Beneficiile unui sistem de supraveghere

Cele mai importante echipamente de securitate: sistemul de supraveghere și sistemul de alarmă. Cum se pot ajuta reciproc? Beneficiile unui sistem de supraveghere.

Beneficiile unui sistem de supraveghere. Din ce în ce mai mult se pune accent pe calitatea sistemelor de supraveghere. Cu cât o cameră video de supraveghere este mai performantă, cu atât imaginile surprinse sunt mai bune, fiind folosite la identificarea persoanelor care trec voit sau „nevoit” gospodăria sau sediul firmei.

Specialiștii din industria de supraveghere video sunt de părere că un sistem de supraveghere trebuie întotdeauna conectat cu un sistem de alarmă, altfel, ale sale beneficii sunt înjumătățite. De asemenea, sistemele de alarmă sunt și ele din ce în ce mai solicitate și al căror scop principal este de a proteja locuința împotriva infractorilor si de-a alerta, totodată, proprietarul și/ sau dispeceratul de orice încălcare a zonei private.

Dar cum funcționează cele două echipamente de securitate descrise mai sus? Încercăm să răspundem întrebărilor tale cu convingerea că după citirea articolului vei înțelege că se ajută reciproc și că ar fi păcat să-ți lipsești locuința de una dintre ele. Beneficiile unui sistem de supraveghere.

 1. Scurtă descriere + beneficiile unui sistem de supraveghere

Înainte de orice descriere, dorim să specificăm că sistemele de supraveghere video sunt de două tipuri, și anume:

 • sisteme de supraveghere pentru exterior care sunt recomandate pentru monitorizarea spațiului din jurul locuințelor, instituțiilor, companiilor, clădirilor rezidentiale, parcări etc.
 • sisteme de supraveghere pentru interior care se pretează a fi folosite pentru supravegherea și monitorizarea spațiului din interiorul clădirilor, pentru a avea în permanențăimagini cu ceea ce se întâmplă în locuință, birou, depozit etc.

De asemenea, urmărește anumite specificații înainte de a alege un sistem de supraveghere. Ține cont de urmptoarele:

 • Rezoluție
 • Funcțiile de care camerele de supraveghere beneficiază
 • Filmarea pe timp de noapte
 • Flexibilitatea accesoriilor
 • Producător
 • Poziționarea camerelor

Beneficiile unui sistem de supraveghere:

 • Costuri de securitate reduse (dacă deții un business)
 • Identificare rapidă a infractorilor, oferind dovezi poliției în sensul prinderii lor
 • Supraveghere în timp real a spațiului care este monitorizat
 • Notificare în timp real pe laptop, tabletă sau telefon mobil
 • Liniște, siguranță și protecție atât pentru căminul tău, cât și pentru angajații tăi

De asemenea, un sistem de supraveghere poate funcționa concomitant cu un sistem de alarmă, iar în acest fel, vor fi reduse alarmele false și în acelasi timp vei avea posibilitatea de a vedea în timp real motivul declanșării alarmei. Totuși, niciun sistem de alarmă nu este perfect, în sensul că poate da alarme false, dar în cazul întrajutorării cu un sistem de supraveghere, alarmele false sunt reduse considerabil.

 1. Scurtă descriere + beneficiile unui sistem de alarmă

Un sistem de alarmă este sinonim cu un sistem antifurt sau antiefracție. Ce reprezintă mai exact? Ei bine, echipamentul dispune de un set de dispozitive interconectate prin intermediul cărora este detectată prezența unor persoane suspecte în perimetrul locuit. Unele device-uri sunt folosite strict pentru detectarea indivizilor care vor sa intre prin efracție într-o anumită zonă, dar pe piață sunt și sisteme de alarmă care pot îndeplini functii mai avansate precum: controlul accesului, detecție de incendiu, monoxid de carbon, inundație etc.

Componentele unui sistem de alarmă sunt următoarele:

 • Centrala de alarmă, adică panoul de comandă unde sunt centralizate absolut toate informațiile primite de la detectorii sistemului, fiind elementul principal al întregului dispozitiv
 • Telecomanda
 • Tastatura
 • Sirena
 • Comunicatoarele
 • Senzori magnetici de intrare
 • Acumulatori
 • Senzori de șocuri și vibrații
 • Buton de panică

De asemenea, există mai multe tipuri de sisteme de alarmă:

 • Sisteme de alarmă wireless
 • Sisteme de alrmă cu fir

Beneficiile unui sistem de alarmă:

 • Descurajează infractorii
 • Avertizare sonoră/ vizuală în momentul în care un infractor este reperat în perimetrul monitorizat
 • Este permisă legarea la un sistem de disceperat, permițând intervenția unei echipe de pază la nevoie
 1. Recomandări achiziție sisteme de alarmă

Ar fi bine să cunoști câteva elemente esențiale înainte de a cumpăra un sistem de alarmă, fiind o investiție de lungă durată. De aceea trebuie să știi clar ce fel de sistem de alarmă ai nevoie (wireless/ cu fir). Ai grijă la posbilitățile sistemului de configurare, respectiv partiționarea pe zone a perimetrului protejat, configurarea modurilor de lucru și stabilirea codurilor de armare și dezarmare. Ține cont că un bun sistem de alarmă este programat să avertizeze în mod eficient proprietarul și firma de pază.De aceea trebuie să ai în vedere ca dispozitivul să aibă mai multe optiuni de transmitere a semnalului de alarmă.

Autonomia bateriei face diferența, de aceea acumulatorii din kit ar trebui să reziste cât mai mult timp. Specialiștii recomandă să optezi pentru un sistem conectat la internet sau măcar telefonic ca să poți arma/ dezarma ori da comenzi predefinite oriunde te-ai afla. Plus că, un sistem de alarmă smart trebuie să fie capabil a-și schimba comportamentul în funcție de scenariile programate de tine și ar fi bine să nu uiți a include dotările suplimentare (senzuri de fum, incendiu, monoxid de carbon sau de inundații).


Beneficiile unui sistem de supraveghere


[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Intra in comunitatea   Linkedin Securitate in Romania

Linkedin Securitate in Romania

Intra in comunitatea  Facebook Securitate in Romania  

Facebook Securitate in Romania

Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Noutati si tendinte din industria de Securitate. Solutii de Securitate. Locuri de munca din industria de Securitate. Resurse utile. Topuri de Securitate.

VerifiES Security – Eficienta in Securitate: Servicii Eficiente de Securitate la preturi corecte.

Ajutam companiile in selectia si implementarea celor mai Eficiente Solutii de Securitate.

Consultanta de securitate:  Design si proiectare solutii de securitate. Evaluare si selectie furnizori Securitate. Audit servicii si solutii de securitate. Optimizare bugete securitate. Evaluare eficienta si eficacitate programe de securitate. Politici si proceduri de securitate. Programe de loss prevention. Receptie si evaluare sisteme de securitate.

Total Security Management: Proiectare sisteme Securitate si incendiu. Evaluare de risc la securitate fizica. Implementare solutii de Securitate. Paza. Sisteme de securitate. Monitorizare alarme. Management de Securitate.

close

Securitate in Romania

Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitte

Nu facem spam! Proiect VerifiES Security