Evoluția retailului va fi remodelată în anii următori de modul în care magazinele evaluează nevoile și dorințele în schimbare ale clienților, dar va fi și un produs secundar al mediului în care se află magazinele. Cum evoluează orașele, iar oficialii iau masuri pentru a încuraja comunitățile vibrante și a descuraja criminalitatea. Acest fapt va juca un rol esențial în ceea ce privește locul în care sunt magazinele, cum arată, cu ce riscuri se confruntă și cât de mult succes au . Viitorul orașelor și magazinelor se remodeleaza impreuna. 

 Retailul a fost puternic afectat de pandemie. Afacerile cu vechime s-au închis și nu au putut să se redeschidă – dar se deschid și în moduri mai inovatoare”, a declarat Brooks Rainwater, directorul Centrului pentru Soluții Orașe din Liga Națională a Orașelor (NLC), în timpul lansării în iunie a unui nou Raportul NLC, The Future of Cities — Reevisioning Retail. Raportul examinează modul în care urbaniştii pot sprijini afacerile din sectorul comerţului cu amănuntul şi pot facilita evoluţia semnificativă a comerţului cu amănuntul.  

Proiectul NLC recunoaște că destinele orașelor și ale comercianților cu amănuntul sunt conectate. Comerțul cu amănuntul formează fundația pentru economiile locale, forța de muncă și străzile principale ale comunității. La fel ca și comerțul cu amănuntul, la fel și orașele națiunii noastre – și invers. 

Pentru comercianții cu amănuntul, raportul este un îndemn de a colabora mai mult cu comunitățile și planificatorii urbani. Pe măsură ce ies din pandemie, orașele încep să se confrunte cu alegeri și să ia decizii care vor avea un impact semnificativ asupra operațiunilor de retail, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.  

Schimbarea Retailului

În urma pandemiei, liderii orașelor au o oportunitate fără precedent de a contribui la modelarea peisajului comerțului cu amănuntul în moduri care să beneficieze comunitățile pe care le deservesc. „ Ne aflăm din nou într-un punct critic de inflexiune în modul în care retailul se conturează în orașele noastre”, notează raportul.  

Multe dintre concluziile și analiza raportului vor mulțumi comercianții cu amănuntul, inclusiv faptul că modul flexibil de utilizare a terenurilor va persista probabil după pandemie. Analiștii au remarcat că orașele au fost obligate ca în timpul pandemiei să reducă obstacolele de reglementare și că este un „ duh care va fi greu de pus înapoi în sticlă”. 

„ Odată ce comercianții cu amănuntul pot face lucruri inovatoare, devine mai greu să le spui „Nu”,” a spus Erin Simmons, director senior la Institutul American de Comunități de Arhitecți prin Design. În timpul pandemiei, orașele au permis meselor de restaurante și tarabelor de vânzare cu amănuntul să înlocuiască mașinile, a remarcat ea. 

Simmons consideră că orașele sunt esențiale pentru a îmbrățișa o atitudine „de ce nu” pentru spațiile orașului și recunosc nevoia de a conduce oamenii în spațiile publice cu evenimente, zone de joacă, zone de parcare reconfigurate și alte investiții pentru a sprijini evoluția retailului, pentru a recăpăta un punct de sprijin în cartierele comerciale.  

 Experimentele în comerțul cu amănuntul ar putea transforma orașe întregi, au spus analiștii. Comerțul cu amănuntul mai experiențial,  și comerțul cu amănuntul tematic ar putea fi câștigători – și nu lipsesc companiile dispuse să încerce. „ Oamenii cred că comerțul cu amănuntul este un domeniu bun pentru a începe o afacere”, a spus Michael Mandel, strateg economic șef la Progressive Policy Institute.  

Mesajul NLC către urbanişti este să nu stea în cale. „ Comercianții cu amănuntul au nevoie de flexibilitate pentru a răspunde nevoilor clienților – atât online, cât și fizici – iar orașele trebuie să le susțină.” Un salon de coafură are nevoie de internet de mare viteză fiabil pentru a facilita programarea online, de exemplu. „ Orașele de vârf vor consacra mesele în aer liber, comerțul cu amănuntul și străzile prietenoase pentru succesul pe termen lung al comunităților lor”, potrivit raportului NLC. 

Investițiile orașului în tehnologie ar putea avea beneficii importante pentru evoluția retailului. De exemplu, orașele care adoptă senzori pentru spațiul de parcare și semnalizare digitală care transmite disponibilitatea parcării către clienții de retail oferă un avantaj proprietarilor de afaceri din jur. În plus, multe orașe investesc în programe de orașe inteligente care măresc foarte mult cantitatea de date pe care orașele le primesc de la comunitățile lor, iar „ orașele au oportunități de a utiliza mai bine aceste informații și de a oferi informații utile pentru a-și sprijini sectorul de retail”, conform recomandărilor NLC. 

De exemplu, orașele dotate cu tehnologie pot furniza date despre numărul de pietoni sau vehicule care trec pe lângă vitrina în fiecare oră, ceea ce îi poate ajuta pe proprietarii de afaceri să înțeleagă mai bine fluxul de clienți și să ajusteze programul magazinului în consecință. „ Orașele pot amplifica beneficiile investițiilor tehnologice printr-un schimb sporit de date cu companiile care ar putea folosi această perspectivă operațională.” 

De asemenea, planificatorii urbani ar trebui să răspundă mai mult la comunități în timp ce încearcă să susțină un mediu de retail vibrant, spune NLC. „ Majoritatea comunităților știu ce vor și de ce au nevoie, pot dezvălui ceea ce comunitatea lor nu are”, a spus Simmons.

Peste 12.200 de locații majore de magazine de retail au fost închise definitiv în 2020, ceea ce înseamnă 159 de milioane de metri pătrați de spațiu de vânzare cu amănuntul gol. „ Acum depinde de liderii orașului să se asigure că aceste spații vor continua să satisfacă nevoile comunității”, se încheie raportul.  

Cu un surplus de spațiu comercial și de vânzare cu amănuntul, este o oportunitate excelentă pentru orașe să urmărească o dezvoltare cu utilizare mixtă, să răspundă cererilor de locuințe la prețuri accesibile și să facă centrele urbane mai accesibile pe jos, potrivit Laurie-Anne Sayles, un consilier din Gaithersburg, Maryland. „ Aceasta este o oportunitate primordială pentru guvernele locale de a atrage comercianții cu amănuntul care vor reutiliza spațiile goale ale orașului într-un mod nou de a se implica cu rezidenții.” 

Există indicii la nivel național cu privire la tendința către proiecte cu utilizare mixtă. În comitatul Miami-Dade, Florida, comisarii tocmai au aprobat un contract de închiriere de 1,17 miliarde de dolari pentru un proiect cu utilizare mixtă de 43 de acri de peste 1.700 de case, spațiu comercial, un hotel și o școală. Fostul centru comercial de vânzare cu amănuntul din Niagara Falls capătă o viață nouă ca dezvoltare cu utilizare mixtă, cu retail și atracții turistice. 

 Localizarea retail 

Unde se vor amplasa comercianții cu amănuntul în orașe nu este clar, potrivit Mandel. Mici grupuri de magazine ar putea domina din ce în ce mai mult, dar mall-urile din centrul orașului pot experimenta, de asemenea, o creștere a popularității. Comerțul cu amănuntul va răspunde cererii consumatorilor, dar „ Nu este încă pe deplin clar ce vor oamenii”, a spus el. „ Continua lucrul de acasă? Se întoarc angajatii la birou?” 

Pentru unii comercianți cu amănuntul ar putea fi o perioadă de tranziție complicată, în funcție de locul în care revin locurile de muncă. „ Unii comercianți ar putea descoperi că nu sunt în locul potrivit”, a spus el. „ Dar, în general, există mai multă cerere pentru retail decât cred oamenii.”

Deși rămân întrebări, pare clar că pandemia a provocat erodarea diviziunii dintre muncă, viață, cumpărături și casă. Este posibil ca comunitățile să evolueze pentru a promova o combinație mai perfectă a tuturor acestor experiențe – și acesta este un lucru bun, potrivit raportului NLC. „ Colocarea spațiilor comerciale, publice și rezidențiale aduce beneficii tuturor”, conchide acesta.  

„ Este esențial să întâlnim clienții acolo unde se află”, a adăugat Rainwater. Fie că sunt online in casele lor, fie în vitrinele din cartierele lor sau în centrele orașelor. „ Flexibilitatea de a face cumpărături din locația cea mai convenabilă pentru client va rămâne un factor principal al vânzărilor.”

Evoluția comerțului cu amănuntul este de așteptat să răspundă cererilor în schimbare, localizarea retailului fiind o tendință. Retailul va continua să se extindă dincolo de vitrinele magazinelor din cartierele de afaceri și în alte părți ale comunității, potrivit raportului. Succesul mișcărilor de „ cumpărare locală” în timpul pandemiei și accentul pus pe angajarea lucrătorilor locali vor persista, deoarece mulți comercianți vor căuta să participe mai pe deplin în orașele lor și să construiască comunități de afaceri puternice. 

„ Comerțul cu amănuntul descentralizat și formarea de centre comunitare de cartier trebuie să fie prioritare”, potrivit NLC. „ Orașul de 15 minute, în care majoritatea rezidenților își pot satisface nevoile la o scurtă plimbare sau cu bicicleta de acasă, castiga acum teren.”

Există un decalaj post-pandemie între ceea ce au nevoie comunitățile, ceea ce doresc consumatorii și modul în care este livrat retailul. Alinierea acestor interese necesită ca orașele să susțină evoluția retailului și să fie proactive, potrivit NLC.  

„ Odată cu schimbările continue ale cererii de spațiu comercial și dorința de retail descentralizat, orașele vor trebui să preia conducerea în dezvoltarea de soluții”, conchide acesta. Pentru unele orașe, acest lucru va necesita abordarea spațiilor de birouri și de vânzare cu amănuntul subutilizate, în special în zonele principale de afaceri.  

Având în vedere că deplasarile de afaceri în multe orașe rămân lente în detrimentul serviciilor de vânzare cu amănuntul conexe, cum ar fi hoteluri, restaurante și închirieri de mașini, „ aceste orașe trebuie să fie active în reutilizarea spațiilor pentru a satisface nevoile comunității”, se arată în raport. „ Acest lucru ar putea însemna tranziția spațiilor comerciale de birouri la rezidențiale și încurajarea rezidenților să se mute înapoi în centrul orașului. În schimb, alte orașe vor trebui să se adapteze pentru a ajuta comerțul cu amănuntul să se mute în comunitățile lor.”

Pe măsură ce orașele încep să sprijine umplerea vitrinelor goale sau să încurajeze zonele de vânzare cu amănuntul distribuite în întreaga comunitate, ar trebui să ia în considerare dacă zonarea este prea restrictivă pentru potențialele utilizări ale spațiului cu impact redus, consideră NLC. De exemplu, consideră că producția la scară mică sau artizanală poate fi un bun însoțitor pentru evoluția comerțului cu amănuntul, citând experiența pozitivă din Nashville, Tennessee, după ce a adăugat producția artizanală ca utilizare permisă a terenului în codul său. Astfel de afaceri atrag clienți interesați să vadă procesul de producție și sunt vecini liniștiți și curați de unitățile tradiționale de vânzare cu amănuntul, potrivit NLC. Orașele care au făcut mai ușoară înființarea de afaceri pop-up în spații goale au înregistrat și ele impacturi pozitive, spune grupul.  

De asemenea, orașele trebuie să se uite la diversificare, pentru a ajuta la retragerea din recesiunea alimentată din pandemie și pentru a crea o dezvoltare durabila a afacerilor și o creștere a locurilor de muncă. „ O economie locală diversă de retail se va dovedi crucială”, insistă raportul. 

Evoluția amenințătoare a comerțului cu amănuntul  

Criminalitatea este un factor care complică relația orașelor cu comerțul cu amănuntul. Mai exact, aplicarea legii relaxata poate funcționa în diferite scopuri cu eforturile de a construi un mediu de retail vibrant. Situația din San Francisco subliniază riscul ca infracțiunile să deturneze peisajul comerțului cu amănuntul al unui oraș, furtul din magazine care în prezent duce comercianții cu amănuntul în afara orașului și modifică programul de lucru al magazinelor.  

La o audiere a consiliului de supraveghere din mai, la San Francisco, reprezentanții Walgreens au spus că furturile în magazinele sale erau de patru ori mai mari decât media națională a lanțului și s-au agravat atât de mult încât a închis șaptesprezece magazine, deoarece afacerile deveniseră insuportabile. În iulie, Target a anunțat că reduce programul de lucru din cauza furtului din magazine – atât deschiderea mai târziu, cât și închiderea la 6:00 pm în loc de 10:00 pm. „Pentru siguranța clientilor, a membrilor echipei și a comunităților noastre ca prioritate principală, ne-am redus temporar orele de funcționare în șase magazine din San Francisco”, a spus un purtător de cuvânt al Target.  

Asemenea mișcări contravin eforturilor orașului de a atrage cumpărători și de a construi un nucleu puternic de retail, dar sunt adesea o consecință a altor politici, cum ar fi tratarea infracțiunii de furt din magazine cu mai multă indulgență. Într-un articol din The New York Times, un reporter din San Francisco a spus că oamenii care ies incarcati cu marfă din magazine  este o imagine atât de comună, încât a întrebat odată un funcționar de la Safeway dacă plata pentru marfaa devenit „ opțională”. In San Francisco situatia este deosebit de grava, dar există alte patru orașe din țară în care furtul cu amănuntul este mai pronuntat, arată datele.  

Răspunzând mișcării lui Target, Rachel Michelin, președintele Asociației Comercianților din California, a spus că nu a fost surprinsă, menționând că problema s-a agravatde câțiva ani. „ Vine un moment  în care aceste tipuri de decizii trebuie luate”, a spus Michelin. „ Concluzia este atunci ca acești angajați nu se simt în siguranță când vin la muncă. Atunci trebuie să ia aceste măsuri drastice.”

Pe măsură ce orașele caută să se revitalizeze în urma pandemiei, ele trebuie să țină seama de impactul pandemiei asupra criminalității, a sugerat o sesiune la conferința NRF Converge din iunie, „ The Quest to Rein in ORC”. În timp ce o parte din consecințe au fost inevitabile, cum ar fi dificultățile economice pe care le-a provocat, orașele fac și erori, permițând denaturarea raportului risc-recompensă.  

„ Mai mult ca oricând, percepția este de risc scăzut, recompensă mare – iar recidiva pare să atingă apogeul”, a spus Kevin Stone, manager de crimă organizată cu amănuntul la Columbia Sportswear Company. „ Există citații chiar și pentru infractorii obișnuiți, iar pentru cei care formuleaza urmărire penală, pedepsele sunt minime, asta dacă nu cumva se renunta la acuzatii”. 

Pentru orașe, pare a fi o problemă de politici și priorități. În timp ce comercianții cu amănuntul scurtează programul sau închid magazinul, sergentul Jennifer Marino de la Departamentul de Poliție din San Francisco a spus că are prea puține resurse pentru a-i ajuta. „ Sunt una dintre cele două persoane care fac investigații [ORC] pentru San Francisco, unde este o problemă uriașă”, a spus ea. „ Unii comercianți închid magazine, iar alții se gândesc sa o faca. Lucrăm cu ei, dar este o problemă cu legislația așa cum este și modul în care sunt judecate cazurile.”  

Din cauza limitărilor biroului său, Marino a recunoscut că are nevoie de retaileri pentru a lucra împreună la cazuri și pentru a aduce investigațiile ORC în departamentul ei cu totul.

Este un mandat clar pentru comercianții cu amănuntul de a-și uni forțele în investigațiile ORC – iar sensibilizarea nu ar trebui să se oprească aici. „ Suntem implicați cu INFORM Consumers Act”, a explicat John Goldyn, director senior pentru prevenirea pierderilor la Ulta Beauty, care ar necesita informații de bază de la vânzătorii online care ar putea perturba vânzările ilegale pe piețele online. „ Ne dorim cu adevărat să lucrăm împreună ca un grup”, a spus el.  

O legislație mai prietenoasă a retailului la nivel local poate ajuta acele orașe și poate crea un impuls pentru prevenirea criminalității, a sugerat Todd Isenhour, LPC, directorul diviziei Lowe’s pentru protecția activelor, operațiuni și siguranță. „ În Carolina de Nord, avem un proiect de lege ORC grozav care permite agregarea cazurilor într-o singură acuzare”, a spus el, menționând că succesele locale pot contribui la impulsionarea legislației la nivel statal și federal.  

De asemenea, comercianții cu amănuntul pot dori să contracareze anumite eforturi legislative locale, cum ar fi cele care limitează măsurile de securitate pe care comercianții cu amănuntul le pot folosi pentru a-și proteja asociații. În Baltimore, de exemplu, consiliul orașului a votat în iunie să aprobe ceea ce ar fi cea mai extremă interdicție de către o jurisdicție locală asupra aplicațiilor personale și de afaceri ale tehnologiei de recunoaștere facială. 

Pentru a sprijini orașele sănătoase, comercianții cu amănuntul ar trebui să sprijine efortul forțelor de ordine și al planificatorilor urbani de a reechilibra balanța în favoarea prevenirii și aplicării criminalității în comerțul cu amănuntul. O modalitate este de a evidenția impactul total al criminalității și de a-l expune ca o problemă de calitate a vieții pentru comunități, mai degrabă decât ca o problemă de  pierdere a veniturilor pentru comercianții cu amănuntul. „ Mi-a fost mai ușor să atrag oamenii interesați atunci când este prezentata ca o problemă comunitară, mai degrabă decât ca o problemă individuală a companiei”, a spus Isenhour.  

Impactul asupra comunității este evident în San Francisco, a recunoscut Marino. „ Există suferință în orașul nostru.” Evoluția comerțului cu amănuntul și transformarea orașului trebuie să funcționeze mână în mână nu numai pentru a servi mai bine comunitățile locale, ci și pentru a reduce criminalitatea care le afectează negativ pe ambele.  

articol preluat si tradus de pe losspreventionmedia.com


Verifies security


Intra in comunitatea   Linkedin Securitate in Romania

Intra in comunitatea  Facebook Securitate in Romania  

Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, Topuri de Securitate

VerifiES Security – Eficienta in Securitate: Servicii Eficiente de Securitate la preturi corecte

Ajutam companiile in selectia si implementarea celor mai Eficiente Solutii de Securitate.

Consultanta de securitate:  Design si proiectare solutii de securitate, Evaluare si selectie furnizori Securitate, Audit servicii si solutii de securitate, Optimizare bugete securitate, Evaluare eficienta si eficacitate programe de securitate, Politici si proceduri de securitate, Programe de loss prevention, Receptie si evaluare sisteme de securitate

Total Security Management: Proiectare sisteme Securitate si incendiu,  Evaluare de risc la securitate fizica, Implementare solutii de Securitate, paza, sisteme de securitate, monitorizare alarme, Management de Securitate.

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate