Eveniment FSSF 2024

Eveniment FSSF 2024

Participare numeroasă și dezbateri de clasă la FSSF 2024. Eveniment FSSF 2024.

Cea de-a doua ediție a Forumului Specialiștilor în Securitate Fizică (FSSF), eveniment desfășurat joi la Rin Airport Hotel din Otopeni, s-a bucurat de participarea a peste 100 de specialiști dintr-o gamă largă a sectoarelor economice.

Pe lângă numeroși evaluatori de risc la securitatea fizică, au fost prezenți reprezentanți ai principalelor asociații din domeniu. Eveniment FSSF 2024.

UNSAR (Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România). ARB (Asociația Română a Băncilor). Integratori de sisteme. Manageri și experți din industriile auto, medicală, bancară, jocuri de noroc și retail.

Forumul a fost organizat de către Asociația Națională a Evaluatorilor de Risc la Securitatea Fizică din România (ANERSFR) cu sprijinul companiilor Hyperfy (Partener Gold) și KMW Systems (Partener Silver).

“Reprezintă o mare satisfacție pentru noi, cei din ANERSFR, nu doar numărul mare de participanți, ci și expertiza acestora.

Prezentările și dezbaterile au fost de un nivel foarte bun și au făcut ca ediția din acest an să fie una mult mai valoroasă față de cea de anul trecut. Am ridicat, prin urmare, ștacheta, așa încât pentru anul viitor, la ediția cu numărul 3, suntem obligați să începem planurile încă de pe acum pentru a ne autodepăși.

Vreau să le mulțumesc pentru prezență  tuturor invitaților și participanților, ne-a onorat efortul lor.”

Un cuvânt special de recunoștință și pentru sponsorii evenimentului, al căror sprijin a contribuit substanțial la reușita FSSF 2024”, a declarat președintele ANERSFR, Aurel Catrinoiu, după eveniment. Eveniment FSSF 2024.

În prima parte a panelului ANERSFR, Stelian Arion, membru fondator al asociației, a făcut o prezentare a proiectului “EXPERT ANERSFR”.

Proiectul își propune evidențierea specialiștilor care oferă calitate sau excelează în evaluarea de risc la securitatea fizică (ERSF).

Printre obiectivele așteptate să fie atinse în urma implementării, se numără:

 • Stimularea evaluatorilor de risc la securitatea fizică să completeze și să aprofundeze competențele necesare, să crească gradul de calitate a prestațiilor;
 • Sprijin pentru beneficiari să selecteze prestatori și să obțină servicii ERSF de calitate;
 • Contribuție la maturizarea cadrului național de evaluare a riscului la securitate fizică;
 • Certificare voluntară, sub sigla ANERSF, procedură transparentă, echidistantă.

Viitorii experți ANERSFR vor trebui să îndeplinească unele cerințe minime legate de experiență, activitate în piață, dar și în domeniul știntiific, precum și probitate, aderare la Codul Etic al ANERSFR.

Se preconizează ca examenul să aibă două componente:

 • Un test grilă cu întrebări din legislație, teoria riscului și standardele în domeniu, securitate mecanică, securitate electronică, servicii de pază și intervenție;
 • Un interviu bazat pe discutarea unor rapoarte de evaluare a riscului realizate de aplicant.

Posibilă dată de lansare? Luna septembrie a acestui an!

Cealaltă temă din panelul ANERSFR a vizat proiectul de modificare a Instrucțiunii Ministrului Afacerilor Interne nr.9/2013

Președintele ANSERSFR a enumerat obiectivele îmbunătățirii reglementării:

 • Responsabilizarea evaluatorilor;
 • Detalierea etapelor procesului de evaluare;
 • Îmbunătățirea conținutului raportului de evaluare;
 • Pregătirea continuă a evaluatorilor;
 • Completarea competențelor potrivit noului Standard Ocupațional;
 • Redefinirea terminologiei;
 • Crearea unui instrument adecvat pentru suspendarea evaluatorilor și anularea rapoartelor.

De asemenea, directorul executiv al ANERSFR, Ionel Munteanu, a prezentat Grila specifică pentru unități de interes public și noua Grilă 12 pentru unități fără cerințe minimale.

Înființată în anul 2013, Asociația Națională a Evaluatorilor de Risc la Securitatea Fizică din România (ANERSFR)  este unica asociație de profil, organizația care a pus bazele Codului Etic al profesiei și a devenit vocea reprezentativă a evaluatorilor de risc la securitate fizică.


[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate