Prognoza tendințelor pentru 2022: Cum va schimba tehnologia de supraveghere video industria de securitate?

Cercetările de piață arată că tendința tehnologică din 2022 va depinde în mare măsură de progresul supravegherii video inteligente, analizei inteligente și stocării în cloud. Oamenii devin tot mai conștienți de necesitatea sistemelor de supraveghere video, ceea ce a dus la mai multe standarde pentru utilizarea camerelor. Cu toate acestea, există mai multe probleme de confidențialitate, deoarece sistemele de supraveghere video bazate pe inteligență artificială genereaza diverse controverse.

Având în vedere factorii menționați mai sus și faptul că lumea se află încă în epidemia de COVID-19, iată principalele tendințe de dezvoltare ale viitoarei tehnologii de supraveghere video.

Tendința 1: Analiza video AI folosește învățarea profundă

Inteligența artificială și cele două componente populare ale sale, învățarea automată și învățarea profundă, au condus inovația prin furnizarea de date îmbunătățite și eficientizarea afacerilor. Au fost realizate progrese semnificative în diversificarea metadatelor, îmbunătățirea acurateței și creșterea granularității, ceea ce va permite sistemelor de monitorizare să asigure o mai bună securitate.

Experții cred că până în 2022, s-ar putea să vedem o adoptare mai largă a tehnologiei de deep learning, care va face supravegherea video mai precisă, reducând în același timp mai multe costuri. Învățarea profundă și viziunea computerizată vor promova progrese în multe domenii dincolo de securitate, inclusiv robotica și imagistica medicală. Când este utilizata în supravegherea video, învățarea profundă poate accelera analiza, permițând căutarea și filtrarea pe baza unor criterii specifice, alerte bazate pe reguli bazate pe comportament sau obiecte specifice.

Experții prevăd că software-ul de analiză video va avea mai multe aplicații de business intelligence în 2022. Epidemia globală a accelerat tendința de dezvoltare a tehnologiei de supraveghere video. Vedem din ce în ce mai multe aplicații de analiză de supraveghere video care nu au legătură cu securitatea, în curs de dezvoltare.

„În mod concret, am văzut aplicații mai utile în numărarea oamenilor, adunări mari și detectarea mulțimii”, cred experții. „Vrem să vedem furnizarea de tehnologie de analiză a datelor la nivel de întreprindere pentru a genera valoare afacerii”.

Tendința 2: Treceți dincolo de EDGE ( modul în care datele sunt manipulate, procesate și livrate de la milioane de dispozitive din întreaga lume) pentru a îmbunătăți viteza și eficiența

În ultimii ani, oamenii au acordat din ce în ce mai multă atenție soluțiilor bazate pe edge computing, care pot reduce timpul de procesare și pot economisi resurse. Experții cred că până în 2022 vom vedea soluții inteligente implementate în edge, servere și cloud, numite o schimbare „orizontală”. Utilizarea avantajelor fiecărei platforme va ajuta companiile să ofere soluții de supraveghere video mai scalabile și mai flexibile. De exemplu, soluțiile bazate pe EDGE pot oferi alerte instantanee atunci când sunt detectate pericole, iar dispecerii le pot verifica prin intermediul aplicațiilor bazate pe cloud pentru a răspunde.

Tendința 3: focarul de COVID-19 generează soluții zero-touch sau low-touch

COVID-19 conduce la utilizarea tot mai mare a soluțiilor fără contact, cum ar fi controlul accesului facial. În supravegherea video, deoarece utilizatorii doresc să minimizeze riscul contactului fizic, utilizarea unor soluții precum recunoașterea plăcuțelor de înmatriculare ar putea deveni mai populară în anul viitor.

Experții au spus: „Pe măsură ce soluțiile fără contact continuă să devină mainstream, camerele inteligente care acceptă tehnologia AI pot automatiza multe procese care anterior necesitau anumite acreditări de acces”. „De exemplu, recunoașterea plăcuțelor de înmatriculare în zonele de parcare inteligente poate optimiza utilizarea spațiului și poate simplifica procesele generale. Beneficiile detectării în timp real a evenimentelor complexe devin din ce în ce mai importante pentru capacitățile generale de răspuns.”

Tendința 4: Tehnologia cloud computing a făcut mai multe progrese odată cu dezvoltarea Internetului obiectelor (sisteme interconectate la internet, care sunt capabile să colecteze și să transfere date printr-o rețea fără fir, fără intervenție umană)

Pe lângă abordarea orizontală menționată mai sus pentru implementarea soluțiilor inteligente, se așteaptă ca experții să se reorienteze asupra stocării în cloud. Deși aceasta nu este o tehnologie nouă pentru industria de securitate, stocarea video în cloud devine din ce în ce mai populară pe piața non-securității.

Membrii comitetului de conducere ONVIF au spus: „Toate acestea sunt determinate în principal de expansiunea continuă a Internetului obiectelor. „Cloud computing oferă diverse oportunități pentru întreprinderile de toate dimensiunile, iar avantajele sale bune nu sunt doar în COVID-19. Multe companii reevaluează utilizarea tradițională a tehnologiilor existente și caută, de asemenea, alte modalități de a asista în operațiunile de zi cu zi – cum ar fi monitorizarea de la distanță a spațiilor libere sau furnizarea de asistență suplimentară acolo unde este nevoie de mai puțini oameni. ”

Tendința 5: Securitatea rețelei este principalul obiectiv al supravegherii video

Securitatea rețelei a fost întotdeauna o preocupare pentru camerele IP, dar a atins un nou apogeu în 2021. La începutul acestui an, FBI a raportat că, după debutul COVID-19, a primit aproximativ 3000-4000 de plângeri de securitate cibernetică pe zi și înainte de asta a primit aproximativ 1000 pe zi. Pe măsură ce tot mai multe dispozitive sunt conectate, securitatea video de supraveghere trebuie să fie mult îmbunătățită.

Până în 2022, ne așteptăm ca mai mulți utilizatori să acorde prioritate furnizorilor de securitate cibernetică care îndeplinesc toate standardele necesare din industrie. Acești furnizori trebuie, de asemenea, să fie vigilenți pentru vulnerabilități zero-day și să lanseze patch-uri imediat după ce sunt descoperite.

Tendința 6: Mai multă acceptare a legilor privind supravegherea video și confidențialitatea

Vedem din ce în ce mai multe țări și regiuni care implementează legi mai stricte privind confidențialitatea pentru a controla utilizarea tehnologiei de supraveghere video. Acest lucru va determina companiile să acorde o mare atenție datelor capturate, deoarece consideră din ce în ce mai mult supravegherea video ca pe un instrument.

Dar oamenii sunt, de asemenea, din ce în ce mai conștienți de beneficiile supravegherii video. Cu ajutorul camerelor și a datelor inteligente pe care le oferă, companiile pot redeschide și relua operațiunile, asigurând în același timp siguranța angajaților și a vizitatorilor. Supravegherea video actuală poate ajuta la aplicarea purtării corecte a măștilor sau a altor echipamente de protecție, precum și la menținerea regulilor de trafic și distanțare socială.

„Odată cu apariția camerelor inteligente, supravegherea video s-a dovedit, de asemenea, a fi o soluție rentabilă și flexibilă, deoarece multe aplicații de analiză video pot fi utilizate în scopuri duble”, a spus expertul. „De exemplu, magazinele de retail pot folosi camere inteligente pentru a urmări fluxul de oameni din magazin și pot rula, de asemenea, aplicații de detectare a obiectelor, astfel încât să se asigure că niciun obiect nesupravegheat sau suspect nu este lăsat în urmă.

Tehnologia de supraveghere video în 2022: inteligența devine dominantă

Tendințele tehnologice actuale indică faptul că, până în 2022, inteligența artificială va fi utilizată pe scară largă în supravegherea video. Analiza video AI ajută deja companiile din securitate și din alte domenii. Pentru COVID-19, utilizarea tehnologiei fără contact a devenit, de asemenea, mai populară.

Pe măsură ce economia mondială își revine din criza epidemică, interesul oamenilor pentru soluții care pot economisi costuri și îmbunătăți eficiența va crește. Tehnologia inteligentă de supraveghere video cu funcții de analiză și stocare în cloud este soluția pentru a răspunde acestor nevoi. În același timp, securitatea rețelei de supraveghere video va fi în continuare o problemă importantă, iar întreprinderile vor acorda, de asemenea, mai multă atenție măsurilor de protecție a securității.

articol preluat si tradus de pe: www.inf.news


Verifies security


Intra in comunitatea   Linkedin Securitate in Romania

Intra in comunitatea  Facebook Securitate in Romania  

Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, Topuri de Securitate

VerifiES Security – Eficienta in Securitate: Servicii Eficiente de Securitate la preturi corecte

Ajutam companiile in selectia si implementarea celor mai Eficiente Solutii de Securitate.

Consultanta de securitate:  Design si proiectare solutii de securitate, Evaluare si selectie furnizori Securitate, Audit servicii si solutii de securitate, Optimizare bugete securitate, Evaluare eficienta si eficacitate programe de securitate, Politici si proceduri de securitate, Programe de loss prevention, Receptie si evaluare sisteme de securitate

Total Security Management: Proiectare sisteme Securitate si incendiu,  Evaluare de risc la securitate fizica, Implementare solutii de Securitate, paza, sisteme de securitate, monitorizare alarme, Management de Securitate.

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate