Calitatea in Securitate este un proiect de constientizare a diferentierii prin calitate. Servicii de securitate achizitionate pe criterii de calitate si servicii de securitate vandute prin elemente de calitate. Astfel incepem un sir de articole prin care sa evidentiem cum putem obtine sau vinde servicii de calitate in Securitate.

Aplicand oricare din elementele evidentiate poti vinde mai usor serviciile tale daca esti furnizor de servicii de securitate sau poti achizitiona servicii de securitate mai eficiente.

Procesul de relationare cu autoritatile 

Procesul de relationare cu autoritatile trebuie urmărit în directă corelaţie cu finalitatea acestuia, cu succesul sau eşecul acţiunii comune, cu efectele produse în reprezentările şi interpretările autoritatii, cu impactul creat asupra practicilor curente. Aşadar, esenţiale pentru înţelegerea actului de relationare sunt şi aspectele legate de:

 • relaţionarea între companii şi autoritati;
 • schimbul şi impactul transferului de informatie;
 • modificarea voită sau nu, intenţionată sau nu, a comportamentului celor implicati in relatie.

Relatia cu autoritatile este o activitate centrala in companiile de securitate. În termeni de management al relaţiei cu autoritatile, trebuie să ne asigurăm că procesul de comunicare este consistent şi de bună calitate. Pentru aceasta, comunicarea cu autoritatile trebuie să fie:

 • La timp sau oportună;
 • Dedicata problemei;
 • Relevanta;
 • Coerenta
 • Competenta

Principii pentru calitate in relatia cu autoritatile in piata de Securitate:

 1. Asigurarea in mod consecvent a conditiei de bun contribuabil a firmei, prin achitarea obligatiilor fiscale, depunerea bilanturilor si a situatiilor financiare legale.
 2. Obtinerea tuturor autorizatiilor necesare desfasurarii activitatii specifice, intr-un climat legal si de calitate;
 3. Asigurarea transparentei necesare tuturor licitatiilor organizate pentru diverse contracte precum si furnizarea tuturor informatiilor cerute de lege pentru aceste licitatii.
 4. Promovarea unor relatii de colaborare cu institutiile statului, inclusiv pe calea promovarii parteneriatului public-privat, atat in ce priveste politica din sectorul de activitate respectiv, cat si in privinta utilizarii unor programe sau fonduri ale Uniunii Europene.
 5. Realizarea unui parcurs optim, legal si de calitate pentru activitatea firmei, obtinând autorizatiile, licentele, avizele si aprobarile cerute de lege.
 6. Comunicarea cu institutiile implicate in realizarea de sondaje, statistici, studii de piata, etc.
 7. Respectarea si aplicarea legilor si reglementarilor in vigoare privind conservarea si protectia mediului, prevenirea crearii de surse de poluare prin activitatea proprie.
 8. Promovarea si realizarea, in functie de posibilitatile proprii, a unor actiuni, proiecte si programe in sprijinul comunitatii locale, inclusiv prin sponsorizari, donatii, mecenat etc., in domeniul educational, cultural, de mediu etc.
 9. Neangajarea in activitati comerciale sau financiare de orice fel avand ca finalitate acte teroriste, traficul de arme sau droguri sau alte forme de crima organizata, inclusiv cea transfrontaliera.
 10. Realizarea afacerilor in deplina transparenta si neutilizarea afacerilor pentru ascunderea unor activitati clandestine sau cu unicul scop de a obtine beneficii, facilitati, preferinte, subventii sau alocatii de la bugetul statului.

Concluzia este ca relatia cu autoritatile are un rol mai complex decât cel de a transmite informaţiile pe care aceasta are dreptul să le primească prin lege. O relatie productiva mută accentul către un efort suplimentar pentru calitate, legalitate si eficienta.

 

 

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este sigla-verifies.png

Vrei sa impartasesti din bunele practici?
Vrei sa afli despre bune practici?
Vrei sa fi un sustinator al campaniei?
Scrie un mail: securitate @ verifies.ro


Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Articole, noutati si tendinte din industria de Securitate,

Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, Topuri de Securitate,   

Promovare online pentru firme de securitate VerifiES Security: Servicii de Securitate Eficiente, la preturi corecte

VerifiES Efficiency– Eficienta in Securitate: Audit securitate, Evaluare eficienta  si eficacitatea programului de securitate, Proiectare si Receptie sisteme de Securitate, Selectie, Evaluare si Audit furnizori de Securitate, Consultanta de securitate, Solutii de securitate – optimizare buget de securitateUrmarire, Evaluare si Receptie servicii Securitate,  Management  externalizat servicii de securitate, Analize, statistici de securitate, Instrumente utile pentru industria de securitate, Evaluare de risc la securitate fizica

VerifiES Employees – Angajati in Securitate: Servicii de recrutare si training pentru industria de Securitate

VerifiES Evolution – Evolutie in Securitate: Servicii de consultanta in Securitate: dezvoltare companii de securitate,  strategie, management, marketing, vanzari, consultanta financiara.

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate