Către,
MINISTERUL MUNCII ȘI JUSTIȚIEI SOCIALE
Doamnei Ministru – Lia Olguța VASILESCU

Vă înaintăm punctul nostru de vedere cu privire la modificarea Legii nr. 448 / 2006 prin OUG. nr. 60 / 2017.

Patronatul Serviciilor de Securitate din România își exprimă profundul dezacord cu privire la OUG. nr. 60 / 2017 ce modifică Legea nr. 448 / 2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Patronatul atrage atenția asupra faptului că prevederile cuprinse în OUG. nr. 60 / 2017, la art. 78 creează numeroase discuții / confuzii legate de aplicarea acestei ordonanțe, pentru companiile de pază din România care sunt guvernate de o lege specială – Legea nr. 333 / 2003, actualizată.

Prevederile art. 78 din OUG. nr. 60 / 2017, așa cum au fost ele enunțate, intră în conflict cu prevederile Legii nr. 333 / 2003 actualizată, care este o lege specială și care definește condițiile ce trebuie îndeplinite pentru a putea fi angajat la o companie de pază.

Companiile de pază nu pot angaja persoane cu dezabilitați întrucât prevederile legii nr. 333 / 2003, actualizată stabilește care sunt cerințele obligatorii pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să fie angajați la aceste companii. Mai mult, personalul angajat în cadrul acestor companii de pază trebuie să fie școlarizat și apoi, avizat de Poliție.

Persoanele cu handicap nu vor putea îndeplini aceste condiții / cerințe și nu vor putea fi avizate de organele de poliție.

Dacă ar rămâne textul art. 78 așa cum este el acum, s-ar creea un conflict de legi care se “contrazic” una pe alta.

Pe de o parte, Legea nr. 448 / 2006 care obligă firmele să angajeze persoane cu handicap, iar pe de altă parte, Legea nr. 333 / 2006 care stabilește criteriile ce trebuie îndeplinite de către persoane la angajare și care, nu permite persoanelor cu handicap să profeseze o asemenea meserie.

În opinia noastră susținem că prevederile art. 78 din Legea 448 / 2006 ar trebui abrogate și modificate, ținând seama de faptul că aceste prevederi nu vor putea fi aplicate companiilor de pază.

Vă depunem alăturat proiectul nostru privind modificarea Legii nr. 448 / 2006 cu rugămintea de a fi analizate aceste propuneri și de asemenea, de a se ține cont că societățile de pază din România, nu sunt furnizori de servicii sociale.

 

Cu stimă,
Președinte PSS.,
Bogdan ȘOVAR


VerifiES: Servicii pentru industria de securitate

Prestatori servicii securitate: Consultanta in dezvoltarea si implementare strategii de management, vanzari, marketing, resurse umane si operationale, Consultanta generala companie de securitate, Servicii externalizate de management, vanzari, marketing, Consultanta vanzare, fuziune, achizitie firme de securitate, Mentorat si Coaching top management,  Cercetare analiza si statistici de securitate;

Beneficiari servicii securitate: Selectie, evaluare si audit furnizori  de securitate,  Consultanta si redactare caiete de sarcini, Consultanta si propuneri solutii de securitate, Consultanta implementare si evaluare solutii de securitate, Loss prevention, Servicii externalizate departament de securitate, Evaluare de risc la efractie fizica, Audit si evaluare servicii de securitate (paza, monitorizare, interventie, transport valori);

Securitate in Romania

Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitte

Nu facem spam! Proiect VerifiES Security