Calitatea in Securitate este un proiect de constientizare a diferentierii prin calitate. Servicii de securitate achizitionate pe criterii de calitate si servicii de securitate vandute prin elemente de calitate. Astfel incepem un sir de articole prin care sa evidentiem cum putem obtine sau vinde servicii de calitate in Securitate.

Aplicand oricare din elementele evidentiate poti vinde mai usor serviciile tale daca esti furnizor de servicii de securitate sau poti achizitiona servicii de securitate mai eficiente.

Un plan eficient de carieră vă poate ghida viața profesională cu succes, de la a găsi primul loc de muncă până la a vă bucura de o carieră plină de satisfacții. Cu o planificare atentă a carierei, puteți lua măsuri pentru a vă evalua opțiunile profesionale și a dezvolta un plan strategic pentru atingerea obiectivelor dvs. 

Planificarea carierei presupune vizualizarea etapelor cheie ale viitorului profesional. De la identificarea câmpurilor pe care doriți să le urmăriți până la dezvoltarea obiectivelor pe termen lung, planificarea vă poate ajuta să concepeți o strategie pentru succesul în carieră.

Planificarea carierei in 8 pasi

1. Aflați despre opțiunile potențiale ale carierei

Începeți să obțineți cunoștințe despre opțiunile de carieră, întrebând prietenii, familia și colegii despre joburile lor. Aflați ce abilități folosesc și ce calificări au. Întrebați-i ce le place și nu le place în legătură cu locurile lor de muncă și ce tip de experiență au câștigat înaintea poziției lor actuale.

În continuare, cercetează companii de top și caută profesioniști în domeniu. Participați la evenimente de rețea personală sau online sau configurați interviuri informaționale cu experți. Pentru a câștiga experiență practică într-o potențială profesie, încercați să urmăriți oportunități de voluntariat, stagii de practică sau experiențe de umbră.

2. Descoperă piețele de muncă în creștere

Piețele în creștere a locurilor de muncă tind să ofere cel mai profesional potențial. Încercați să discutați cu experți din domeniul dvs. pentru a afla despre unele dintre cele mai interesante oportunități pe care le preconizează. Citiți publicațiile de top și sursele de știri online pentru domeniul dvs. și urmăriți carierele emergente care vă interesează.

Pentru o perspectivă mai cuprinzătoare a piețelor locurilor de muncă în creștere, consultați studii bazate pe date, cu profesii cu cea mai rapidă creștere. Cu o privire rapidă, puteți identifica care locuri de muncă au cel mai mare potențial și pot oferi cea mai mare remunerație.

3 . Identificați carierele care se potrivesc cu abilitățile voastre

Pentru a alege un domeniu care te face să te simți încrezător și de succes, ia în considerare abilitățile tehnice pe care le-ai deprins în școală sau la locul de muncă.

În continuare, gândiți-vă la abilitățile tale, care sunt comportamentele și trăsăturile pe care le-ai dobândit. De exemplu, este posibil să știți să analizați o problemă în mod critic sau puteți excela in comunicarea. 

4 . Înțelegeți calificările în carieră

Începeți prin a examina calificarile de care aveți nevoie pentru a lucra în domeniul ales. Identificați dacă veți avea nevoie de o diplomă de licență într-o anumită materie și determinați dacă veți avea nevoie de o diplomă de absolvire pentru a urmări funcții avansate.

Apoi, examinează certificările profesionale care te-ar putea ajuta să excelezi în domeniul tău și examinează cerințele de licență pentru profesia ta. Luați notă de procesul de licențiere din zona dvs. pentru a vă asigura că sunteți calificat legal pentru acest loc de muncă.

5 . Evaluează salariile și alte beneficii

Pentru a evalua potențialul de câștig în domeniul dvs., încercați să explorați salariile din piata. Aici, puteți găsi salariul mediu pentru ocupații comune și să identificați factori care vă pot crește potențialul de câștig, cum ar fi dobândirea unei calificari superioare.

Pe măsură ce analizați listele de locuri de muncă, luați notă de beneficiile pe care le oferă fiecare poziție, cum ar fi asistența medicală, timpul de concediu și beneficiile Aceste beneficii vă pot reduce cheltuielile și vă pot îmbunătăți calitatea vieții, făcându-le esențiale pentru a lua în calcul compensația totală.

6 . Comparați posibilele trasee de carieră

După ce aveți în vedere câteva trasee potențiale de carieră, comparați-vă opțiunile. Unul poate necesita mult mai multe abilități și o pregatire suplimentara, care ar putea fi mai consumator de timp sau mai scump în comparație cu celelalte opțiuni. Altul poate avea potențial de câștig substanțial mai mare.

În continuare, comparați cât de bine se potrivesc fiecare traseu de carieră cu valorile de bază. Unul vă poate permite să vă dezvoltați mai multe calități și relații personale pe care aspirați să le aveți. Un altul te poate inspira pentru a desfasura cele mai bune activități profesionale. Examinați lista de argumente pro și contra pentru a evalua care cale profesională este cel mai probabil să vă ajute să vă atingeți obiectivele.

7 . Stabiliți obiective SMART

Deoarece urmărirea unei căi de carieră poate dura ani, împărțiți obiective mai largi în obiective mai mici pe care le puteți urmări. Încercați să setați  obiective SMART pentru a vă ghida procesul de cautare:

  • Specific:  Faceți-vă obiectivul cât se poate de precis. Pentru fiecare profesie, setați-vă un obiectiv specific.
  • Măsurabil:  cuantificați progresul. Stabiliți valori de referință precum finalizarea unei diplome de licență în educație sau aplicați la 10 locuri de muncă care îndeplinesc cerințele dvs.
  • Accesibil:  Stabiliți obiective pe care le puteți atinge. Pentru a confirma că obiectivul dvs. este atins, gândiți-vă la etapele individuale și luați în considerare cât de realiste sunt acestea.
  • Relevante:  Orice obiectiv legat de carieră pe care ți l-ai stabilit ar trebui să conteze cu adevărat. Gândește-te cât de important este obiectivul și dacă te va ajuta să îți atingi obiectivele pe termen lung.
  • Timp:  dați obiectivele dvs. termenele limită. Veți avea un timp mai ușor pentru a obține rezultatul final și a vă motiva la acțiune dacă v-ați angajat într-un anumit interval de timp.

8 . Dezvoltați un plan de acțiune în carieră

Pentru a crea o hartă pentru viitorul dvs. profesional, consultați elementele de acțiune din obiectivele dvs. SMART și trasați pașii pe care trebuie să îi urmați. Apoi, puneți-le pe un calendar pentru a vă stabili programul. Păstrați-vă planul de acțiune în carieră editabil, astfel încât să îl puteți revizui în mod regulat. Verificați fiecare pas în timp ce îl completați și răsplătiți-vă pentru realizări atât mari cât și mici. 

Revizuiește-ți planul de acțiune în carieră, dacă este necesar. Noile oportunități, progresele tehnologice, prioritățile personale și tendințele economiei pot provoca schimbări esențiale în planificarea carierei.


Vrei sa impartasesti din bunele practici?

Vrei sa afli despre bune practici?

Vrei sa fi un sustinator al campaniei?

Scrie un mail: securitate@verifies.ro

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este image-1-1024x115.png
Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este sigla-verifies.png

Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Articole, noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, topuri de Securitate,  legislatie de Securitate, Club de Securitate, Promovare online pentru firme de securitate

VerifiES Security: Servicii pentru industria de securitate

VerifiES Efficiency– Eficienta in Securitate:  Proiectare si Receptie sisteme de Securitate, Selectie, Evaluare si Audit furnizori de Securitate, Consultanta de securitate, Audit securitateSolutii de securitate – optimizare buget de securitateExternalizare management servicii de securitate, Analize, statistici de securitate, Instrumente utile pentru industria de securitate

VerifiES Employees – Angajati in Securitate: Servicii de recrutare pentru industria de Securitate

VerifiES Evolution – Evolutie in Securitate: Servicii de consultanta in Securitate: dezvoltare companii de securitate,  strategie, management, marketing, vanzari, consultanta financiara.

Securitate in Romania

Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitte

Nu facem spam! Proiect VerifiES Security