Securitatea unitatilor de invatamant

Securitatea unitatilor de invatamant

Acest ghid este dedicat tuturor unităților de învățământ din România, și sperăm sincer, ca informațiile oferite să ajute managementul acestora să creeze medii de învățare sigure și securizate utilizând îndrumările noastre orientate spre acțiune.

AUTOR. Securitatea unitatilor de invatamant

Ion IORDACHE, Ec

Securitatea unitatilor de invatamant

Economist de profesie și absolvent al unei școli militare de ofițeri sunt specializat și certificat ca și consultant de securitate și trainer profesionist în educația adulților; am peste 30 de ani de experiență profesională în activități de securitate privată, evaluarea riscurilor, managementul operațiunilor de securitate, securitatea informațiilor și protecția datelor cu caracter personal, prevenirea criminalității prin proiectarea mediului înconjurător (CPTED) și educația profesională a adulților. Am coordonat și/sau livrat in mod direct consultanță, consiliere și expertiză în aceste domenii pentru un mare număr de companii/organizații și formare profesionala pentru mai mult de 18.000 de persoane în România și Australia.

În prezent, sunt Data Protection Officer (DPO) și Training & Development Manager la RQM Certification; CEO și Consultant de Securitate la Iordache Quality Services.

www.ioniordache.com; www.rqmcert.com

ion@ioniordache.com; ion.iordache@rqmcert.ro

MULȚUMIRI!

Ghidul a fost realizat printr-o muncă de echipă, eu, fiind ajutat de oameni pe care-i respect și le apreciez realizările profesionale. Le mulțumesc pentru implicare și pentru informațiile oferite! Apreciez și mulțumesc companiilor RQM Certification (coordonator de proiect și editor), Verifies Integrity, Octalogki, Blume Technologies și Spy Shop care au oferit unele din informațiile prezentate.

Vă invit să-i cunoașteți pe Adrian, Marin, Constantin, Mihai și Sergiu.

Adrian-Marian FLEACĂ, Comisar-Sef de Poliție (Ing.)

Securitatea unitatilor de invatamant

Inginer electronist cu specializări și peste 20 de ani de experiență profesională în domeniul sistemelor de securitate private (evaluarea riscurilor la securitatea fizică, proiectarea, instalarea și întreținerea sistemelor electronice de securitate).

ady_sibiu77@yahoo.com

Marin BOBOC, Col. (r) Dr. Ing.

Securitatea unitatilor de invatamant

Consultant & trainer în domeniul apărării împotriva incendiilor la RQM Certification, doctor inginer, colonel de pompieri în rezervă cu cu specializări și peste 20 de ani de experiență profesională în domeniul apărării împotriva incendiilor (proiectarea, instalarea şi întreţinerea sistemelor sistemelor şi instalaţiilor de semnalizare, alarmare şi alertare în caz de incendiu și instalaţiilor de limitare şi stingere a incendiilor).

marin.boboc@rqmcert.ro

www.rqmcert.com

Constantin IORDACHE, Ec.

Securitatea unitatilor de invatamant

Managing Partner la Verifies, companie de consultanță si management domeniul de securitate, companie specializată în dezvoltarea si implementarea de soluții de securitate, care ajută companiile să selecteze si sa implementeze cele mai eficiente soluții și servicii de securitate.

www.verifies.ro

iordachec@verifies.ro

Mihai DANTIS, MEng.

Securitatea unitatilor de invatamant

Lead auditor în domeniul securității informațiilor și DPO certificat international cu experiență dovedită de peste 20 de ani în managementul proiectelor, implementarea și auditul sistemelor de securitate informațională.

www.octalogik.com

mihai@dantis.ro

Sergiu Dangulea

Securitatea

De profesie inginer electronist, cu specializări în proiectarea, instalarea și întreținerea sistemelor electronice de securitate, Sergiu este CEO și fondatorul Spy Shop, liderul pieței online din România în distribuția de echipamente de securitate, supraveghere și monitorizare.

www. spy-shop.ro

sergiu.dangulea@spy-shop.ro

Prin amabilitatea conducerii „ Colegiului Economic al Banatului Montan Reșița ” am obținut o serie de fotografii pe care le-am integrat în acest ghid. Mulțumesc Domnei Director, Lenuța Ciurel , pentru implicare!

PRECIZĂRI IMPORTANTE! Securitatea unitatilor de invatamant

Deși autorul a acordat toată atenția elaborării acestui Ghid, nu poate fi făcut răspunzător pentru eventualele erori, inclusiv cele cauzate de neglijență. Autorul nu garantează și nu acceptă nicio responsabilitate legală care decurge din, sau în legătură cu acuratețea, fiabilitatea, actualitatea, corectitudinea sau caracterul complet al informațiilor conținute în acest ghid.

In cazul in care căutați sfaturi cu privire la cerințele dvs. pentru Securitatea unitatilor de învățământ

Autorul și coautorii (cu excepția lui Adrian-Marian Fleacă) pot acorda consultanță pe bază de contract. Sprijinim și încurajăm diseminarea și schimbul de informații realizând o cercetare rezonabilă pentru a identifica materialele deținute de terți utilizate în informarea din cadrul acestui ghid; referințele utilizate și alte surse de informare sunt prezentate în Bibliografie.

CUVANT INAINTE. Securitatea unitatilor de invatamant

Acest ghid de asigurare a securității și siguranței unităților de învățământ din România a fost o mare provocare pentru mine și pentru colegii mei și trebuie să recunosc că, deși ne-am propus un termen de 3 luni pentru a-l realiza, l-am depășit cu mult.

Punctul de la care am pornit a fost chiar denumirea. Securitatea unitatilor de invatamant

Dacă inițial, ne gândeam să facem referire la „securitatea și siguranța școlilor” ne-am decis să utilizăm denumirea completă de „securitate și siguranță a unităților de învățământ” care cuprinde creşele, grădiniţele, școlile cu învățământ primar și gimnazial, şcolile profesionale, liceele, universităţile, academiile de studii, institutele și şcolile de studii superioare.

Observația noastră majoră. Securitatea unitatilor de invatamant

Este că măsurile de securitate și siguranță trebuie să răspundă nevoilor și caracteristicilor tipului de unitate de învățământ respective. Dacă pentru școlile gimnaziale și licee, elevii sunt prezenți, de regulă, doar pe timpul zilei, în universități, studenții locuiesc în cămine sau chiar au activități pe timp de noapte.

Al doilea punct de referință. Securitatea unitatilor de invatamant

A fost alegerea strictă a domeniilor de securitate și siguranță unde am decis, datorită specializărilor și nivelelor noastre de expertiză profesională, să alegem securitatea fizică și securitatea la incendiu, deoarece, pentru ambele există obligații și reglementări legale și să nu facem nicio referire la problemele de sănătate și siguranță, vătămarea personală și violența interpersonală care, desigur, sunt aspecte importante care trebuie luate în considerare de către persoanele responsabile.

Am solicitat chiar și un punct de vedere oficial pentru patru situații des întâlnite, „Autorității Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal” iar răspunsurile primite le-am prezentat într-un capitol independent.

Am discutat cu profesioniști. Securitatea unitatilor de invatamant

Din educație, reprezentanți ai, aproape, tuturor tipurilor de unități de învățământ pentru a înțelege mai bine problemele pe care le au în asigurarea securității fizice și să primim, eventuale, recomandări de abordare a subiectelor acestui ghid. Am analizat, toate aceste recomandări iar pe unele le-am integrat în ghid.

Am apelat, de asemenea, la profesioniști din cadrul Poliției Române și ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență care ne-au ajutat să înțelegem și punctul de vedere al autorităților de reglementare, problemele cu care se confruntă aceste instituții și ce soluții ar fi cele mai bune de aplicat în practică.

Consider că:

Autoritățile locale, managerii unităților de învățământ și profesioniștii în securitatea fizică vor beneficia foarte mult de pe urma informațiilor din acest ghid.

Scopul fiind acela de a oferi acestora un instrument de a evalua eficient infrastructura de securitate existentă. De asememnea de a prioritiza investițiile și de a maximiza securitatea obținută prin valorificarea resurselor disponibile. Identificarea celor mai bune practici pentru a asigura paza, respectiv, asigurarea siguranței și securității elevilor/studenților. A profesorilor, personalului și vizitatorilor unităților de învățământ. In acelasi timp și asigurarea securității la incendiu prin cunoașterea și aplicarea prevederilor legale, riscurile și vulnerabilitățile specifice și modul concret de prevenire a incendiilor în unitățile de învățământ.

Pentru întreaga echipă care a lucrat la acest ghid nu există o prioritate mai mare decât securitatea și siguranța elevilor și studenților din România. Suntem și rămânem dedicați și angajați în realizarea acestui obiectiv.

Inițiator și autor. Securitatea unitatilor de invatamant

ION IORDACHE, Ec.

Training & Development Manager, RQM Certification Consultant de Securitate, iQuality Services

Aici puteti descarca GRATUIT Ghidul „Securitatea si siguranta unitatilor de invatamant”.


Intra in comunitatea   Linkedin Securitate in Romania

Intra in comunitatea  Facebook Securitate in Romania  

Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate. Noutati si tendinte din industria de Securitate. Solutii de Securitate. Locuri de munca din industria de Securitate. Resurse utile. Topuri de Securitate.

VerifiES Security – Eficienta in Securitate. Servicii Eficiente de Securitate la preturi corecte.

Ajutam companiile in selectia si implementarea celor mai Eficiente Solutii de Securitate.

Consultanta de securitate.  Design si proiectare solutii de securitate. Evaluare si selectie furnizori Securitate. Audit servicii si solutii de securitate. Optimizare bugete securitate. Evaluare eficienta si eficacitate programe de securitate. Politici si proceduri de securitate. Programe de loss prevention. Receptie si evaluare sisteme de securitate.

Total Security Management. Proiectare sisteme Securitate si incendiu. Evaluare de risc la securitate fizica. Implementare solutii de Securitate. Paza. Sisteme de securitate. Monitorizare alarme. Management de Securitate.

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate