#Calitate InSecuritate – de la dorinta la realitate – Campanie VerifiES / WindOne

Intr-un hypermarket cu o suprafata de vanzare de circa 16 000 de metri patrati, avand cateva zeci de mii de repere de marfa la raft, deservit de rezerve, receptii, zone de frig si curti de marfa de dimensiuni impresionante, apare necesitatea unei activitati de securitate si paza de calitate, care ar trebuie sa faca fata tentativelor permanente de frauda si furt din partea angajatilor, colaboratorilor si clientilor.

Cu toate acestea, in hypermarketuri avem pierderi mari de imagine si mai ales de fond de marfa, ca urmare a calitatii reduse a serviciilor de paza efectuate prin resurse atrase, precum si a pregatirii profesionale precare a prestatorilor contractati.

In primul rand, sa nu uitam faptul că agentul de pază este primul angajat pe care clientii il întalnesc intr-un hypermarket si ca urmare este necesar ca acesta sa aibă un aspect absolut impecabil si un comportament pe masura, în cel mai pur spirit comercial. In esenţa, agentul de paza poate fi comparat cu o carte de vizită a hypermarketului.

In momentul de fata, tabloul hypermarketurilor care sunt deservite de firme de paza are mai multe reprezentari.

Intr-o prima situatie poate arata a magazin aflat intr-o zona de conflict si aici vorbim de un agent de paza echipat de interventie, cu un aspect agresiv care creaza o stare de disconfort comercial clientilor si in nici un caz o stare de relaxare. In acest caz singurul avantaj este ca agentii in cauza fac parte dintr-o categorie mai bine echipata si pregatita insa  destinatia lor este cu totul alta si nu aceea de a asigura o securitate discreta, de tip comercial.

In alte situatii personalul de paza este reprezentat prin agenti de pază cu un aspect dezinteresat profesional, echipati necorespunzator si incomplet, de multe ori cu o stare de igiena precară, cu un vadit aspect neprofesionist. De cele mai multe ori, persoanele desemnate sa conducă  aparatorii valorilor comerciale si morale ale hypermarketurilor sunt, de asemenea, slab pregatiţi profesional, de cele mai multe ori cu pretentii nejustificate de cunoscatori ai securitatii comerciale. De menţionat este faptul ca multe personaje din cadrul firmelor de paza care primesc contracte in hypermarketuri se considera specialisti in securitatea retail, fara insa a reusi sa indeplineasca macar principala cerinta a contractului de paza, respectiv prinderea de hoti. In majoritatea hypermarketurilor trec zile intregi fara sa fie prins un hot din randul clientilor sau angajatilor dar in schimb sunt prinsi in permanenta agenti care fura valori insemnate din magazine. De asemenea sa nu uitam de reclamatiile depuse zilnic de clientii tratati necorespunzator, chiar agresati in mod nejustificat de catre agentii firmelor de paza.

Dar, cum totul are o explicatie, trebuie sa recunoastem, in mod obiectiv, ca lucrurile ar sta mult mai bine daca reprezentantii hypermarketurilor ar oferi firmelor de paza tarife mai mari si un mediu de lucru mult mai cooperant, in conformitate cu legislatia in vigoare si cu realitatea infractionala.

In acest fel si firmele de paza ar reusi sa reactioneze pozitiv si profesionist si sa aduca agenti bine pregatiti si echipati, odihniti si cel mai important, mai bine platiti.


Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Articole, noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, topuri de Securitate,  legislatie de Securitate, Club de Securitate, Promovare online pentru firme de securitate

VerifiES Security: Servicii pentru industria de securitate

VerifiES Efficiency– Eficienta in SecuritateProiectare si Receptie sisteme de Securitate, Selectie, Evaluare si Audit furnizori de Securitate, Consultanta de securitate, Audit securitate Solutii de securitate – optimizare buget de securitateExternalizare management servicii de securitate, Analize, statistici de securitate, Instrumente utile pentru industria de securitate

VerifiES Employees – Angajati in Securitate: Servicii de recrutare si training pentru industria de Securitate

VerifiES Evolution – Evolutie in Securitate: Servicii de consultanta in Securitate: dezvoltare companii de securitate,  strategie, management, marketing, vanzari, consultanta financiara.

Securitate in Romania

Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitte

Nu facem spam! Proiect VerifiES Security