudat să ai supraveghere video in gospodarie. Cu toate ca un sistem de suraveghere video poate fi inconfortabil pentru intimitate, acesta este eficient în reducerea infractionalitatii. Popularitatea pentru astfel de dispozitive este, de asemenea, în continuă creștere, iar un procent semnificativ de americani l-au implementat dupa anul 2020. Trebuie remarcat faptul că majoritatea furnizorilor de servicii de securitate ezită să ofere supraveghere audio din cauza răspunderii inerente și a legilor care o guverneaza.

Care este mai bine, CCTV sau video interfon?

Ca si comparatie, camerele de securitate tradiționale vor surclasa cele mai bune video interfoane, in orice situatie. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că sunt complet ineficiente. Dimpotrivă, atunci când sunt folosite alături de camerele de securitate tradiționale, inetrfoanele video reprezinta un plus excelent pentru un anumit sistem de camere de securitate.

Ce poate bloca o camere video?

Când vine vorba de a împiedica o camera video sa înregistreze, singurele motive care pot opri o cameră de securitate sunt deteriorarea acesteia, întreruperea transmisiei sau întreruperea alimentării. Din păcate, atunci când vine vorba de a-i bloca pur și simplu vederea, multe lucruri o pot afecta. O cameră poate fi blocată de bug-uri, diverse obstacole, oameni și multe altele. Detectarea mișcării vă oferă un avertisment atunci când ceva blocheaza vederea camerei dvs., dar cu toate acestea, s-ar putea să fie necesar să  eliminați fizic obstacolul.

Unde instalezi inregistratorul?

Amplasarea corectă a oricărui DVR sau NVR este cel mai adesea în raza de conexiune prin cablu la router. Inregistratoarele de securitate trebuie amplasate într-o locație centrală cum ar fi un Centru Operational de Securitate cu temperatura controlata și ușor de asigurat. Când vine vorba de securitate suplimentară, un dulap de securitate poate oferi o protecție suplimentară în caz de efractie.

Ar trebui să-ți ascunzi DVR-ul?

În cazul efractiei, ascunderea DVR-ului sau a NVR-ului vă oferă o măsură suplimentară de securitate, contra furtului sau dezactivarii.

DVR-ul poate fi piratat?

La fel ca si camerele analogice, un video recorder digital este mult mai dificil de piratat. Deși poate fi piratat prin router atunci când este conectat direct, acest lucru este în general anulat prin aplicarea unei parole și nume de utilizator eficiente. Un înregistrator video in rețea este mai vulnerabil în acest sens, fiind bazat pe semnal digital și oferind mai multe funcții care utilizează wireless.

Păstrați-vă sistemul de camere de securitate în siguranță! Securitate pentru sistemul de supraveghere video.

Există mai multe modalități de a vă securiza sistemul de camere de securitate, fie prin diferitele opțiuni mentionate in acest articol, fie prin cele rămase nemenționate. Supravegherea vido modernă devine rapid din ce în ce mai mult bazată pe digital și va prezenta mai multe vulnerabilități pe măsură ce trece timpul. Cu toate acestea, inseamna că vor exista tot atâtea tehnici care îi permit utilizatorului să păstreze sistemul în siguranță. Pentru mai multe informații despre ce puteți face pentru a vă proteja camerele de securitate și inregistratorul, profesioniștii noștri sunt întotdeauna disponibili.

articol preluat si tradus de pe www.a1securitycameras.com


Vrei sisteme de securitate eficiente?

Discuta cu un consultant VerifiES!

Verifies security

Securitate pentru sistemul de supraveghere video


Intra in comunitatea   Linkedin Securitate in Romania

Linkedin Securitate in Romania

Intra in comunitatea  Facebook Securitate in Romania  

Facebook Securitate in Romania

Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, Topuri de Securitate

VerifiES Security – Eficienta in Securitate: Servicii Eficiente de Securitate la preturi corecte

Ajutam companiile in selectia si implementarea celor mai Eficiente Solutii de Securitate.

Consultanta de securitate:  Design si proiectare solutii de securitate, Evaluare si selectie furnizori Securitate, Audit servicii si solutii de securitate, Optimizare bugete securitate, Evaluare eficienta si eficacitate programe de securitate, Politici si proceduri de securitate, Programe de loss prevention, Receptie si evaluare sisteme de securitate

Total Security Management: Proiectare sisteme Securitate si incendiu,  Evaluare de risc la securitate fizica, Implementare solutii de Securitate, paza, sisteme de securitate, monitorizare alarme, Management de Securitate.

close

Securitate in Romania

Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitte

Nu facem spam! Proiect VerifiES Security