Hotii fura aproape tot din ceea ce se vinde. In cazul in care aveti marfa de valoare la raft, este vorba numai de timp pana vine cineva sa va fure.
Unii oameni fura pentru a revinde (daca nu este vorba de o marfa cautata sau la moda, in acest caz nu se va fura), altii fura pentru uz propriu, unii fura pentru lux suplimentar.
Desi un singur hot ar putea incerca doar sa fure intre cinci si zece articole, exista, probabil, o jumatate de milion de oameni care fura din mgazine cel puțin o data pe an, astfel incat gama de produse furate poate fi foarte mare si variata.
Deci, lista celor mai furate marfuri poate fi foarte variata si se concentreaza mai mult pe categorii generale, care sufera pierderi mari, mai degraba decat pe linii de produse specifice.
- Alcoolul, in principal tariile bine-cunoscute, in special whisky si vodca. Bauturile slab alcoolizate, cum ar fi berea, se consuma de regula la fata locului.
- Produsele cosmetice, parfumuri, machiaj, diverse loțiuni, tratament de par, sampon, creme de piele și loțiune de soare.
- Aparatele de ras au fost reprezentative multi ani pentru categoria celor mai furate marfuri, dar in prezent, ca urmare a dispozitivelor antifurt si a vitrinelor asistate, au scazut in clasament.
- Imbracaminte, accesorii de moda, posete, articole din piele, cercei, eșarfe, etc., de multe ori lucruri mici cu valoare mare și foarte cautate.
- Cafea sau in functie de tara, ceai.
- Carne si branza. Exista un interes in crestere pentru branzeturile mai scumpe, cum ar fi parmezanul.
- Electronice si accesorii electronice, cum ar fi casti, mouse-ul computerului, stikuri de memorie, aparate de ras electrice, periute de dinti electrice, epilatoare, echipamente medicale electronice, bateriile de toate tipurile
- Telefoane mobile din gama smartphone.
- Jeans din gama de marca, imbracaminte pentru copii, barbati si femei.
- Articole de sport, pantofi de sport, accesorii de sport.
- Jocuri electronice si accesorii.
- Vitamine, auto-medicatie, produse dietetice.
- Ceasuri și bijuterii.
Intr-un hipermarket sau supermarket de regula exista minim intre 12.000 și 70.000 de sortimente de marfa. Marii retaileri nu fac publice, in mod normal, informațiile despre pierderile de produs sau de categorie de produs, dar chiar daca hoții fura doar 1 % din produsele lor acest procent ar insemna o lista de pierderi cu 120 pana la 700 de produse pe magazin.
Hoții se concentrează adesea pe un numar relativ mic de linii de produse dar cu cerere mare, cum ar fi aparate de ras, cosmetice, accesorii de moda si bauturi alcoolice.
Multe produse destul de banale, cum ar fi deodorantul ieftin, pasta de dinți, biscuiții, alimentele congelate, snacks-uri si dozele de bere sunt furate ca parte a unui cos de cumparaturi de valoare mare.