7 sfaturi de top pentru cumpărarea celui mai bun software de analiză video pentru afacerea dvs.

Sistemele de supraveghere video oferă beneficii enorme de securitate managementului de afaceri. Printre beneficiile camerelor video complexe din prezent se numără si abilitatea de a detecta schimbărilor în câmpul lor vizual, aspect care ar putea indica o infracțiune în desfasurare. Cu toate acestea, aceleași camere video pot semnala, de asemenea, un număr mare de alarme false care împiedică capacitatea unei echipe de securitate de a se concentra asupra evenimentelor care necesită cu adevărat atenție.

Activitatea dvs. operationala se confrunta cu alarme false? Dacă da, luați în considerare analiza video bazată pe inteligență artificială folosind tehnologia de învățare automată pentru a identifica și elimina alarmele false. Dar, înainte de a selecta o ofertă avansată de software analitic, puneți-vă aceste șapte întrebări.

1. Sistemul este scalabil?

Afacerea dvs. se dezvolta? Vei adăuga noi locatii în curând? Răspunsul pozitiv la oricare dintre aceste întrebări înseamnă probabil că trebuie sa adaugati camere video. Mai multe camere video necesită o soluție analitică scalabilă. Tehnologia software bazată pe cloud face rapidă și ușoară extinderea sistemului printr-un clic de buton și nu este nevoie de hardware local. Dacă puteți obține tehnologia pe bază de abonament lunar plătind pe cameră video / pe lună, este ușor să adăugați sau să eliminați locatii.

2. Sistemul de analiza este usor de implementat?

Un sistem de analiza video nu este chiar simplu de instalat. In schimb, un sistem plug-and-play este ușor de configurat și are ca rezultat mai puțin timp petrecut cu diverse teste, depanari și alte configurari. Faza de testare este foarte importanta atunci când se desfășoară analize la o scară corporativa. Unele protocoale de securitate necesită hardware și software pentru a rula timp de 30 de zile fără erori înainte de a fi acceptate. Dacă sunteți în căutarea unei implementări rapide, un sistem bazat pe cloud are sens, deoarece există mai puține componente de testat.

De asemenea, verificați dacă software-ul analitic este compatibil cu hardware-ul existent, cum ar fi camere video, senzori de mișcare, NVR-uri și alte software-uri actuale, inclusiv software-ul stației de monitorizare și interfata de comanda online.

3. O soluție on-site sau cloud?

Am constatat deja ca alegerea unui sistem bazat pe cloud este optima, dar poate că nu este solutia potrivită pentru toate tipurile de companii. Este posibil să aveți nevoie de servere la fața locului dacă este esențială urmărirea detaliată a timpului de ședere, a accesului sau a numărării persoanelor.

Analize sunt instalate pe un server la fața locului sau în servere la distanță, bazate pe cloud. Dacă este importantă instalarea rapidă și actualizările software facile, o soluție bazată pe cloud este cea mai bună alegere.

4. Cât de avansate sunt analizele?

Companiile de specialitate fac diverse afirmații cu privire la capacitățile tehnologiei lor AI. Veți dori să vă asigurați că obțineți o rentabilitate bună a investiției dvs. de la o tehnologie care este încă relativ nouă? Întrebați despre rețeaua neuronală a soluției, partea software-ului care adaugă inteligență? De cât timp analizează software-ul video? Cât de precisă este filtrarea alarmelor false?

Google, Amazon și alți furnizori creează rețele neuronale disponibile. Aceste „pânze goale” necesită mai mult timp și resurse pentru a deveni exacte. Poate dura ani de zile pentru a-i configura corect. Rețelele neuronale își îmbunătățesc precizia in timp și cu practica – în acest caz, expunându-le la milioane de fotografii de oameni și vehicule. Varianta optima este sa căutați o soluție matură dezvoltată de la zero pe o rețea proprietară.

5. Reducerea alarmelor false va îmbunătăți securitatea și moralul angajaților?

Înainte de a investi în software analitic, doriți să știți că va face diferența fata de ce aveti in prezent. Când vă uitați la diferite opțiuni software, ar trebui să vă puneți o altă întrebare:

  • Reducerea alarmelor false din fluxul de lucru al angajaților noștri poate îmbunătăți timpul de răspuns – fie prin securitate internă, fie prin aplicarea legii locale – la alarme autentice?

Dacă răspunsul este da, atunci este foarte probabil să beneficiați de analize video inteligente. Reducerea volumului de muncă al operatorilor le permite să acționeze mai rapid asupra alarmelor autentice. De asemenea, operatorii își pierd concentrarea și motivația din cauza unui număr neîncetat de alarme false. Analiza este un instrument excelent pentru îmbunătățirea productivității și a moralului.

6. Sistemul analitic este ușor de utilizat și oferă asistență tehnică?

Asigurați-vă că operatorii din dispecerat sau centrul operational de securitate se simt confortabil folosind analiza și că instruirea, dacă este necesar, este disponibilă imediat. Pentru orice tehnologie, veți avea nevoie în cele din urmă de asistență tehnică. Deci, asigurați-vă că furnizorul de software pe care îl alegeți are o echipă de asistență disponibilă în fusul dvs. orar.

7. Sunt disponibile încercări gratuite (demo)?

Încercarea unui produs înainte de cumpărare este cel mai bun mod de a face o selecție finală. Majoritatea companiilor video analitice oferă teste gratuite (demo) sau cu preț redus. Profitați de oportunitate pentru a vă asigura că software-ul satisface nevoile organizației dvs. Înainte de a începe o încercare, setați valori cu reprezentantul vânzărilor și apoi verificați dacă software-ul vă satisface așteptările. Dacă da, puteți cumpăra cu încredere.

Analiza bazată pe AI îmbunătățește securitatea și îmbunătățește performanța operatorului. Fără distragerea atenției alarmelor false, operatorii acordă mai multă atenție alarmelor autentice, gestionează mai multe evenimente și îmbunătățesc timpul de răspuns global.

Întrebând și răspunzând la aceste întrebări, veți găsi probabil cea mai bună soluție analitică video pentru afacerea dvs.

articol preluat de pe Security MagazineIntra in comunitatea   Linkedin Securitate in Romania

Intra in comunitatea  Facebook Securitate in Romania  

Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, Topuri de Securitate

VerifiES Security – Eficienta in Securitate: Servicii Eficiente de Securitate la preturi corecte

Ajutam companiile in selectia si implementarea celor mai Eficiente Solutii de Securitate.

Consultanta de securitate:  Design si proiectare solutii de securitate, Evaluare si selectie furnizori Securitate, Audit servicii si solutii de securitate, Optimizare bugete securitate, Evaluare eficienta si eficacitate programe de securitate, Politici si proceduri de securitate, Programe de loss prevention, Receptie si evaluare sisteme de securitate

Total Security Management: Proiectare sisteme Securitate si incendiu,  Evaluare de risc la securitate fizica, Implementare solutii de Securitate, paza, sisteme de securitate, monitorizare alarme, Management de Securitate.

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate