ascundeți sfaturile și trucurile cheie de securitate la domiciliu pentru protecția din piatră de temelie

Un sistem de securitate la domiciliu este o modalitate excelentă de a vă proteja casa și familia. Dar asta nu înseamnă că puteți neglija celelalte apsecte pe care trebuie să le indepliniti pentru a vă asigura siguranța casei.

6 erori frecvente in sistemul de securitate de la domiciliu:

 

Nesecurizarea ușilor si ferestrelor

Nesecurizarea ușilor si ferestrelor este una dintre cele mai frecvente greșeli de siguranță pe care le fac majoritatea oamenilor. Spărgătorii caută tinte accesibile , iar o ușă deblocată sau o fereastră deschisă este practic o invitatie pentru spargatorii de case.

Ascunderea unei chei în exteriorul casei

Oamenii cred ascunderea unei chei ascunse în afara casei este o idee buna, dar majoritatea spărgătorilor știu unde să caute. Fie că este ascunsa sub covorașul din față, într-o piatră falsă sau sub un ghiveci, lăsarea unei chei în exterior reprezinta un risc grav pentru siguranță. Dacă sunteți îngrijorat de pierderea cheii, mai bine să lăsați o cheie la o persoana de încredere.

Dacă nu doriți să lăsați cheile în afara casei sau la un prieten, puteți lua în considerare instalarea unui sistem de intrare fără cheie. Încuietorile inteligente sunt foarte accesibile și oferă o serie de caracteristici care vă pot îmbunătăți siguranța la domiciliu. Cu funcții precum tastaturile pentru deblocarea ușii și posibilitatea de a controla încuietorile de pe  smartphone, nu va trebui să vă mai faceți griji cu privire la pierderea cheii sau lăsarea acesteia în afara casei.

Nesecurizarea ferestrelor de la etajul al doilea

Oamenii au tendința de a crede că ferestrele de la etajul al doilea sunt ferite de spargători. Deși sunt o țintă mai puțin probabilă decât ușile și ferestrele de la primul etaj, spărgătorii vor încerca să acceseze ferestrele de la etajul al doilea dacă cred că pot avea acces în acest fel. Nu vă bazați pe faptul ca escaladarea poate fi dificila si va functiona acționa ca un factor de descurajare, spărgători sigur vor găsi modalități de a ajunge la acele ferestre deschise sau deblocate.

Mai mult, ar trebui să va asigurati ca nu ajutati chiar voi spargatorii. Dacă aveți o scară, păstrați-o depozitată în garaj sau într-o magazie. În plus, verificati copacii care ar putea oferi acces la etaj. Dacă trebuie, tăiați câteva ramuri pentru a face mai greu accesul la ferestre.

Semne ale unei locuințe neocupate

Plecarea în vacanță este minunată, dar nu doriți să anunțați fiecare persoană care trece prin fata casei ca sunteti plecat, lăsând unele dintre semnele evidente ale unei case goale. Dacă aveți un abonament la ziar, puneți-l în așteptare cât timp sunteți plecat.  Dacă avetri pe cineva în care aveți încredere rugati-l să se oprească o dată pe zi pentru a colecta pachetele sau fluturașii publicitari care se pot acumula în fața casei.

Un alt semn al unei case goale este sistemul de iluminare. Spărgătorii caută două lucruri în acest sens: o casă în care luminile sunt întotdeauna stinse sau o casă în care o lumină este aprinsă toată ziua și toată noaptea. Ambele sunt semne că proprietarul casei este plecat. Dacă doriți să dați de inteles că oamenii sunt acasă, ar trebui să setați câteva lumini pe un sistem automat. Dacă aveți un sistem inteligent de alarmă, ați putea lua în considerare și luminile inteligente. Multe dintre aceste sisteme au un mod de „vacanță” care va simula modelul de iluminare al unei case locuite.

Asigurarea acoperirii pentru spărgători

Este vreo surpriză faptul că spărgătorii preferă să-și comită faptele în locuri unde nu vor fi văzuți? Dacă aveți tufișuri mari care cresc în jurul ușilor și ferestrelor sau o iluminare slabă la exteriorul casei dvs., oferiți condiții favorabile pentru un spargător. Tăiați tufișurile și copacii din dreptul ferestrelor dvs. și asigurați-vă că exteriorul casei dvs. este bine luminat. De asemenea, ar trebui să luați în considerare luminile cu senzor de mișcare, care pot fi un factor de descurajare.

Dacă doriți să faceți un pas mai departe în descurajarea infractorilor, ați putea lua în considerare instalarea de camere video de securitate la ușile din față. 

Prea multa activitate pe platforme de socializare

Nu este nimic în neregulă dacă ești activ pe Facebook sau pe orice altă platformă de socializare, dar trebuie să fii atent la ce și când împărtășești anumite tipuri de informații. 

Un sfat simplu de securitate pentru casă este să nu postați pe social media articolele scumpe pe care tocmai le-ați cumpărat. S-ar putea să fiți entuziasmați de noul dvs. televizor 4K sau de o nouă bijuterie pe care tocmai ați primit-o cadou, dar aceste tipuri de postări pot atrage atenția infractorilor. În plus, nu este sigur să anunțați când plecați în vacanță.

 

Evitarea erorilor comune poate contribui mult la îmbunătățirea sigurantei de la domiciliu și poate preveni o spargere. 

Pentru mai multe informații despre greșelile de securitate la domiciliu, contactați VerifiES pentru o consultație gratuită. Experții noștri vă vor explica opțiunile și vă vor ajuta să proiectați un sistem de securitate, personalizat pentru nevoile dvs.


Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Articole, noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, topuri de Securitate,  legislatie de Securitate, Club de Securitate, Promovare online pentru firme de securitate

VerifiES Security: Servicii pentru industria de securitate

VerifiES Efficiency– Eficienta in Securitate:  Proiectare si Receptie sisteme de Securitate, Selectie, Evaluare si Audit furnizori de Securitate, Consultanta de securitate, Audit securitateSolutii de securitate – optimizare buget de securitateExternalizare management servicii de securitate, Analize, statistici de securitate, Instrumente utile pentru industria de securitate

VerifiES Employees – Angajati in Securitate: Servicii de recrutare pentru industria de Securitate
VerifiES Evolution – Evolutie in Securitate: Servicii de consultanta in Securitate: dezvoltare companii de securitate,  strategie, management, marketing, vanzari, consultanta financiara.

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate