Un nou raport intitulat „Piața caselor inteligente cu analiză de impact Covid-19” și care include o prognoză globală până în 2026 prezice că acest sector este proiectat să crească de la 84,5 miliarde USD în 2021 pentru a ajunge la 138,9 miliarde USD până în 2026 la un CAGR de 10,4% – potrivit firmei de cercetare Marketsandmarkets.
Numărul tot mai mare de utilizatori de internet și adoptarea tot mai mare de dispozitive inteligente, împreună cu nevoia tot mai mare de soluții economisitoare de energie și cu emisii reduse de carbon, a fost crucială pentru creșterea cererii de sisteme inteligente de casă. În plus, analiștii cred, de asemenea, că factori precum importanța crescândă a monitorizării locuințelor în locații îndepărtate și îngrijorarea crescândă cu privire la siguranță, securitate și comoditate în rândul populației generale determină creșterea pieței caselor inteligente.
Comunicarea wireless oferă un impuls
Segmentul de divertisment și alte controale este de așteptat să reprezinte cea mai mare pondere a pieței de case inteligente în perioada de prognoză. Creșterea pieței de control audio, de volum și multimedia a camerei este determinată de confortul oferit de aceste controale pentru gestionarea și controlul sistemelor de divertisment într-o casă. Progresele în tehnologiile de comunicații fără fir sunt un factor major care stimulează creșterea pieței de control a sistemului home theater, conducând astfel piața caselor inteligente pentru controlul divertismentului. Creșterea pieței din celelalte segmente de control poate fi atribuită cererii mari de contoare inteligente și detectoare de fum, precum și popularității crescânde a mufelor inteligente, hub-urilor inteligente și blocărilor inteligente.
Datele de comportament analitic îmbunătățesc eficiența
Piața caselor inteligente pentru segmentul de software și servicii, în funcție de tip, a fost sub-segmentată în soluții și servicii de tip comportamentale și proactive. Software-ul și serviciile de tip comportamental ajută la analiza datelor referitoare la energie și la transmiterea acestora către utilizatorii finali. Cu toate acestea, această categorie este limitată la transmiterea și primirea de date și nu efectuează acțiuni inteligente, spre deosebire de tipul proactiv. Soluțiile de tip comportamental oferă feedback direct utilizatorilor finali, oferind informații de bază cu privire la datele privind consumul de energie în timp real, împreună cu datele istorice care reflectă utilizarea energiei. Programele și serviciile de tip comportamental sunt din ce în ce mai folosite în casele inteligente, deoarece contribuie la îmbunătățirea eficienței energetice a acestor case și la minimizarea facturilor de energie pe baza analizei datelor de tip comportamental. Software-ul și serviciile de tip comportamental au capacitatea de a învăța comportamentul utilizatorului și, prin urmare, oferă un control mai inteligent al aparatelor, ceea ce duce la o creștere a cererii sale. Deoarece acest tip de software și algoritm este cel mai răspândit datorită adoptării sale inițiale și a costurilor reduse, se preconizează că acest segment va reprezenta o pondere mai mare din piața caselor inteligente în perioada de prognoză.
Canalul de vânzare indirect domină
Segmentul canalului de vânzări indirecte este de așteptat să reprezinte o pondere mai mare din piața caselor inteligente și este de așteptat să crească la un CAGR mai mare în perioada 2021-2026. Canalele de vânzare indirecte sau furnizorii de servicii terți dețin o pondere majoră din piața caselor inteligente. Majoritatea jucătorilor de pe piață au canale puternice de vânzare și rețele de distribuție pentru a oferi servicii utilizatorilor finali. Canalele de vânzare indirecte implică vânzarea de produse pentru casă inteligentă atât prin moduri online, cât și offline. Canalele de vânzare offline cuprind terți furnizori de rețea celulară, angrosiști, comercianți cu amănuntul și revânzători cu valoare adăugată. Canalele de vânzare online implică vânzări prin intermediul platformelor de comerț electronic. Pandemia Covid-19 a dus, de asemenea, la o creștere suplimentară a utilizării canalelor indirecte de vânzare pe piața caselor inteligente. Datorită blocării în diferite țări din întreaga lume, oamenii au început să folosească modul online frecvent. Cererea de canale online a crescut în timpul pandemiei. Companiile oferă servicii de instalare a produselor care îi ajută pe utilizatori să cumpere produse online fără nicio ezitare. Mai mult, furnizorii de livrare terți au început să ia măsuri de precauție suplimentare pentru a încuraja consumatorul să cumpere fără teama de infectare. Astfel, se preconizează că segmentul canalului de vânzări online va crește în perioada prognozată.
America de Nord va deține cea mai mare cotă
Cercetătorii se așteaptă ca America de Nord să reprezinte cea mai mare cotă din piața caselor inteligente în perioada de prognoză. Factorii care determină piața caselor inteligente din SUA includ venitul ridicat pe cap de locuitor, cererea crescândă pentru sisteme fiabile de gestionare a energiei la domiciliu, niveluri sporite de securitate la domiciliu, standarde îmbunătățite ale dispozitivelor și popularitatea crescândă a integrării dispozitivelor inteligente, cum ar fi tablete, smartphone-uri , și asistenții vocali independenți în case stimulează creșterea pieței de case inteligente din America de Nord. În plus, această regiune are o prezență puternică a unora dintre jucătorii cheie din ecosistemul global de case inteligente, precum Honeywell, ADT, Control4, Simplisafe, Comcast, Lutron, Vivint, Ooma și Crestron Electronics, ceea ce a dus la disponibilitatea unei gama de oferte de case inteligente la prețuri economice.
Unii dintre ceilalți jucători cheie și emergenți de pe piața caselor inteligente, numiți de cercetători și care nu au fost menționați mai sus, includ Siemens, Johnson Controls, Schneider Electric, Assa Abloy, Amazon, Apple, ABB, Robert Bosch, Sony, Samsung Electronics, Crestron Electronică, LG Electronics, Legrand, Delta Controls, Axis Communications, Smarthome, Armorax și Canary.
articol preluat si tradus de pe: Securityworldmarket.com
Securitate in Romania by VerifiES Security
Blogul nr 1 din industria de Securitate: Noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, Topuri de Securitate
VerifiES Security – Eficienta in Securitate: Servicii Eficiente de Securitate la preturi corecte
Ajutam companiile in selectia si implementarea celor mai Eficiente Solutii de Securitate.
Consultanta de securitate: Design si proiectare solutii de securitate, Evaluare si selectie furnizori Securitate, Audit servicii si solutii de securitate, Optimizare bugete securitate, Evaluare eficienta si eficacitate programe de securitate, Politici si proceduri de securitate, Programe de loss prevention, Receptie si evaluare sisteme de securitate
Total Security Management: Proiectare sisteme Securitate si incendiu, Evaluare de risc la securitate fizica, Implementare solutii de Securitate, paza, sisteme de securitate, monitorizare alarme, Management de Securitate.