SISTEME DE SONORIZARE ȘI ALARMĂ VOCALĂ PENTRU CENTRE COMERCIALE

MEDIU SONOR POTRIVIT PENTRU O EXPERIENȚĂ PLĂCUTĂ DE CUMPĂRĂTURI

Spațiile mari dedicate timpului liber și relaxării ar trebui să ofere utilizatorului o experiență satisfăcătoare de cumpărături la toate nivelurile. Prin urmare, sistemele sale de adresare publică trebuie să ofere o atmosferă sonoră atractivă și să garanteze în același timp evacuarea rapidă și fazată în caz de urgență.

Într-adevăr, oamenii acționează mai repede când aud o voce umană care le spune ce să facă sau cum să procedeze, mai ales în caz de urgență.

Sistemele de alarmă vocală și vocală ale LDA Audio Tech certificate conform EN 54 și EN 60849 asigură o gestionare intuitivă a utilizatorilor și sunt ușor integrate cu tehnologiile existente ale terților în centrele comerciale.

SISTEM DE ADRESA PUBLICĂ

Sistemul de difuzoare permite trimiterea mesajelor vocale în locuri aglomerate. Aceste mesaje pot fi informative, publicitare etc. Avantajele unui sistem de adresare publică LDA sunt următoarele:

 • Posibilitatea de a suna în zone diferențiate de înaltă calitate .
 • Gestionarea mesajelor printr-un modul calendaristic. Distribuirea de mesaje publicitare și anunțuri, precum și automatizarea mesajelor de securitate.
 • Integrare cu sisteme automate text-to-speech, telefonie IP sau semnalizare digitală.
 • Gestionarea mesajelor și a muzicii de fundal . Posibilitatea supravegherii și gestionării la distanță a sistemului prin intermediul tabletelor.
 • Integrarea sistemului general cu sistemele de adresare publică de către magazine .
 • Posibilitatea de a gestiona mai multe centre comerciale prin rețea.
 • Control automat al câștigului , care reglează automat nivelul volumului în timp real.
 • Dinamizarea centrului comercial prin mesaje vocale și adaptare la publicul țintă și intervalele de timp.

EVACUARE VOCALĂ / SISTEM DE ALARMĂ VOCALĂ

Un sistem de evacuare vocală este un instrument critic de siguranță care ne permite să realizăm o evacuare mai rapidă, mai controlată și mai sigură, care poate salva vieți.

Standardul european EN 54 stabilește cerințele pentru sistemele de detectare și alarmă a incendiilor din întreaga Uniune Europeană. În plus, a fost adoptat pe numeroase piețe internaționale ca standard care garantează siguranța oamenilor în caz de urgență.

În acele clădiri în care difuzoarele sunt utilizate pentru a emite alarme vocale în caz de incendiu în Spania, este obligatorie respectarea standardelor de aplicare EN 54-24 pentru difuzoare și EN 54-16 pentru sistemele la care sunt conectate.

În plus, există anumite utilizări în care este obligatoriu ca sistemele de alarmă la incendiu să fie de acest tip. Unul dintre aceste cazuri este cel al clădirilor publice dacă ocupația depășește 500 de persoane. În plus, în sfera comercială, dacă suprafața depășește 1.000 m2, instalațiile trebuie să includă și un sistem de sonorizare și evacuare vocală.

În centrele comerciale în care coexistă diferite magazine și zone comune, proprietatea centrului comercial este responsabilă cu emiterea avertismentelor conform planului de evacuare pe care l-au stabilit.

În acest sens, reglementările locale indică:

Pentru ca o unitate integrată într-o clădire să fie un sector de incendiu, trebuie să se înțeleagă că „proprietatea diferențiată” și „regimul care nu este subsidiar restului clădirii” care o obligă în conformitate cu anexa A se referă nu numai la regimul de activitate , dar și aspectele materiale semnificative pentru protecția împotriva incendiilor , cum ar fi:

 • condițiilor constructive din interiorul posibila stabilire;
 • furnizarea, utilizarea și întreținerea instalațiilor de protecție împotriva incendiilor;
 • implementarea și gestionarea a planului de urgență și de evacuare , etc.

În conformitate cu cele de mai sus, magazinele integrate în centrele comerciale , cu excepția celor de pe o suprafață mare în care există circumstanțe de autonomie în gestionarea protecției împotriva incendiilor, ale căror condiții de protecție împotriva incendiilor sunt sub responsabilitatea proprietarului clădirile în ansamblu nu sunt considerate „unități” în aceste scopuri și, prin urmare, nu trebuie să constituie un sector de incendiu separat, ci sunt supuse criteriilor de zonare în sectoarele de incendiu ale întregului centru comercial.

Avantajele unui sistem de evacuare LDA publice și voce pot fi rezumate în următoarele puncte:

 • Vă permite să transmiteți atât voce live prin microfon, cât și diferite mesaje vocale preînregistrate în orice zonă sau set de zone selectate.
 • Raport cu privire la tipul incidentului .
 • Generați o reacție rapidă la oameni.
 • O alarmă vocală îmbunătățește timpul de răspuns la evacuarea clădirilor prin generarea unei reacții rapide la oameni.
 • Reduceți panica .
 • Efectuați o evacuare direcționată și etapizată , conform planului de evacuare al clădirii.
 • Indicați calea cea mai rapidă și mai sigură

În ceea ce privește avantajele de management ale sistemelor LDA , trebuie subliniate următoarele:

 • Echipament modern , deci sistemul nu are probleme de perimare.
 • Supravegherea completă a tuturor elementelor sistemului, care asigură o disponibilitate ridicată și un grad mai ridicat de securitate a sistemului.
 • Redundanță a elementelor sistemului, reducând astfel nivelul de erori de sistem.
 • Implicarea asigurării de răspundere civilă , deoarece este un sistem cu un grad mai mare de securitate.

Pentru ca centrul comercial să respecte reglementările actuale și luând în considerare împărțirea între unități și zone comune, sistemul nostru de sonorizare și evacuare vocală NEO ne oferă mai multe posibilități:

 • Incorporează difuzoare de alarmă vocală în magazinele din centrul comercial .
 • Fiecare sistem propriu al magazinului este gestionat în comun în cazul unei evacuări.

Pe de altă parte, procesarea semnalului de evacuare poate fi efectuată în diferite moduri:

 • Prin interfețe cu sistemul de detectare a incendiilor .
 • Prin rețeaua de date , prin interfețe care ne permit să ne conectăm la aceasta.
 • Prin semnalul de control

În plus, începând din 2019 integrarea între NEO și ONE sisteme va fi posibil. Acest lucru va permite NEO să fie utilizat ca sistem global de evacuare în centrele comerciale și ONE ca sistem local de evacuare în fiecare magazin.

articol preluat si tradus de pe lda-audiotech.com


Solutii pentru Sonorizare si EVACuare Eficiente?

Discuta cu un consultant VerifiES


Intra in comunitatea   Linkedin Securitate in Romania

Intra in comunitatea  Facebook Securitate in Romania  

Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, Topuri de Securitate

VerifiES Security – Eficienta in Securitate: Servicii Eficiente de Securitate la preturi corecte

Ajutam companiile in selectia si implementarea celor mai Eficiente Solutii de Securitate.

Consultanta de securitate:  Design si proiectare solutii de securitate, Evaluare si selectie furnizori Securitate, Audit servicii si solutii de securitate, Optimizare bugete securitate, Evaluare eficienta si eficacitate programe de securitate, Politici si proceduri de securitate, Programe de loss prevention, Receptie si evaluare sisteme de securitate

Total Security Management: Proiectare sisteme Securitate si incendiu,  Evaluare de risc la securitate fizica, Implementare solutii de Securitate, paza, sisteme de securitate, monitorizare alarme, Management de Securitate.

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate