Alegerea camerelor video de securitate potrivite reprezinta o provocare pentru companiile de toate dimensiunile și din toate industriile.

Pe măsură ce supravegherea evoluează și software-ul avansează, camerele video de securitate aduc beneficii dincolo de masurile de securitate. Drept urmare, alegerea camerelor video de securitate poate oferi beneficii mai pe masura.

Alegerea camerelor video de securitate: Camerele trebuie să fie discrete sau să acționeze ca o descurajare vizuală?

Locația și ceea ce trebuie să monitorizați vor determina dacă sunt necesare camere evidente sau discrete. Camerele tip Box pot fi unele dintre cele mai mari și mai evidente, amintind oamenilor că sunt monitorizati, reducând șansele de furt.

Camerele Dome sunt cele mai bune de folosit pentru discreție datorită formei lor mici, pe jumătate sferică – modelele ultra-compacte sunt atât de mici încât pot încăpea în palma mâinii tale. În cele din urmă, camerele PZT (Pan Tilt Zoom) sunt bune pentru monitorizarea zonelor extinse și urmărirea cu ușurință a mediului protejat.

Alegerea camerelor video de securitate: vor fi folosite în interior sau în exterior?

În timp ce majoritatea camerelor moderne pot fi utilizate atât în ​​interior, cât și în exterior, este important să luați în considerare caracteristici precum montarea și carcasa. Pentru utilizare în medii extrem de reci, alegerea unei camere care are un design durabil și un încălzitor încorporat înseamnă că va avea capacitatea de a porni și de a funcționa la temperaturi scazute.

10 sfaturi pentru alegerea CCTV.

În industrii precum transportul, de exemplu, este de asemenea important să alegeți o soluție robustă de supraveghere video, care să poată funcționa în mod fiabil în medii dure și unde poate exista un nivel ridicat de vibrații.

Dar nu doar camerele din exterior ar putea avea nevoie de adăposturi ecologice. În mediile industriale, cum ar fi fabricile, de exemplu, camerele ar putea fi nevoite să fie protejate de rumeguș sau poluanti.

În bucătăriile de restaurante, asigurarea că sistemul CCTV este protejat de grăsimi este, de asemenea, importantă, iar în baruri și cluburi, factori precum mașinile de fum și băuturile vărsate ar putea influența sistemul de protectie.

Alegerea camerelor video de securitate: Ce suprafata doriți să supravegheati?

Zona pe care doriți să o acoperiți cu un sistem de supraveghere va determina  care sunt cele mai bune camere și tipul de rețea de care aveți nevoie. Este util să întocmești un plan al suprafeței  pentru a evalua cantitatea și tipurile de camere necesare.

Camerele PTZ funcționează cel mai bine pentru zone mai mari, având în vedere gama lor mare de vizualizare și capacitatea de a mări o anumită zona. Cu Canon, vizualizările cu unghi larg de până la 112 grade vă permit să monitorizați zone uriașe cu o singură cameră.

Acest lucru înseamnă că rețelele de supraveghere pot fi stabilite cu mai puține camere CCTV, ținând costurile scăzute. Chiar și la cele mai largi unghiuri de vizualizare, calitatea imaginii rămâne impresionantă.

În comparație, zonele mai mici necesită doar camere statice. Există, de asemenea, diferite tipuri de rețele care sunt necesare în funcție de dimensiunea zonei pe care doriți să o monitorizați.

Majoritatea companiilor vor avea nevoie doar de o rețea LAN; cu toate acestea, rețelele mari vor necesita o rețea WAN.

Alegerea camerelor video de securitate: Cât de multă claritate a imaginii și detalii aveți nevoie?

Dimensiunea zonei pe care doriți să o monitorizați va determina rezoluția de care aveți nevoie. De exemplu, spațiile largi din marile hypermarketuri vor necesita camere de înaltă rezoluție pentru a se asigura că  imaginea nu este compromisă la utilizarea zoom-ului.

Alternativ, zonele mai mici, cum ar fi birourile sau sălile de recepție, vor necesita de obicei doar camere cu rezoluție joasă. Nu întotdeauna camera cu cea mai înaltă rezoluție utila pentru fiecare situație.

În schimb, este mai bine să evaluezi fiecare spațiu unul câte unul, cheltuind banii în mod eficient.

Care sunt conditiile de iluminare?

Este important să testați camerele pentru a vedea ce modele funcționează cel mai bine în condițiile de iluminare prezente la sediul dumneavoastră. Zonele din interior și din exterior vor experimenta cantități diferite de lumină solară pe parcursul zilei, ca să nu mai vorbim de-a lungul anului, pe măsură ce anotimpurile se schimbă.

Este vital să te gândești unde va fi sursa de lumina. De exemplu, va exista reflexie pe podea?

Există o iluminare puternică de fundal care creează o strălucire? Pentru medii precum cluburile de noapte, iluminarea stroboscopică poate avea un efect asupra camerei video.

Din fericire, există o varietate de tehnologii care vă vor asigura că obtineti filmări într-o gamă largă de condiții de iluminare. Tehnologia de filtrare a luminii, cum ar fi filtrele IR și iluminatoarele artificiale, poate amplifica sau reduce cantitatea de lumină care ajunge la un senzor, creând imagini mai clare în timpul zilei și nopții. 

Este audio important?

Integrarea audio într-un sistem de supraveghere face posibil ca personalul de securitate să audă și să vorbească cu posibilii infractori. Un sistem audio poate fi integrat cu ușurință cu sistemele de management video.

Din punct de vedere al supravegherii, poate fi folosit și ca metodă independentă de detectare care declanșează înregistrări și alarme atunci când sunetul trece de un anumit prag.

Este scalabilitatea importanta? Va trebui să adăugați mai multe camere video pe măsură ce trece timpul?

Este important să existe un sistem de supraveghere flexibil și scalabil. Problema sistemelor CCTV tradiționale este că sunt in circuit închis. Aceasta înseamnă că totul este cablat și greu de scalat.

Prin urmare, este important să alegeți camere IP care se conectează printr-o rețea fără fir. Asa puteti să scalați cu ușurință orice noua instalare după cum aveți nevoie. Adăugarea camerelor IP la o rețea funcționează în același mod ca și adăugarea unui telefon la o rețea VOIP – este simplă și ușoară și nu există cablaje de schimbat sau actualizat. 

Ce părți ale afacerii dumneavoastră ar putea beneficia de supraveghere și monitorizare eficiente?

Sistemele de supraveghere ajuta companiile nu numai prin monitorizarea furtului, ci și prin creșterea siguranței personalului și prin confirmarea incidentelor. Având în vedere că sunt protejați, angajații au mai multe șanse să se simtă în siguranță.

Istoricul evenimentelor oferite de un sistem de supraveghere este valoros pentru confirmarea incidentelor. Aici vorbim de furt, violența la locul de muncă, daune materiale, vandalism. Aceste informații sunt esențiale atunci când se solicita in instanta daune sau se raportează la organele de ordine publica.

Un sistem de supraveghere bun poate aduce beneficii nu doar în ceea ce privește securitatea și monitorizarea, ci și în operațiunile și analizele de afaceri.

În industrii precum comerțul cu amănuntul, de exemplu, capacitatea sistemelor de supraveghere de a furniza date și informații despre clienți schimbă modul în care funcționează nu numai departamentele de securitate, ci și departamentele de marketing, servicii pentru clienți și IT, oferind informații valoroase pentru a ajuta la îmbunătățirea semnificativă a experienței clienților. si a profitabilitatii.

De exemplu, înțelegerea modului în care clienții se deplaseaza într-un magazin este esențială pentru modul în care sunt așezate produsele în magazin, iar funcțiile avansate, cum ar fi recunoașterea facială, pot fi folosite pentru a estima atribute precum sexul și vârsta cumpărătorilor.

Aceste capabilități le pot permite proprietarilor de magazine nu numai să înțeleagă mai bine profilul cumpărătorilor lor, dar permit și implementarea reclamelor direcționate pentru a ajuta la afișarea celor mai relevante produse pentru piața țintă. 

Ce limite doriți să depășiți cu supravegherea video? Poate ajuta analiza VMS?

Un sistem VMS (Video Management System) eficient este esențial. Aceasta pentru că durata medie de timp pe care cineva se poate concentra pe înregistrări video este de doar 20 de minute. VMS sau analiticele încorporate vă pot avertiza asupra activităților suspecte. Concomitent asigura analize, îmbunătățind modul în care vă conduceți afacerea.

Detectarea mișcării încorporate și algoritmii inteligenți oferă informații utile și care pot fi acționate, cum ar fi numărul total de persoane care intră într-un magazin. Comparativ cu vânzările, comercianții cu amănuntul pot evalua rata de conversie și cele mai bune momente ale zilei pentru promoții. 

Cum să selectați o soluție VMS potrivită.

Este important ca cerințele unui sistem de management video să fie verificate clar în timpul etapelor de planificare. Problemele cheie care au determinat achiziționarea unui sistem de supraveghere vor sublinia aspectele unei soluții VMS de care aveți nevoie.

De exemplu, persoanele care călătoresc sau au mai multe site-uri de gestionat pot avea nevoie de capacitatea de a-și accesa sistemul de supraveghere din orice locație. Prin urmare, fiecare soluție VMS ar trebui să fie adaptată pentru dvs. și afacerea dvs.

articol preluat si tradus de pe www.ifsecglobal.com


Vrei Sisteme de Securitate Eficiente?

Discuta cu un consultant VerifiES.

Verifies security


Intra in comunitatea   Linkedin Securitate in Romania

Linkedin Securitate in Romania

Intra in comunitatea  Facebook Securitate in Romania  

Facebook Securitate in Romania

Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Noutati si tendinte din industria de Securitate. Solutii de Securitate. Locuri de munca din industria de Securitate. Resurse utile. Topuri de Securitate.

VerifiES Security – Eficienta in Securitate: Servicii Eficiente de Securitate la preturi corecte.

Ajutam companiile in selectia si implementarea celor mai Eficiente Solutii de Securitate.

Consultanta de securitate:  Design si proiectare solutii de securitate. Evaluare si selectie furnizori Securitate. Audit servicii si solutii de securitate. Optimizare bugete securitate. Evaluare eficienta si eficacitate programe de securitate. Politici si proceduri de securitate. Programe de loss prevention. Receptie si evaluare sisteme de securitate.

Total Security Management: Proiectare sisteme Securitate si incendiu. Evaluare de risc la securitate fizica. Implementare solutii de Securitate. Paza. Sisteme de securitate. Monitorizare alarme. Management de Securitate.

close

Securitate in Romania

Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitte

Nu facem spam! Proiect VerifiES Security