O piata de 1 miliard de euro: Piata de Securitate din Romania

Cand discutam de piata de securitate in Romania, fiecare cam intelege ce vrea sau cat are informatii, de aceea Securitate in Romania a realizat o estimare a pietei de securitate.

Ce include piata de securitate:

  • 1400 firme de paza si protectie
  • 2100 firme ce sunt licentiate pentru instalare sisteme securitate
  • aproximativ 100 firme pentru distributia echipamentelor de securitate
  • peste 200 firme avizate pentru prestare servicii de investigatii/detectivi
  • aproximativ 1600 evaluatori de risc
  • aproximativ 120000 angajati
  • firme de consultanta de securitate (nu sunt date exacte privind numarul lor sau a cifrelor de afaceri)

Intrebarea este daca  serviciile private de pompieri sa fie incluse sau nu in piata de securitate? Aproximativ 80 de firme avizate din care doar 70 au activitate si doar 50 cifra de afaceri peste 100000 lei anual.

Cat valoreaza piata de securitate:

In anumite domenii lucrurile s unt foarte clare in altele trebuie munca de investigatie pentru a determina o cifra aproximativa pentru subdomeniul respectiv.

Din calculele Securitate in Romania avem urmatoarele cifre estimate:

Paza si protectie

3,1 miliarde lei  sau  670 milioane euro , nu este o estimare ci cifra de afaceri pentru codul caen 8010, da pot aparea mici ajustari ( am masurat acest cod caen 2 ani  2014 si 2015)

102 000 angajati

Sisteme de Securitate

In acest caz avem date exacte plus estimarile noastre. In acest caz doar 600 de firme au inregistrat cod caen 8020, multe din cele 2000 de firme licentiate sa execute servicii de instalare sau mentenanta sisteme de securitate sunt firme de paza si protective (deci cifrele de afaceri ale acestora le regasim in prima categorie) iar multe din firmele mari au diferite coduri caen, deci mai degraba in acest caz noi am adaugat celor 600 firme foarte cunoscute, mari care nu se regaseasu in cele 600. In acest caz, in opinia noastra am adaugat top 20 fire mari sau mijlocii, iar rezultatul:

1,025 miliarde lei sau 230 milioane euro

15000 angajati

Distributie echipamente de Securitate

Si in acest caz avem estimari realizate de Securitate in Romania, bazate pe cifrele celor mai cunoscute 20 firme de distributie echipamente de securitate (ne bazam pe cititori blogului sa ne ajute daca au date mai exacte despre aceasta piata sau daca pot sa ne aduca la cunostinte nume firme din acest domeniu).

245 milioane lei sau  aproximativ 54,5 milioane euro

aproximativ 1000 angajati

Servicii investigatii

Din cele 216 firme avand cod caen 8030 ( doar pe acestea le-am luat in calcul) doar 100 au efectiv activitate si au raportari pe Mfinante de peste 10000 lei anual. Cateva firme putem spune cu adevarat ca desfasoara activitate in acest subdomeniu si au cifre de afaceri relevante pentru industria de securitate.

23 milioane lei sau aproximativ 5,1 milioane euro

aproximativ 500 de angajati

Servicii private de Pompieri

Am masurat  doar cod caen 8425, 84 de companii domeniu care practic a inregistrat o dublare a numarului de companii in 2015 fata de 2014 insa nu si o crestere a cifrei de afaceri realizata.

149 milioane lei sau 33 milioane euro

 aproximativ 8500 angajati

Nu am evaluat cifra de afaceri ale firmelor de consultanta si a evaluatorilor de risc.

Rezultatul fara companiile de pompieri si cu acestea:

  • 4,3 miliarde lei sau aproximativ 958 milioane euro ( fara firmele de pompieri)

  • 4,5  miliarde lei sau 991 milioane euro (daca includem firmele de pompieri)

 

 

Constantin Iordache, Consultant Securitate

VerifiES: Servicii pentru industria de securitate

Prestatori servicii securitate: Consultanta in dezvoltarea si implementare strategii de management, vanzari, marketing, resurse umane si operationale, Consultanta generala companie de securitate, Servicii externalizate de management, vanzari, marketing, Consultanta vanzare, fuziune, achizitie firme de securitate, Mentorat si Coaching top management,  Cercetare analiza si statistici de securitate;

Beneficiari servicii securitate: Selectie, evaluare si audit furnizori  de securitate,  Consultanta si redactare caiete de sarcini, Consultanta si propuneri solutii de securitate, Consultanta implementare si evaluare solutii de securitate, Loss prevention, Servicii externalizate departament de securitate, Evaluare de risc la efractie fizica, Audit si evaluare servicii de securitate (paza, monitorizare, interventie, transport valori);

 

 

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate