Învățarea continuă, calea de urmat pentru profesioniștii din domeniul securității: ASIS International President-Elect

Security Today vă aduce un interviu exclusiv cu domnul Godfried Hendriks, CPP, președintele ales al ASI din 2019, organismul preeminent al profesioniștilor din domeniul securității.

Domnul Hendriks activează în domeniul securității și prevenirii criminalității începând din 1989, specializându-se în securitatea comerțului cu amănuntul, prevenirea tâlhărilor cu amănuntul, prevenirea fraudei cu amănuntul, sistemele de gestionare a numerarului cu amănuntul și parteneriatele public-privat.

Este o plăcere și o onoare să aveți această ocazie de a interacționa cu dvs. informal. Pentru început, vă rugăm să ne spuneți ceva despre dumneavoastră.

M-am născut și am crescut în Țările de Jos, după ce am absolvit inginer mecanic, am terminat Master-ul meu în administrarea afacerilor și apoi mi-am urmărit doctorul în administrarea afacerilor, pe care nu l-am terminat, dar aș vrea să-l finalizez într-o bună zi. Această întrerupere a avut loc din cauza unor oportunități de afaceri care mi-au venit, atât de bune, încât am decis să amâne-o pe DBA-ul meu.

Înțelegem că veți fi curând președintele ASIS International. Felicitări! Când începe, de fapt, termenul de președinte? Spune-ne ceva despre asociația ta cu ASIS.

Am devenit membru al ASIS International în 1992. Am devenit lider voluntar în anul 2002 când domnul Eduard Emde (care a fost primul președinte non-nord-american al ASIS International în 2012) ma invitat să mă ofer voluntar pentru un rol de conducere. În acel moment am devenit membru al consiliului de conducere al Beneluxului, așa că, de fapt, călătoria mea ca lider a început atunci. Mai târziu, am devenit vicepreședinte regional adjunct (ARVP), apoi vicepreședinte regional (RVP) și Senior RVP (SRVP), înainte de a fi co-președinte global al grupului SRVP. Am fost ales în calitate de membru al consiliului de administrație din 2014, iar în calitate de secretar al anului 2017 și trezorier al anului 2018. Eu sunt Președintele ales din 2019.

Care este obiectivul actual al ASIS International? 
Accentul nostru este să susținem regiunile locale și, având în vedere acest obiectiv, ne organizăm mai bine pentru a ne îndeplini acest rol. După cum știți, ASIS este o organizație globală cu peste 34.000 de membri. De-a lungul anilor, a creat resurse profesionale substanțiale pentru industria de securitate privată care, dacă sunt adunate împreună, pot aduce o valoare extraordinară capitolelor noastre locale, care pot face apoi o mare diferență pentru societate. Dar toate acestea trebuie organizate bine, dacă dorim să ne atingem scopul.

Câte regiuni / capitole are ASIS și cum vedeți India? 
Avem 245 de capitole în 51 de regiuni. În această parte a lumii, avem regiunile din estul și vestul Asiei și apoi avem Oceania, cuprinzând Australia și Noua Zeelandă. Având în vedere dezvoltarea rapidă a economiei indiene pentru noi India este important să se concentreze pe, chiar mai mult decât China. Dorim să sprijinim India, ceea ce putem cel mai bine pentru a crește calitatea de membru și activitățile profesionale locale.

Ce zici de Europa? 
Europa este, de asemenea, o regiune importantă pentru noi. Are 27 de capitole, cu o bază de membru considerabilă. De asemenea, urmărim legislația UE și facem membrii noștri conștienți de ele. Vedeți, concentrarea activităților noastre diferă de la o regiune la alta.

Dar, un lucru pe care îl pot spune, ASIS se concentrează puternic pe dezvoltarea viitoarelor lideri de securitate din rândul membrilor mai tineri prin educație și îndrumare.

Care este opinia dvs. despre India? 
Aceasta este prima mea vizită în India și trebuie să mărturisesc că sunt impresionat în mod corespunzător de calitatea oamenilor pe care i-am întâlnit la ultima conferință la care am participat. Mi-a plăcut facilitățile aici, aeroportul tău este foarte eficient, după ce am trecut prin imigrare în 5 minute când am aterizat. Cu oamenii de la 1.3B, India este de fapt un continent, cred că există un mare potențial pentru ASIS să crească aici. Calitatea profesioniștilor din domeniul securității și înțelegerea lor cu privire la securitate și entuziasmul lor de a afla mai multe este uimitor.

Cât de important este ca profesioniștii din domeniul securității să fie educați și certificați? 
Foarte important. Deoarece riscurile devin complexe, profesioniștii din domeniul securității vor trebui să continue să investească în dezvoltarea lor proprie și să învețe să țină pasul cu schimbările rapide care au loc în jurul valorii de toate.

Obținerea certificărilor profesionale ASIS, cum ar fi CPP, poate fi costisitoare, mai ales atunci când unii angajatori nici măcar nu rambursează taxa anuală de membru ASIS angajaților lor.
Ei bine, aș spune că este prost de angajatori să nu plătească pentru dezvoltarea personalului de securitate care merită. Îmi amintește de citat, în cazul în care șeful HR a întrebat CEO-ul și a întrebat: „Ce se întâmplă dacă investim în pregătirea poporului nostru și ei pleacă?” Și CEO-ul a răspuns: „Ce nu avem și ei rămân!”

Care este rolul programelor RVP și ARVP?
Structura oficială este așa. Trezorierul internațional ASIS funcționează cu RVP-urile Sr. și avem 15 dintre ele la nivel global pentru fiecare regiune. RVP-urile Sr. lucrează apoi cu RVP-uri iar RVP-urile lucrează cu ARVP-uri. Deci, în esență, rolul RVP este de a susține capitolele din regiunea lor, identificând noi oportunități pentru ei și ajutându-le să crească. În plus față de structura de mai sus, avem și o echipă de tineri profesioniști și o femeie în legătură cu securitatea, deoarece acestea devin din ce în ce mai importante. RVP-urile Sr, RVP-urile și ARVP-urile sunt numite și au o mandat de maximum doi termeni de câte trei ani fiecare. Apoi, acestea trebuie să fie urmate de mai mulți profesioniști care doresc să servească în acest rol. Cu toate acestea, în viitor am fi ales consiliile regionale pentru a îndeplini aceste funcții, deoarece acest proces va fi mai transparent și mai democratic.

Care sunt așteptările dvs. față de capitolele indiene? 
Sunt foarte optimist cu privire la India. Acum, că am redus taxa pentru aderarea anuală de la 150 USD pe an la 75 USD, în care membrul ajunge să citească revista lunară de gestionare a securității online, în loc să obțină hârtie prin poștă aeriană. Acest lucru a fost făcut pentru piețele emergente din lume, pentru a încuraja mai mulți profesioniști să devină membri. Așadar, văd un bun potențial pentru ca capitolele ASIS din India să crească de aici încoace. În timp ce eram co-președinta globală, am separat India și Pakistanul de diferite regiuni, anterior au fost într-una, un aranjament care nu funcționa bine.

Acum, că ați fost în India și ați avut ocazia să participați la Summitul de conducere al OSC, ce părere aveți despre nivelul de înțelegere profesională a participanților la seminar? 
Cred că oamenii care participă la eveniment sunt profesioniști de securitate de nivel superior și sunt foarte impresionați de cunoștințele lor și de nivelul de expertiză. Sunt chiar impresionat de calitatea prezentărilor, unele dintre ele pot fi comparate cu cele care sunt date la astfel de întâlniri în Europa și în alte părți. Acestea fiind spuse, din moment ce nu am avut ocazia de a interacționa cu persoane de la niveluri mai joase, cum ar fi polițiștii de securitate, nu aș putea să comentez cu privire la nivelul lor de instruire și înțelegere.

A fost o plăcere să fi interacționat cu dvs. și vă mulțumesc pentru această ocazie, sperând să vă revăd curând în India.
Mulțumesc, de asemenea, mi-a fost o plăcere să vorbesc cu dvs. Data viitoare am putea să vizitez India cu soția mea pentru o vacanță.

Cititi mai mult pe Security Today


 

Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Articole, noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, topuri de Securitate,  legislatie de Securitate, Club de Securitate, Promovare online pentru firme de securitate

VerifiES Security: Servicii pentru industria de securitate

VerifiES Efficiency– Eficienta in Securitate:  Achizitii servicii de Securitate, Proiectare si Receptie sisteme de Securitate, Selectie, Evaluare si Audit furnizori de Securitate, Consultanta de securitate, Audit securitate Solutii de securitate – optimizare buget de securitateExternalizare management servicii de securitate, Analize, statistici de securitate, Instrumente utile pentru industria de securitate

VerifiES Employees – Angajati in Securitate: Servicii de recrutare si training pentru industria de Securitate

VerifiES Evolution – Evolutie in Securitate: Servicii de consultanta dedicate firmelor de Securitate: strategie, management, marketing, vanzari, consultanta financiara.

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate