Calitatea in Securitate este un proiect de constientizare a diferentierii prin calitate. Servicii de securitate achizitionate pe criterii de calitate si servicii de securitate vandute prin elemente de calitate. Astfel incepem un sir de articole prin care sa evidentiem cum putem obtine sau vinde servicii de calitate in Securitate.

Aplicand oricare din elementele evidentiate poti vinde mai usor serviciile tale daca esti furnizor de servicii de securitate sau poti achizitiona servicii de securitate mai eficiente.

Când vine vorba de implementarea măsurilor de securitate, în special în zonele în care alte persoane vor fi implicate direct, este important să știți cât mai multe despre legile și reglementările care vă pot afecta alegerile. Conștientizarea legalităților în vigoare, precum și a potențialelor ramificații juridice cu care te-ai putea confrunta, te vor ajuta să iei cea mai bună decizie cu privire la modul de implementare a instrumentelor tale de securitate în modul cel mai eficient și legal.

În piata de securitate, modul în care oamenii îți judecă afacerea este esențial pentru succesul durabil, deoarece este baza încrederii și credibilității. Acestea pot fi distruse prin acțiuni care sunt  percepute a fi neetice. Astfel, prestatorii de servicii de securitate trebuie să fie preocupați atât de caracterul lor, cât și de reputația lor.

Baza legislativa pentru activitatea de securitate din Romania:

12 principii pentru legalitate si etica in piata de securitate

  1. Respecta legea. Respectă legile, regulile și reglementările referitoare la activitățile specifice de securitate..
  2. Sinceritate: Prestatorii de servicii de securitate trebuie sa fie, mai presus de toate, demni de încredere, iar onestitatea este piatra de temelie a încrederii.
  3. Integritate: Catigati încrederea clientilor prin integritatea personală si in afaceri. Integritatea se referă la un caracter complet demonstrat de coerența dintre gânduri, cuvinte și acțiuni. Menținerea integrității necesită adesea curaj moral, forța interioară pentru a fi in legalitate chiar și atunci când poate costa mai mult decât primesti. Trăiește prin principii etice, în ciuda presiunii mari de a face altfel.
  4. Respecta ce ai promis: Respectați promisiunile și îndepliniți angajamentele. Depuneti toate eforturile rezonabile pentru a îndeplini angajamentele si promisiunile contractuale si nu numai. Nu interpretati contractele într-o manieră nerezonabil tehnică sau legislativa pentru a justifica incalcarea promisiunilor.
  5. Loialitate: Acordă o mare valoare protejării și promovării intereselor legale și legitime ale companiei tale și ale colegilor tai.  Pe de alta parte nu pune loialitatea mai presus de alte principii etice și nu folosi loialitatea față de ceilalți ca o scuză pentru o conduită fără principii. Demonstrează loialitate prin protejarea capacității de a face judecăți profesionale independente. Evită conflictele de interese și nu dezvălui informații confidentiale pentru avantaje personale. Respectă intotdeauna clauzele de confidentialitate.
  6. Corectitudine: Nu folositi mijloace excesive sau indecente pentru a obține sau menține avantaje și nici nu profitati în mod nejustificat de greșelile sau dificultățile altuia. Manifestati angajament față de justiție, lege, tratamentul egal al indivizilor, toleranța și acceptarea diversității. Sa fiti mereu cu mintea deschisă si dispuși să va recunoasteti greselile.
  7. Compasiune:  Dă dovadă de compasiune și de o preocupare reală pentru bunăstarea altora.  Folositi conceptul de părți interesate și luati întotdeauna în considerare consecințele legale, economice, financiare și emoționale ale acțiunilor voastre asupra tuturor părților interesate. Indepliniti obiectivele de afaceri într-un mod legal, care provoacă cel mai puțin rău și cel mai mare bine.
  8. Respect: Tratează-i pe toți cu respect. Demonstrează respect pentru legi, demnitatea umană, autonomia, viața privată, drepturile și interesele tuturor. Da dovada de  politete și tratează toate persoanele in legalitate, cu respect și demnitate egale, indiferent de sex, rasă sau origine națională. Trateaza-i pe ceilalti asa cum ai dori sa fi tu tratat.
  9. Sinceritate: Fii sincer în toate comunicările și acțiunile. Onestitatea si legalitatea reprezinta piatra de temelie a încrederii.
  10. Leadership. Fiti  un exemplu de legalitate, onoare și etica.  Trebuie sa fiti conștienți de responsabilitățile și oportunitățile poziției de conducere in cadrul companiei și cautati să fiti modele etice pozitive prin propria voastra conduită.
  11. Reputatia si morala: Construiți și protejați buna reputație a companiei și a angajaților tai. Fiti constienti de importanța reputației proprii și a companiei voastre. Evitati cuvintele sau acțiunile care ar putea submina respectul și luati măsuri pozitive pentru a corecta sau preveni comportamentul inadecvat al altora.
  12. Responsabilitate. Fii responsabil. Recunoaste și acceptă responsabilitatea personală pentru calitatea etică si legala a deciziilor și omisiunilor față de tine, angajati, clienti si comunitate.

Competitivitatea, ambiția și inovația vor fi întotdeauna importante pentru succes, dar trebuie să fie reglementate de principii etice si legale fundamentale.


Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este sigla-verifies.png

Vrei sa impartasesti din bunele practici?
Vrei sa afli despre bune practici?
Vrei sa fi un sustinator al campaniei?

Scrie un mail: securitate @ verifies.ro


Intra in comunitatea   Linkedin Securitate in Romania

Intra in comunitatea  Facebook Securitate in Romania  

Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, Topuri de Securitate

VerifiES Security– Eficienta in Securitate: Servicii Eficiente de Securitate la preturi corecte

Ajutam companiile in selectia si implementarea celor mai Eficiente Solutii de Securitate si celor mai potriviti Furnizori de Securitate.

Consultanta de securitate si optimizare bugete | Evaluare eficienta si eficacitate programe de securitate | Proiectare sisteme Securitate si incendiu |  Audit servicii si solutii de Securitate | Evaluare si selectie furnizori Securitate | Evaluare de risc la securitate fizica | Management Securitate externalizat | Urmarire, Evaluare si Receptie servicii si Sisteme Securitate.

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate