Calitatea in Securitate este un proiect de constientizare a diferentierii prin calitate. Servicii de securitate achizitionate pe criterii de calitate si servicii de securitate vandute prin elemente de calitate. Astfel incepem un sir de articole prin care sa evidentiem cum putem obtine sau vinde servicii de calitate in Securitate. Aplicand oricare din elementele evidentiate poti vinde mai usor serviciile tale daca esti furnizor de servicii de securitate sau poti achizitiona servicii de securitate mai eficiente.
Efectele digitalizării asupra industriei securității fizice
Din punct de vedere istoric, sistemele de securitate fizică s-au mutat de la sisteme pur mecanice la sisteme care dețin atât componente mecanice cât și electronice bazate pe circuite de joasă tensiune. Dezvoltarea a fost împinsă mai departe atunci când componentele digitale au apărut la sfârșitul anilor ’80, odată cu introducerea înregistratoarelor video digitale (DVR) . Din 1996, când a fost introdusa prima cameră de supraveghere activată în rețea, componentele digitale au fost introduse în continuare în sistemele de securitate fizică. Din punct de vedere strategic al afacerii, schimbarea digitală a adus cele mai importante moduri noi de a face afaceri. În prezent, este mai obișnuit să observăm modele de afaceri noi și potențial mai eficiente care contestă modelul integrat de un singur producător-distribuitor-integrator asociat istoric cu industria. Cu toate acestea, din punctul de vedere al utilizatorului final, obiectivul principal al unui sistem de securitate este în continuare de a proteja activele organizaționale de acțiuni dăunătoare. De preferință, acest lucru se realizează prin descurajare proactivă și, în al doilea rând, prin prevenire directă. Orice modificare a tehnologiei de bază – mecanică sau digitală – trebuie evaluată în raport cu aceste obiective. Pentru ca progresele tehnologice să reprezinte o valoare adăugată, trebuie fie să consolideze performanța generală – atât în ceea ce privește cerințele funcționale, cât și nefuncționale – ale sistemului actual, fie costurile mai mici pentru aceeași performanță. În cazul unui sistem de supraveghere video, scopul sistemului ar putea fi scăderea numărului de incidente de furt la un magazin prin stocarea temporară a instantaneelor sau a secvențelor video mai scurte ale clienților care vizitează magazinul. Două exemple de progrese asociate camerelor digitale de supraveghere pot fi, de exemplu, performanțe superioare în ceea ce privește calitatea imaginii și ușurința accesului la materialul înregistrat comparativ cu generațiile anterioare de camere de supraveghere. Dar, ar putea fi, de asemenea, protejarea activelor împotriva acțiunilor dăunătoare neintenționate, de exemplu în protejarea colegilor de muncă din zonele cu informații sensibile despre afaceri. Mai mult, se spune că sistemele digitale au o valoare potențială în îmbunătățirea operațiunilor de bază cu valoare adăugată. Un prim exemplu al acestei caracteristici este funcționalitatea de urmărire în livrarea coletelor. În cele din urmă, potențialul autodiagnosticării pre-programate este un alt exemplu de caracteristică asociată cu viitoarele sisteme digitale. In ultimii 9 ani se observa o dezvoltare mai lentă a digitalizarii industriei de securitate, treptată și complementară în comparație cu alte industrii. Exista trei motive principale pentru o viteză de dezvoltare mai lentă.
- natura sistemelor de securitate, acestea trebuie să descurajeze acțiunile dăunătoare care se bazează pe un comportament nestandardizat . Intrusul încearcă activ să păcălească sistemul. Sarcinile de afaceri de rutină, cum ar fi înregistrarea facturilor, sunt o rutină care, odată stabilite, poate fi ușor duplicată și se pretează cu ușurință digitalizării și automatizării. Dimpotrivă – și datorită variației comportamentului intrusului – duplicarea calităților externe ale unui sistem de securitate într-o organizație ar reprezenta un risc în sine.
- nivelul de serviciu al sistemelor de securitate ar trebui să fie aproape sigur. Utilizarea zilnică a serviciilor bazate pe IT este asociată cu un grad mai mare de acceptare a întreruperilor operaționale, ceea ce înseamnă că utilizatorii și organizațiile tolerează un nivel de performanță mai scăzut decât în condiții de siguranță față de sistemele de securitate. Uneori aceasta este denumită cultura beta a industriei IT. La rândul său, acest lucru generează o abordare mai conservatoare a experimentării noilor tehnologii în rândul practicienilor în securitate, ceea ce face ca digitalizarea să fie un proces mai lent în comparație cu alte sectoare.
- în cele din urmă, deși este adevărat că managementul securității a crescut din ce în ce mai mult din punct de vedere corporativ în ultimele decenii, managementul securității este încă centrat pe redundanță și contingență. La rândul său, acest lucru împiedică difuzarea rapidă a inovațiilor de securitate digitală. Pe de altă parte, managementul strategic se preocupă în general de atingerea obiectivelor organizaționale prin asumarea activă a riscurilor într-o direcție slabă și fără redundanță. Această orientare se acordă mai multă compatibilitate cu scenariul de automatizare, de exemplu, reducând necesitatea de a păstra părți din contabilitatea corporativă, marketing sau personalul de cercetare și dezvoltare intern.
Efectele digitalizării pot avea un impact diferit asupra industriilor. Fie perturbator – practic reducând treptat nevoia de execuție manuală a practicilor de lucru curente, fie îmbunătățind activitățile prin digitalizare. În cazul industriei securității fizice, realitatea sugerează o digitizare mai lentă, asociată cu scenariul de îmbunătățire digitală.
Vrei sa impartasesti din bunele practici? Vrei sa afli despre bune practici? Vrei sa fi un sustinator al campaniei? Scrie un mail: securitate@verifies.ro
Securitate in Romania by VerifiES Security
Blogul nr 1 din industria de Securitate: Articole, noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, topuri de Securitate, legislatie de Securitate, Club de Securitate, Promovare online pentru firme de securitate VerifiES Security: Servicii pentru industria de securitate VerifiES Efficiency– Eficienta in Securitate: Proiectare si Receptie sisteme de Securitate, Selectie, Evaluare si Audit furnizori de Securitate, Consultanta de securitate, Audit securitate, Solutii de securitate – optimizare buget de securitate, Externalizare management servicii de securitate, Analize, statistici de securitate, Instrumente utile pentru industria de securitate, VerifiES Employees – Angajati in Securitate: Servicii de recrutare si training pentru industria de Securitate VerifiES Evolution – Evolutie in Securitate: Servicii de consultanta in Securitate: dezvoltare companii de securitate, strategie, management, marketing, vanzari, consultanta financiara.