Securitatea depozitului

Securitatea depozitului reprezinta una dintre cele mai importante preocupari ale afacerilor comerciale. Companiile din întreaga lume depind de depozitele lor pentru a stoca marfurile, iar problemele de securitate vor duce implicit la pierderi financiare. De aceea, companiile de logistică și unitățile de depozitare trebuie să aibă elemente fizice de descurajare care să protejeze împotriva intruziunilor.

Sisteme de alarmă și camere de supraveghere video pentru securitatea depozitului

Sistemele de alarma si camerele de supraveghere video sunt elemente esentiale pentru securitatea depozitului. Recuperarea activităților înregistrate este acum accesibilă datorită înregistrării digitale și DVR-urilor de ultimă generație care oferă numeroase beneficii, inclusiv:

  • Calitate video superioară
  • Înregistrare în timp real pe mai multe site-uri
  • Monitorizare de la distanță
  • Preluare rapidă a datelor video
  • Înregistrare și redare simultană
  • Arhivare automata
  • Integrare cu alte sisteme de securitate

Una dintre cele mai valoroase beneficii este monitorizarea alarmelor de la distanță. Cu această caracteristică managerii de depozite își pot utiliza sistemele video bazate pe IP pentru a monitoriza datele video de oriunde, în orice moment.

Structura clădirii si securitatea depozitului

Clădirile trebuie să fie construite din materiale care să reziste la intruziuni. Se recomandă efectuarea de inspecții și reparații periodice la structura clădirii. Acest lucru poate ajuta la prevenirea alarmelor false și a amenzilor care vin odată cu acestea. Daca asociezi o structura solida cu un sistem de alarma eficient, depozitul tau va fi protejat optim.

Sisteme de protecție a instalațiilor critice si securitatea depozitului

Sistemele de protecție a instalațiilor, cum ar fi sistemele de alarmă de incendiu, sistemele de stingere a incendiilor, sistemele de detectare a gazelor periculoase și epuratoarele de aer, ar trebui securizate și monitorizate de către o companie de mentenanta autorizata. Ca și în cazul structurii clădirii, aceste sisteme critice de protecție a instalațiilor ar trebui testate periodic pentru a se asigura că funcționează corect.

Perimetrul depozitului

Gardurile ar trebui să înglobeze fiecare zonă care înconjoară depozitul. Dacă nu există gard, fie instalați unul, fie implementați tehnici procedurale pentru a proteja curtea de intrarea ilegală. De asemenea, se recomandă documentarea protecției împotriva intruziunilor externe. Acest proces de documentare poate fi făcut extrem de ușor și eficient prin implementarea unui sistem de control al accesului. Sistemele de control al accesului sunt sofisticate, dar ușor de utilizat dacă sunt instalate corect și pot fi integrate într-un număr de alte sisteme de securitate.

Iluminatul depozitului

Trebuie asigurata o iluminare adecvata în interiorul și exteriorul depozitului, în special în următoarele zone: intrări și ieșiri, zone de manipulare și depozitare a mărfurilor, linii de gard și zone de parcare.

articol preluat si tradus de pe supremealarm.com


VerifiES

Eficienta in securitate

Securitatea depozitului


Intra in comunitatea   Linkedin Securitate in Romania

Linkedin Securitate in Romania

Intra in comunitatea  Facebook Securitate in Romania  

Facebook Securitate in Romania

Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, Topuri de Securitate

VerifiES Security – Eficienta in Securitate: Servicii Eficiente de Securitate la preturi corecte

Ajutam companiile in selectia si implementarea celor mai Eficiente Solutii de Securitate.

Consultanta de securitate:  Design si proiectare solutii de securitate, Evaluare si selectie furnizori Securitate, Audit servicii si solutii de securitate, Optimizare bugete securitate, Evaluare eficienta si eficacitate programe de securitate, Politici si proceduri de securitate, Programe de loss prevention, Receptie si evaluare sisteme de securitate

Total Security Management: Proiectare sisteme Securitate si incendiu,  Evaluare de risc la securitate fizica, Implementare solutii de Securitate, paza, sisteme de securitate, monitorizare alarme, Management de Securitate.

close

Securitate in Romania

Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitte

Nu facem spam! Proiect VerifiES Security