În 2007, Nokia avea o cotă de piață de 51%. Unul din două telefoane vândute la nivel global era un telefon Nokia. Valoarea companiei la acel moment era de 180 miliarde de dolari, iar întrebarea de pe buzele tuturor era: cine mai poate prinde din urmă Regele Telefoniei Mobile?

 

Tot în 2007, Apple lansa primul iPhone.

În 2012, Nokia ajungea la o cota de piață de 3% și era cumpărată de către Microsoft pentru un preț de aproximativ 7 miliarde de dolari. După această achizitie, CEO-ul Microsoft (Satya Nadela) spunea: “Industria noastră nu respectă tradiția, respectă doar inovarea!”.

Sursă foto: nokiamob.net/2017/11/12/forbes-in-2007-can-anyone-catch-nokia

În anul 2018, vă întreb: cum credeți că va arăta industria securității în următorii 5 ani? Va rămâne aceasta o industrie tradițională, cu “agenți de pază” uitați în posturi rătăcite, cu oameni slab instruiți, cu timpi de intervenție afectați de traficul rutier, cu zero vizibilitate/comunicare cu echipele tehnice de pe teren ș.a.m.d?

Se tot discută de ani buni despre creșterea ponderii tehnologiei în această industrie, iar acest lucru se întâmplă sub ochii noștri. Vedem evoluția soluțiilor de analiză software în relația cu soluțiile tehnice tradiționale, vedem rapiditatea cu care piața este penetrată de soluții de Inteligență Artificială și Machine Learning – orientate spre analiză, anticiparea și eliminarea riscurilor într-un mod proactiv.

Sursă foto: www.knightscope.com

Vedem cum agenții nu mai sunt simpli paznici, ci persoane tot mai pregătite d.p.d.v. profesional, conectate online, cu comunicări directe cu centrele operaționale de comandă și control. Vedem integrarea și comunicarea în timp real între entitățile operaționale, cele ce asigură răspuns rapid și autoritățile competente.

Toate acestea se întâmplă în anul 2018. Imaginați-vă anul 2023!

O să închei cu citatul meu favorit: “Nu va fi cea mai inteligentă sau cea mai puternică dintre specii cea care va supraviețui, ci cea care se va adapta cel mai bine la schimbare.” C. Darwin

Dacă prezentul stă sub semnul digitalizării, viitorul este greu de prezis având în vedere rapiditatea cu care evoluează tehnologia. Soluțiile propuse de WindOne sunt un pas către această adaptabilitate de care vorbește Charles Darwin și pot contribui la ”selecția naturală” care va avea loc în piața securității private.

Soluțiile oferite de WindOne iși propun să:

–          Ordoneze și integreze fluxurile informaționale

–          Asigure trasabilitatea și urmărirea în timp real a fluxurilor operaționale

–          Integreze nativ pe o platformă software unică toate proceselor de business specifice industriei

–          Evidențieze în mod clar și complet toate costurilor la nivel de companie

–          Eficientizeze personalul și procesele

–          Crească rata de retenție a personalului angajat

–          Mărească eficiența procesului de vânzare

–          Gestioneze eficient clienții și contractele

–          Obțină în timp real rapoartele manageriale

–          Optimizeze procesele financiare

–          Urmărească și să masoare performanța companiei

–          Faciliteze luarea deciziilor bazat pe fapte

–          Crească vizibilitatea și controlul asupra echipelor tehnice

–          Îmbunătățească management-ul stocurilor de echipamente

–          Scadă timpii de răspuns de la solicitarea clientului până la soluționare

–          Scadă timpul de răspuns în cazul intervențiilor

–          Optimizeze sistemul de management al incidentelor

WindOne este un pionier al industriei, oferind soluții complete de software, personalizate și dedicate proceselor de business ale companiilor din domeniul Securității private.

Autor: Ionel Popa, General Manager WindOne

www.windone.ro

contact@windone.ro

031 130 91 58

 

Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Articole, noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, Topuri de Securitate,   Promovare online pentru firme de securitate

VerifiES Security:  Servicii Eficiente de Securitate la preturi corecte. Consultanta si servicii pentru industria de securitate

Ajutam companiile in selectia si implementarea celor mai Eficiente Solutii de Securitate si cei mai potriviti Furnizori de Securitate.

VerifiES Efficiency– Eficienta in Securitate:

Consultanta de securitate si optimizare bugete | Evaluare eficienta si eficacitate programe de securitate | Proiectare sisteme Securitate si incendiu |  Audit servicii si solutii de Securitate | Evaluare si selectie furnizori Securitate | Evaluare de risc la securitate fizica | Management Securitate externalizat | Urmarire, Evaluare si Receptie servicii si Sisteme Securitate.

VerifiES Evolution – Evolutie in Securitate: Servicii de consultanta in Securitate: dezvoltare companii de securitate,  strategie, management, marketing, vanzari, consultanta financiara, Recrutare si Training

Contacteaza un consultant Verifies pentru a afla mai multe informatii   www.verifies.ro


Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate