In era tehnologiei, toată lumea ar dori sisteme de securitate inteligente. Când vine vorba de camere de securitate, s-ar putea să vă gândiți că aveți nevoie exclusiv de tehnologie IP. Poate că aveți nevoie de funcții avansate, dar este in totalitate necesara tehnologia inteligenta? Mai este utila tehnologia de securitate analogică?

Definirea camerelor de securitate analogice și IP

În primul rând, să definim camerele analogice și IP. Vă puteți gândi la o cameră analogică ca la un ochi. Este nevoie de imagini, dar cam atât. Pentru ca acest ochi să fie util, trebuie să fie conectat la altceva. În acest caz, va fi un recorder DVR care acționează ca creier. Deci, ochiul, sau camera analogică, preia imaginile și le trimite înapoi la inregistrator, printr-un cablu coaxial. Pe un singur DVR , veți putea avea până la 32 de camere care vor trebui conectate la domiciliu sau la compania dvs.

Dacă o cameră analogică este un ochi care trebuie conectat la un creier, vă puteți gândi la o cameră IP ca la un ochi dotat cu un creier. Respectiv camera IP nu captează doar imagini vizuale,  este capabilă să si proceseze aceste informații și să le trimită înapoi la înregistrator ca semnale digitale printr-un cablu Cat5e sau Cat6 Ethernet. Cu o cameră IP pe un NVR , veți putea conecta până la 128 de camere.

Avantajele sistemelor analogice

O cameră analogică are multe beneficii, mai ales pentru sistemele de securitate casnice. Se pot face multe lucruri cu un sistem analogic simplu, iar tehnologia a îmbunătățit enorm rezoluția, astfel încât exista acum camere analogice cu imagini de până la 8MP (4K). Deoarece tehnologia s-a îmbunătățit și puteți găsi mai multe opțiuni de înaltă definiție, aceasta elimină una dintre preocupările majore referitoare la configuratie. Mai ales dacă aveți deja cablurile pentru un sistem analogic, nu este nevoie să schimbati totul și să începeți cu IP. Puteți pur și simplu să vă actualizați sistemul video de securitate! Un alt plus este că un sistem analog va veni la un preț mai mic decât o cameră IP. De asemenea, va fi nevoie de întreținere mai redusă, iar necesarul de cunoștințe tehnologice va fi mult mai redus.

Dezavantaje pentru analog

Cel mai mare dezavantaj al unui sistem analogic va fi cablarea. Camerele analogice vor trebui să fie complet cablate, deoarece trebuie conectate la un inregistrator, in caz contrar, aveți doar un ochi fără creier. Acesta poate fi un proces de configurare mai dificil decât pentru o cameră IP, care ar trebui doar să fie conectat la un comutator PoE. O cameră analogică va avea, de asemenea, caracteristici inteligente foarte limitate, doar detectarea de bază a mișcării și va fi mai dificil de integrat cu orice sistem de automatizare.

Avantajele IP

Camere IP detin cele mai noi tehnologii, care evident au multe beneficii. Aceste camere vor oferi cele mai avansate funcții inteligente și vor avea capabilități AI pe care le puteți folosi pentru a adapta cu adevărat ceea ce doriți să facă sistemul de securitate video. Veți avea funcții precum recunoașterea facială, detectarea specifică a mișcării, iar camera va putea identifica evenimente in mod inteligent. Veți putea seta specificații pentru incalcarea perimetrului, detectarea intruziunilor, iar unele modele pot chiar să facă distincția între oameni și vehicule. Camerele IP vor fi, de asemenea, mai ușor de instalat. Camerele IP trebuie să fie conectate doar la un comutator PoE, cu excepția cazului în care sunt alimentate cu baterie, ceea ce le face ușor de functionat in mod autonom.

Dezavantaje IP

Una dintre cele mai mari dezavantaje ale camerelor IP va fi prețul. Obțineți o mulțime de funcții și upgrade-uri, la un pret pe masura. O altă problemă pe care o puteți întâlni la camerele IP este că unele se conectează la rețea prin Wi-Fi, ceea ce nu este o problemă până când va afecteaza semnalul de slaba calitate. Semnalele spotty sau conexiunile întrerupte vă vor lăsa cu imagini de calitate scăzută sau cu timp de nefuncționare complet. Un alt dezavantaj, care poate să nu pară un dezavantaj, sunt toate caracteristicile și capabilitățile. Dacă sunteți în căutarea unei soluții de securitate simpliste, cu doar câteva camere de bază, toate caracteristicile adăugate pot face lucrurile complicate. Cu unele setări ale camerei IP, curba de învățare poate fi abruptă și este posibil să obțineți mult mai mult decât aveți de fapt nevoie.

De ce fel de camere aveți nevoie?

Totul va depinde de nevoile dvs. specifice de securitate. Există avantaje și dezavantaje pentru ambele tipuri de camere, dar în funcție de nevoile dvs., va exista o soluție pentru dvs. Ambele tipuri de camere vor funcționa pentru nevoile de securitate de bază HD. Este important atunci când luați decizia este să analizați cablurile existente. Dacă sunteți deja conectat la o configurație analogică, rămâneți cu aceasta și faceți upgrade la camere cu rezoluție mai mare. Ca să nu mai vorbim, majoritatea DVR-urilor moderne au, de asemenea, capacitatea de a avea una sau mai multe intrări pentru camera IP, oferindu-vă flexibilitatea de a adăuga o tehnologie mai nouă sistemului dvs., fără a actualiza totul simultan.

De asemenea, trebuie să vă gândiți la ce caracteristici veți folosi de fapt. Întrebați-vă dacă aveți nevoie doar de detectarea simplă a mișcării sau dacă aveți nevoie de ceva mai avansat care să poată furniza detalii complexe. Ultimul lucru la care vă puteți gândi este dacă intenționați să vă configurați singur sistemul sau dacă apelati la un profesionist in sisteme de securitate. Configurările analogice vor fi inițial mai complexe și vor necesita un specialist. Indiferent de tipul de cameră pe care îl alegeți, asigurați-vă că luați în considerare toate aceste lucruri pentru a vă asigura că este alegerea potrivită pentru dvs.

articol preluat si tradus de pe: nellyssecurity.co


Vrei sisteme de securitate eficiente?

Discuta cu un consultant VerifiES

Verifies security


Intra in comunitatea   Linkedin Securitate in Romania

Intra in comunitatea  Facebook Securitate in Romania  

Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, Topuri de Securitate

VerifiES Security – Eficienta in Securitate: Servicii Eficiente de Securitate la preturi corecte

Ajutam companiile in selectia si implementarea celor mai Eficiente Solutii de Securitate.

Consultanta de securitate:  Design si proiectare solutii de securitate, Evaluare si selectie furnizori Securitate, Audit servicii si solutii de securitate, Optimizare bugete securitate, Evaluare eficienta si eficacitate programe de securitate, Politici si proceduri de securitate, Programe de loss prevention, Receptie si evaluare sisteme de securitate

Total Security Management: Proiectare sisteme Securitate si incendiu,  Evaluare de risc la securitate fizica, Implementare solutii de Securitate, paza, sisteme de securitate, monitorizare alarme, Management de Securitate.

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate