Ce inseamna sa muncesti ca agent de securitate in Romania?

Desi majoritatea trecem pe langa ei si ii catalogam in toate felurile, pe unii incercam sa ii mituim in parcare, pe altii in injuram pentru ca isi fac treaba de zi cu zi, ce inseamna in realitate sa muncesti ca agent de securitate?

Bodiguarzi, pandari sau paznicii cum sunt numiti popular sunt in final oameni care doresc un loc de munca stabil, doresc sa fie respectati de angajator si de cei cu care intra in contact, sa fie motivati, si marea lor majoritate isi fac treaba bine sau cum sunt instruiti si condusi ca oricare alt angajat.

Pentru a lucra ca agent de securitate este important sa cunosti:

  • conditie fizica buna si foarte buna, de ce spun asta? sa stai in picioare 12 ore, chiar si fara sa faci nimic pentru multi dintre noi este o sarcina foarte grea, daca in acest timp mai faci si cateva activitati, de control, patrulare sau inspectie, chiar si vizuala sarcina devine si mai dificila, ganditi-va cati dintre voi merg zilnic 12 ore sau cel putin odata la 2 zile 12 ore;
  • sanatate de fier: lucrezi in ture 12/24-12/48, multi lucreaza chiar si ture de 24 de ore, noapte/zi/soare/ploaie; conditiile unde lucrezi cu cateva exceptii nu sunt de invidiat si cand vedeti un agent prin parc ganditi-va unde isi ia masa zilnic sau daca are pauza de masa, daca are un vestiar unde sa se schimbe;
  • rabdare si calm: activitatile sunt in marea majoritate monotone/repetitive fara a iesi din tipare si nu necesita prea multa imaginatie ci respectare de reguli si proceduri, de foarte multe ori agentul este buretele ce absoarbe nervii celor din jur: clienti din zone comerciale, persoane care pur si simplu vin sa isi verse nervi pe cineva sau sa se simta mai importanti de cat sunt, persoane care vor sa intre cu masina pana in cladire sau considera vinovat agentul pentru lipsa locurilor de parcare din o anumita zona;
  • analiza riscuri: de multe ori agentul este supus unor riscuri extreme (hoti, clienti pusi pe scandal, sefi fara respect) iar ei trebuie sa analizeze foarte bine riscurile la care se supun si niciodata sa nu se creda eroi;
  • salarizare: cu mici exceptii salariul este cel minim pe economie;

Te rog data viitoare cand treci pe langa un agent de securitate saluta-l sau zambeste-i si cu siguranta il vei face fericit pentru intreaga zi.

Prin acest articol Securitate in Romania incepe o campanie de sustinere a celor ce lucreaza in acest domeniu pentru a atrage atentia si a face cunoscute activitatile pe care un agent de securitate le realizeaza zilnic.

Toti cei care vor sa adere la acest proiect si lucreaza sau vor sa faca cunoscute activitatile lor din domeniul de securitate, pot face asta trimitand catre securitate@securitateinRomania.ro, articole si poze. Noi  le vom publica gratuit pe blogul nostru.

Pot trimite catre noi articole cu  agenti de securitate, insepectori, manageri, manageri de securitate despre ce inseamna sa lucrezi in industria de securitate.

constantin iordacheConstantin Iordache, Consultant Securitate

Securitate in Romania: Stiri, Tendinte, Joburi, Resurse, Legislatie, Top 50 firme, Calculator buget, Club Securitate.

Servicii pentru industria de securitate: Consultanta de securitate, Audit securitate, Selectie si audit furnizori de securitate, Solutii de securitate – optimizare buget de securitate, Externalizare management servicii de securitate, Analize statistici de securitate, Consultanta marketing si vanzari, Training, Recrutare,  Marketing online, Broker de securitate.

Intra in comunitatea   Linkedin Securitate in Romania

Intra in comunitatea  Facebook Securitate in Romania  

Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, Topuri de Securitate

VerifiES Security– Eficienta in Securitate: Servicii Eficiente de Securitate la preturi corecte

Ajutam companiile in selectia si implementarea celor mai Eficiente Solutii de Securitate si celor mai potriviti Furnizori de Securitate.

Consultanta de securitate si optimizare bugete | Evaluare eficienta si eficacitate programe de securitate | Proiectare sisteme Securitate si incendiu |  Audit servicii si solutii de Securitate | Evaluare si selectie furnizori Securitate | Evaluare de risc la securitate fizica | Management Securitate externalizat | Urmarire, Evaluare si Receptie servicii si Sisteme Securitate.

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate