verifies security

 O clădire nu poate fi proiectata fără un arhitect, așa că de ce să realizati un sistem de securitate fără un proiectant pentru sisteme de securitate? Proiectarea și implementarea sistemelor de securitate reprezinta cheia pentru pregătirea unei companii in raport cu amenințările de securitate.

Efectuarea unei evaluări a riscurilor reprezinta o modalitate eficientă pentru a evalua cerintele de securitate al unei organizații. O evaluare corecta va genera recomandări de reducere a riscurilor împreună cu estimări ale costurilor de implementare si operationale, precum si termenul de executie.

Dotati cu aceste informații și analize, următoarea provocare pentru managerii de companii este să convingă managementul executiv să aprobe buget pentru a implementa îmbunătățirile de securitate. Aceasta este o sarcină dificilă și de multe ori descurajantă, care accentuează faptul că, odata cu alocarea bugetului, este esențial săfie luate decizii de achizitie pe termen lung.  Selectarea produselor, serviciilor sau a instalatorilor greșiți poate costa mai mulți bani si in unele situatii chiar pierderi de vieti omenesti.

Dupa ce au fost stabilite cerintele si bugetul de securitate, ceea ce urmează este achiziționarea unui sistem de securitate integrat. Aceste sisteme sunt complexe si esentiale, necesită integrare avansată, iar procesul implică coordonarea mai multor departamente.

Luarea unei decizii de selecție a unui produs este complexă și provocatoare, dar managerii pot naviga prin proces împărțindu-l în faze. Cele patru faze distincte într-un proces de proiectare și selecție a produselor unui sistem de securitate sunt: proiectarea conceptuală, dezvoltarea designului, selecția furnizorilor și administrarea instalarii.

Proiectarea conceptuala

Obiectivele fazei de proiectare conceptuală sunt acelea de a înțelege sistemele, politicile, procedurile și răspunsurile actuale și relevante de securitate. De asemenea, managerii de unități trebuie să înțeleagă așteptările și cerințele viitoare ale sistemelor propuse și să elaboreze un proiect preliminar și un buget care să îndeplinească așteptările utilizatorilor finali, precum și cerințele operaționale, financiare și de reglementare.

Primul pas de făcut în proiectarea conceptuală este realizarea unui studiu de condiții existente. În acest pas, se face o examinare atentă a resurselor și sistemelor existente în prezent. De asemenea, se vor analiza sistemele existente și se va determina dacă sistemele, componentele și hardware-ul pot fi reutilizate în noul sistem.

De asemenea, este important să se efectueze o analiză a cerintelor sistemului, pentru care va fi necesară analizarea codurilor, reglementărilor, standardelor și statutelor care pot afecta proiectarea și implementarea sistemelor de securitate. Înțelegerea și definirea clară a nevoilor și așteptărilor utilizatorului este esențială. Acest lucru se face cel mai bine prin completarea unui document de „bază de proiectare”.

După finalizarea documentului de bază de proiectare, echipa poate trece acum la proiectarea conceptuală preliminară și bugetarel. În acest moment, sunt identificate sisteme și tehnologii adecvate, inclusiv controlul accesului, CCTV, detectarea efractiilor, centre de monitorizare, stații de programare și sisteme de management al vizitatorilor. La design pot fi adăugate și sisteme avansate, cum ar fi analiza video, recunoașterea facială și analiza inregistrarilor video.

Managerii de unități trebuie să lucreze îndeaproape cu consultantul de securitate, proiectantul sau inginerul și să se asigure că reprezentanții departamentului IT și de securitate sunt incluși în actiune. Scopul este de a dezvolta un program care să răspundă nevoilor mai multor departamente. Un buget aproximativ de ordin de mărime este, de asemenea, elaborat în această fază.

Dezvoltarea designului

Odată terminată faza de proiectare conceptuală, începe faza de dezvoltare a designului. Obiectivele acestei a doua faze sunt de a se asigura că proiectarea rămâne în limita bugetului, sistemul proiectat îndeplinește nevoile actuale și viitoare ale organizației și că este specificat într-o manieră care să permită furnizorului care trimite o propunere să înțeleagă complet cerințele sistemului. , inclusiv componente, integrare, migrare, instalare, asistență și întreținere.

Totul începe cu secțiunile majore ale specificațiilor de inginerie, care pot include cablu, fibră optică, wireless și putere, după caz. Acest pas include, de asemenea, descrieri detaliate de instalare, software, configurare, testare, asistență, planificare și întreținere a migrației. Sunt definite cerințele de rețea și de stocare. În plus, componentele sistemului, inclusiv hardware-ul, software-ul și cerințele de integrare sunt programate și detaliate.

Documentatia de instalare va fi elaborata elaborate în acesa faza. Aceasta includ desene, specificații, revizuirea codurilor, cerințele de licitație, programele de construcție și estimările de costuri, inclusiv revizuirea finală a instalarii și planul de punere în funcțiune.

Documentele finale de proiectare vor include notificarea către integratori, instrucțiuni de licitație și elaborarea specificației finale de securitate, desene, grafice și instrucțiuni de programare.


Proiectare sisteme de securitate si incendiu

Discuta cu un consultant verifiES

verifies security


Intra in comunitatea   Linkedin Securitate in Romania

Intra in comunitatea  Facebook Securitate in Romania  

Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, Topuri de Securitate

VerifiES Security – Eficienta in Securitate: Servicii Eficiente de Securitate la preturi corecte

Ajutam companiile in selectia si implementarea celor mai Eficiente Solutii de Securitate.

Consultanta de securitate:  Design si proiectare solutii de securitate, Evaluare si selectie furnizori Securitate, Audit servicii si solutii de securitate, Optimizare bugete securitate, Evaluare eficienta si eficacitate programe de securitate, Politici si proceduri de securitate, Programe de loss prevention, Receptie si evaluare sisteme de securitate

Total Security Management: Proiectare sisteme Securitate si incendiu,  Evaluare de risc la securitate fizica, Implementare solutii de Securitate, paza, sisteme de securitate, monitorizare alarme, Management de Securitate.

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate