1. Informatii centralizate

Un Centru Opertational de Securitate va ajuta sa aveti o imagine de ansamblu si cat mai completă a obiectivelor securizate.  SOC este capabili să partajeze și să stocheze informații relevante la nivel central, astfel încât întreaga echipă SOC are acces la aceleași cunoștințe fiind mult mai mai bine pregatita pentru a identifica și neutraliza amenințările.

  1. Controlul costurilor

Centrele Operationale de Securitate sunt, în general, mai rentabile decât alte strategii de securitate. Cu întreaga echipă într-o singură locație, companiile trebuie să suporte doar costurile unei singure locații. În schimb, cu specialiști distribuiti în diferite locații, este posibil ca întreprinderile să fie nevoite să plătească pentru utilizarea mai multor facilități, ceea ce duce la creșterea cheltuielilor operaționale.

  1. Rapoarte de amenințare

Cu o strategie descentralizată de securitate, pot fi raportate potențiale amenințări în mai multe locații. Acest lucru poate duce la un răspuns întârziat la amenințarea semnalată, deoarece poate exista o întârziere în distribuirea informațiilor către partea responsabilă. Până la transmiterea informațiilor și inițierea unui răspuns, s-ar putea să fi existat un compromis semnificativ în obiectivele protejate. În cazul Centrului Operational de Securitate, amenințările sunt raportate într-o singură locație și, ca urmare, identificarea amenințărilor și timpul de răspuns vor fi efectuate mult mai operativ.

  1. Colaborare îmbunătățită

Centrele Operationale de Securitate permit o mai buna colaborare și coordonare între membri echipei de securitate. Deoarece functioneaza în aceeași locație, monitorizeaza si protejeaza mult mai eficient obiectivele.  În plus, tot personalul este la curent cu situatia operativa, precum și activitățile celorlalți membri ai echipei și se pot asigura că nu se dubleaza activitatile desfasurate.

  1. Expertiză calificată

O echipă SOC standard cuprinde experți în securitate cu seturi de abilități diverse, prin urmare, membri echipei își pot combina cu ușurință abilitățile pentru a dezvolta soluții si strategii de Securitate.eficiente.

  1. Monitorizarea amenințărilor

Centrele Operationale de Securitate permit o monitorizarea îmbunătățită și mai sofisticată. Echipele SOC au de obicei acces la cele mai noi tehnologii de monitorizare și interventie asupra amenințărilor. Aceste tehnologii le permit să detecteze vulnerabilitățile potențiale și să le abordeze înainte de a deveni o problema majora sau o situatie de criza.

  1. Timp de răspuns

Timpul de răspuns la o situatie de criza este mai rapid în cazul SOC. Cu capacități îmbunătățite de monitorizare și interventie, echipele SOC sunt  în măsură să răspundă rapid la amenințările identificate. În anumite cazuri, echipa poate fi chiar capabilă să ia măsuri proactive, de multe ori chiar înainte de identificarea unei amenințări.


Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Articole, noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, topuri de Securitate,  legislatie de Securitate, Club de Securitate, Promovare online pentru firme de securitate

VerifiES Security: Servicii pentru industria de securitate

VerifiES Efficiency– Eficienta in SecuritateProiectare si Receptie sisteme de Securitate, Selectie, Evaluare si Audit furnizori de Securitate, Consultanta de securitate, Audit securitate Solutii de securitate – optimizare buget de securitateExternalizare management servicii de securitate, Analize, statistici de securitate, Instrumente utile pentru industria de securitate

VerifiES Employees – Angajati in Securitate: Servicii de recrutare si training pentru industria de Securitate

VerifiES Evolution – Evolutie in Securitate: Servicii de consultanta in Securitate: dezvoltare companii de securitate,  strategie, management, marketing, vanzari, consultanta financiara.

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate