Eu in Securitate este o campanie de informare, suport si consultanta destinata angajatilor din industria de Securitate. Prin aceasta campanie Securitate in Romania doreste sa promoveze mai bine drepturile uneia din cele 3 parti ale industriei de Securitate, Angajatii.

Campania cuprinde informari cu privire la:

  • informatii despre Angajare (recrutarea, contractul de munca, fisa de post, alte informatii pe care trebuie sa le cunosti la angajare si inainte de semnare contract;
  • drepturile salariale (pontaj, timp de munca, repaos, saptamanal, lunar, sporuri legale, concediu de odihna, concediul medical, indemnizatia de somaj, alte drepturi salariale);
  • litigii de munca (cercetarea disciplinara, demisia, concedierea, restrucrturare);
  • dezvoltare profesionala in Securitate (training anual, cursuri si avizari, cariera, oportunitati);
  • obligatii angajati.

Cum se „citeste” un anunt de angajare

Modul in care sunt redactate anunțurile de angajare sunt de multe ori complexe. Citirea cu atentie a unui anunt de angajare vă va permite, să economisiți timp aplicând doar la joburile relevante si sa va pregatiti pentru interviu.

Anunțurile de locuri de muncă sunt de obicei împărțite în mai multe părți. Deși numele acestor secțiuni pot varia, cautati informații despre companie, detalii despre calificările solicitate și o descriere a responsabilităților.

Este esențial să parcurgem in intregime anunțurile de angajare care ne interesează. Din ele putem afla cu adevărat ce joburi ni se potrivesc sau nu. S-ar putea să descoperi anuntul de angajare care pare ideal pentru tine din titlu, de exemplu  „inspector de securitate” dar care cere mai multe abilități decât ai sau, invers, să găsești printre posturile care la prima vedere par nepotrivite, de exemplu „responsabil securitate”, joburi care ți s-ar potrivi ca o mănușă.

Te asiguri că ai experiența și pregătirea/studiile pe care le cere angajatorul în anuntul de angajare.

Poți aplica, desigur, la un job dacă ai doar doi ani experiență, iar anunțul cere trei, dar dacă postul necesită zece ani de experiență în domeniu și nu ai nici jumătate, atunci e bine sa renunti.

Verifici locația jobului sau a companiei.

De cele mai multe ori o vei găsi în interiorul anunțului sau menționată chiar în titlu. Caută locația pe o hartă și află dinainte să aplici cât de accesibil îți este locul.

Vezi dacă te potrivești cu profilul candidatului ideal.

Unele lucruri le poți învăța din mers, dar altele s-ar putea să dureze mai mult și să fie extrem de importante pentru angajator. Citește cu atenție profilul candidatului ideal din anuntul de angajare și asigură-te că întrunești cerințele de acolo măcar în proporție de 80%.

Descoperi viitoarele responsabilități.

Fiecare loc de muncă e diferit, chiar și atunci când e în același domeniu, și e normal să descoperi în fișa postului lucruri noi pentru tine, dar dacă majoritatea responsabilităților nu îți sunt familiare,  s-ar putea să nu fie jobul potrivit.

Te asiguri că nu există cerințe suplimentare.

Unii angajatori s-ar putea să-ți ceară să răspunzi la un mini-interviu sau să te descrii într-un paragraf atunci când aplici. Vezi dacă în anuntul de angajare ai cerințe suplimentare și răspunde cu atenție la ele ca să fii sigur că angajatorul îți ia în considerare CV-ul.

Cum să citiți descrierile postului

Gândiți-vă la anunt ca la o hartă sau o cheie pentru obținerea poziției. Citiți descrierea cu atenție și de mai multe ori. Este o idee bună să examinați anunțul dorit în următoarele puncte:

Inițial: prima dvs. privire asupra fișei postului poate fi o revizuire rapidă. Gândiți-vă la acest moment, cum ar fi verificarea unei eventuale întâlniri la o petrecere, căutați compatibilitate .

Înainte de a scrie o scrisoare de intenție, daca se solicita acest lucru: scrisoarea dvs. de intenție ar trebui să fie personalizată pentru locul de muncă specific și pentru nevoile evidențiate în postare.

Înainte de a trimite o cerere: când credeți că sunteți gata să trimiteți cererea, inclusiv scrisoarea de intenție, CV-ul și orice alte detalii solicitate, revedeți încă o dată la postare. Ați urmat corect instrucțiunile? Ați subliniat detaliile corecte în scrisoarea de intenție? Ar trebui să vă modificați CV-ul pentru a reflecta anumite abilități mai presus de altele?

Înainte de un interviu: indiferent dacă este vorba de un interviu telefonic sau de o discutie directa cu angajatorul , citiți cu atenție fișa postului înainte de conversație. Vă va aminti detaliile despre care probabil veți discuta și vă va arăta ce puncte trebuie subliniate.

Beneficii și plăți: În timp ce salariile pe oră sunt adesea explicite, companiile de paza nu sunt foarte explicite atunci când vine vorba de poziții salariate. Este posibil să vedeți fraze precum „salariu proporțional cu experiența” sau „salariu competitiv”, care nu dezvăluie prea multe. Totuși, când vine vorba de beneficii, companiile vor fi în general directe, deoarece toți angajații primesc de obicei aceleași beneficii.

Atenție la detalii poate face diferenta de care ai nevoie în găsirea unui job potrivit.  In piata de securitate unde angajatorii au tot mai multe CV-uri de citit, e important să aplici cu grijă. În plus, cu cât CV-ul tău indică mai mult că ești candidatul ideal pentru un job, cu atât ai mai multe șanse să apari printre primii candidați selectati.


Intra in comunitatea   Linkedin Securitate in Romania

Intra in comunitatea  Facebook Securitate in Romania  

Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, Topuri de Securitate

VerifiES Security– Eficienta in Securitate: Servicii Eficiente de Securitate la preturi corecte

Ajutam companiile in selectia si implementarea celor mai Eficiente Solutii de Securitate si celor mai potriviti Furnizori de Securitate.

Consultanta de securitate si optimizare bugete | Evaluare eficienta si eficacitate programe de securitate | Proiectare sisteme Securitate si incendiu |  Audit servicii si solutii de Securitate | Evaluare si selectie furnizori Securitate | Evaluare de risc la securitate fizica | Management Securitate externalizat | Urmarire, Evaluare si Receptie servicii si Sisteme Securitate.

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate