Majoritatea companiilor de vânzare cu amănuntul au un departament dedicat întreținerii proceselor și procedurilor legate de gestionarea stocurilor și contracția cu amănuntul. Departamentul de control al stocurilor se asigură că nivelurile optime de inventar ale produselor sunt disponibile și accesibile magazinelor; ca nivelul stocurilor / cifra de afaceri sunt gestionate eficient; ca inventarul să fie păstrat într-un loc sigur; și că toate profiturile asociate procesului sunt valorificate. ‘
În plus, personalul de control al stocurilor este însărcinat cu elaborarea și implementarea procesului de preluare a stocurilor, precum și reconcilierea acestor numere de inventar. Utilizarea tehnicilor de control al stocurilor într-un mod eficient, fiabil și rentabil este esențială pentru succesul oricărei afaceri cu amănuntul.
Din perspectiva prevenirii pierderilor, o înțelegere puternică a modului în care este gestionat inventarul nostru este esențială pe măsură ce încercăm să rezolvăm probleme legate de micsorare. O componentă de bază, dar importantă, este cunoașterea tehnicilor de control a inventarului și a metodelor de contabilitate utilizate de compania dvs.
Cele mai frecvente două metode de contabilitate în industria de vânzare cu amănuntul sunt metoda de contabilitate „cu amănuntul” și metoda de contabilitate „cost”.
- Contabilitatea costurilor urmărește toate mărfurile la cost. Cu alte cuvinte, această valoare se bazează pe ceea ce compania a plătit sau a investit în produs. Metoda costurilor de contabilitate necesită o evidență minimă a înregistrărilor în comparație cu contabilitatea cu amănuntul și necesită doar ca un inventar fizic să fie luat și costul real asociat cu fiecare articol să fie documentat pentru a determina valoarea inventarului. Un sistem constant de vânzare (POS), însoțit de o strategie minuțioasă de control al inventarului, este important atunci când se utilizează un sistem de contabilitate a costurilor.
- Contabilitatea cu amănuntul urmărește toate mărfurile la prețul de vânzare cu amănuntul real, care ar include marcajele, marcajele și prețurile de vânzare. Evidența de evidență precisă este esențială pentru acest tip de contabilitate a stocurilor și toate completările sau deducerile din valoarea de vânzare cu amănuntul a stocului trebuie înregistrate în mod corespunzător.
Ambele tipuri de metode contabile oferă avantaje și dezavantaje. Metoda de contabilitate a costurilor este mai simplă, dar trebuie să includă un sistem de inventar cu element. Fără un sistem secundar, toate costurile sunt reunite împreună, ceea ce face ca restrângerile cu amănuntul să fie dificil de segregat și măsurat. De exemplu, nu ar exista potențial de contracție legată de marcaj atunci când este utilizat acest sistem. Procentul din vânzări va părea, în mod natural, mai mic folosind această metodă de contabilitate.
Metoda de contabilitate cu amănuntul ne permite să ne concentrăm pe anumite componente care afectează contracția stocurilor (reduceri, reduceri ale angajaților, daune, hârtie, furt și orice combinație a acestora), îmbunătățind capacitatea noastră de a monitoriza aceste probleme și de a îmbunătăți responsabilitățile generale. Procesul de inventar fizic este simplificat, deoarece poate fi realizat cu prețuri de vânzare cu amănuntul, care sunt, în general, mai ușoare și mai puțin costisitoare decât utilizarea cifrelor de cost. Cu toate acestea, trebuie să se acorde o atenție strictă păstrării înregistrărilor exacte ale inventarului atunci când se utilizează metoda contabilității cu amănuntul. De exemplu, dacă nu reușești să captezi un marcaj de produs, va apărea ca fiind micșorat, dacă nu este corectat.
Tehnicile speciale de control al inventarului și metodele de contabilitate pot funcționa mai bine pentru anumite tipuri de vânzare cu amănuntul și / sau variațiile companiei se pot aplica pe baza nevoilor și sistemelor individuale.
Se vor aplica și alte întrebări importante:
- Înregistrările magazinului reflectă întotdeauna cu exactitate nivelul mărfurilor disponibile?
- Când este rezervată marfa într-un anumit magazin?
- Când este livrată marfa?
- Când se primește marfa?
- Există un anumit moment în care înregistrările sunt actualizate?
- Înregistrările sunt actualizate automat sau manual?
- Ce se întâmplă dacă apare o eroare?
- Sistemul dvs. indică livrările greșite sau expedierile nu au fost primite niciodată?
Înțelegerea modului în care compania dvs. se adresează fiecărei întrebări și altora sunt esențiale pentru îndeplinirea multor responsabilități de prevenire a pierderilor.
Prin valorificarea oportunităților de a ne îmbunătăți cunoștințele și educația, facem o investiție în propriul nostru viitor.
Citeste mai mult pe: losspreventionmedia.com