camere-ip.jpg

Tipuri de conexiuni pentru camera IP

Lumea camerelor de supraveghere IP (internet protocol) este la fel de vastă precum cea a camerelor de supraveghere normale; de la dispozitivele mici, cu configuraţie simplă, până la camerele de profesionişti conectate printr-un NVR (video recorder de reţea), toate acestea se bazează pe o conexiune la internet şi fiecare necesită o adresă IP. Adresele IP sunt ca şi adresele poştale; definite de către un furnizor de servicii de internet (ISP) care dictează unde sunt livrate datele.

Atunci când achiziţionezi o cameră de supraveghere IP, tipul de reţea poate dicta cum va funcţiona camera de supraveghere pentru tine. În acest articol vom examina diferitele tipuri de conexiuni IP care există, când şi de ce sunt folosite, şi unele probleme ale camerelor IP.

Ce este o adresă IP dinamică?

După cum spuneam mai sus, o adresă IP este o adresă generală dată unui dispozitiv conectat la internet (o cameră sau o tabletă), de către ISP. Dar, deoarece în lume există miliarde de dispozitive conectate la internet şi fiecare dispozitiv are nevoie de o adresă IP, nu poate fi atribuită o singură adresă unui dispozitiv pentru tot restul duratei lui de funcţionare; cantitatea de adrese pe care ISP-urile ar trebui să le repsecte ar fi astronomică. Ca rezultat, adresele IP dinamice sunt proiectate să se schimbe în mod constant cu fiecare dispozitiv.

Adresele IP dinamice sunt cele mai comune tipuri de adrese ale consumatorilor. În timp ce există un set de adrese IP la nivel mondial, de multe ori locuinţa ta va avea la dispoziţie un set de adrese locale pe care dispozitivele tale le vor utiliza pentru o vreme, după care vor trece la o altă adresă atunci când dispozitivul este repornit sau vor schimba adresa la un anumit interval de timp. Adresele sunt atribuite prin ceva cunoscut sub numele de DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) şi iau întotdeauna forma a opt numere separate de trei perioade (precum 1.334.34.20).

Majoritatea consumatorilor se bazează pe adrese IP dinamice, deoarece nu sunt doar opţiunea cea mai bună de securitate cibernetică, ci şi cea mai rentabilă. Prin evitarea administrării reţelei există, de asemenea, costuri minime de instalare şi întreţinere, permiţând unui utilizator final să ruleze pe internet imediat după instalare.

Dezavantajele adreselor IP dinamice sunt că, deşi furnizează cea mai bună securitate basic, de multe ori utilizatorul final este lăsat cu orice protocol are ISP-ul. Există mai puţin spaţiu pentru personalizare, ceea ce poate însemna vulnerabilităţi de reţea. IP-urile dinamice, de asemenea, tind să aibă viteze mai mici de descărcare şi încărcare, deoarece sunt construite pentru utilizarea în scopuri de consum, care de obicei necesită o lăţime de bandă mai mică a reţelei.

Ce este o adresă IP statică?

Pe de altă parte, o adresă IP statică este o adresă atribuită permanent, asociată în mod obişnuit cu reţelele comerciale. Atunci când utilizezi o adresă IP statică, fiecărui dispozitiv din aceeaşi reţea va avea nevoie de adresa IP introdusă manual. Întreprinderile se bazează, de obicei, pe adresele IP statice, deoarece permit computerelor individuale să menţină o conexiune de reţea constantă fără a schimba adresele IP la repornire. Această conexiune continuă a reţelei permite, de asemenea, o mulţime de caracteristici pe care întreprinderile le solicită pentru o conexiune stabilă: VOIP, actualizări de reţea, monitorizare a performanţelor, etc.

În timp ce adresele IP dinamice sunt excelente pentru uşurinţa utilizării lor, adresele IP statice permit personalizări masive pentru companiile (în special cele cu site web) care au servere gazdă. IP-urile dinamice oferă o bază solidă de securitate, dar adresele IP statice permit firewall-uri profesionale şi măsuri suplimentare de securitate care sunt dificil de implementat într-un sistem în care adresele IP se schimbă în mod constant. Stabilitatea conectivităţii înseamnă, de asemenea, că vitezele de încărcare şi descărcare sunt mai mari.

Adresele IP statice sunt cea mai scumpă opţiune datoriă faptului că prin achiziţionarea unui set de adrese, le scoţi din tabelul general iar providerul de servicii de internet nu le poate folosi ca adrese IP dinamice.

Ce înseamnă toate acestea pentru tine?

Deşi nu există o modalitate clară şi sigură de a avea o conexiune constantă cu camera de supraveghere prin intermediul reţelei tale, există unele soluţii care te pot ajuta cu stabilirea unei conexiuni cu adresele IP statice sau pot crea conexiuni mai sigure în reţelele cu vulnerabilităţi mai mari. O modalitate de a ocoli rigiditatea IP statică este printr-un proces cunoscut sub numele de port forwarding. Portul de redirecţionare deblochează porturile într-un router sau reţea care de obicei sunt închise. Chiar dacă procesul este complicat, există surse de documentare care să te ajute să faci acest lucru acasă, în cazul în care întâmpini probleme cu o cameră de supraveghere IP.

O altă modalitate de a combate problemele de conexiune, legate în mod specific de firewall-uri, este utilizarea unui server proxy. Un server proxy creează o conexiune alternativă intermediară la internet pentru dispozitivul tău. Prin ocolirea unei conexiuni directe la internet, un dispozitiv poate evita firewall-urile instalate în rețea și alte restricții. Din nou, procesul poate fi complicat și există câteva modalități de a crea servere proxy, dar există o mulțime de tutoriale şi articole care te pot ajuta pe parcurs.

Ca întotdeauna, aceste probleme legate de conexiunea la rețea vor exista, diferite fiind de la caz la caz și fiecare problemă va fi specifică utilizatorului și dispozitivului. Sperăm că acest ghid a servit ca o introducere a modului de funcționare a adreselor IP și a conexiunii la rețea pentru ca tu să ai cunoştinţele de bază atunci când încerci să rezolvi problemele unei camere IP.


 

Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Articole, noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, topuri de Securitate,  legislatie de Securitate, Club de Securitate, Promovare online pentru firme de securitate

VerifiES Security: Servicii pentru industria de securitate

VerifiES Efficiency– Eficienta in Securitate:  Achizitii servicii de Securitate, Proiectare si Receptie sisteme de Securitate, Selectie, Evaluare si Audit furnizori de Securitate, Consultanta de securitate, Audit securitate Solutii de securitate – optimizare buget de securitateExternalizare management servicii de securitate, Analize, statistici de securitate, Instrumente utile pentru industria de securitate

VerifiES Employees – Angajati in Securitate: Servicii de recrutare si training pentru industria de Securitate

VerifiES Evolution – Evolutie in Securitate: Servicii de consultanta dedicate firmelor de Securitate: strategie, management, marketing, vanzari, consultanta financiara.

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate