Utopia strategiei unice de loss prevention

 

Utopia strategiei unice de loss prevention

Utopia strategiei unice de loss prevention

De anul trecut, când pierderile in retail s-au ridicat la 112,1 miliarde de dolari , față de 93,9 miliarde de dolari în 2021, comercianții au acordat mai multă atenție fraudei în toate formele sale. Ca rezultat al acestei analize mai profunde, frauda de auto-checkout a fost pe primul loc.

Cel mai recent, analizele s-au concentrat asupra modalităților în care retailerii încearcă să elimine frauda, ​​precum și asupra impactului negativ al acestor încercări asupra clienților fideli. De exemplu, un mare comerciant cu amănuntul a anunțat că își limitează orele de auto-checkout. Alti retaileri elimină în întregime casele auto-checkout  din anumite magazine.

 Cum se pot proteja comercianții de fraudă la casă automată și în întreaga organizație? Utopia strategiei unice de loss prevention.

Amenințarea fraudei în retail este in crestere. Utopia strategiei unice de loss prevention.

Frauda in retail a fost istoric o provocare majoră în industrie. Din păcate, această problemă nu face decât să se agraveze.

Inflația a crescut prețurile la produsele din cosul zilnic, iar piața dificilă a muncii nu a făcut decât să exacerbeze cresterea fraudei. Aceste tendințe au dus la o creștere a furturilor și fraudelor. Prin rețelele sociale, clienții care comit fraude pot populariza în câteva secunde cum au furat cu succes produse. Când aceste postări devin virale, apar încercări de imitare care costă foarte mult comercianții din retail.

Creșterea fraudei este omniprezentă în industria de retail, iar soluția de stopare nu poate fi unica. Fiecare afacere de retail trebuie să analizeze temeinic datele pentru a arunca o privire mai atentă asupra tendințelor de fraudă și pentru a determina ce metode specifice afectează profitabilitatea.

 Forme de fraudă in retail. Utopia strategiei unice de loss prevention.

Clienții care doresc să comită fraude sunt adesea cu un pas înaintea comercianților. De exemplu, în momentul în care un comerciant cu amănuntul adaugă o cameră la casele de auto-checkout, este posibil ca infractorii să fi trecut deja la fraude de loialitate care ar putea să nu fie detectabile pe video. Asta pentru că există atât de multe forme de fraudă pe care clienții le pot încerca:

  • Glisare: alunecarea unui articol pe lângă scanerul de auto-checkout în timp ce se impiedica vizualizarea codului de bare.
  • Schimbarea prețurilor:  Schimbarea etichetelor de preț pe articole de valoare diferită.
  • Prietenie:  primiți reduceri sau articole gratuite de la prieteni sau membri de familie care lucrează pentru comerciant.
  • Crima organizată din retail:  grupuri organizate la scară largă care vizează strategic retailul cu o operațiune complexă.
  • Frauda în tranzacții:  utilizarea cardurilor de credit furate sau a altor metode de plată pentru a efectua o achiziție.
  • Frauda la returnare: solicitarea de rambursări cu chitanțe false, returnarea mărfurilor furate, încercarea de fraudare a cardurilor cadou și multe altele.
  • Frauda de loialitate:  manipularea recompenselor unui program de loialitate pentru a obține mai multe reduceri sau articole gratuite.

În timp ce comercianții din retail devin mai conștienți de aceste metode diverse, clienții care intenționează să comită fraude vor continua să-și avanseze tacticile. Ca urmare, nu există o strategie unică de prevenire a pierderilor care să detecteze și să descurajeze fiecare formă de fraudă în retail de fiecare dată. În schimb, comercianții cu amănuntul trebuie să își revizuiască datele unice despre comportamentul clienților și să ia măsuri pe baza propriilor modele de afaceri, a maturității datelor și a resurselor disponibile.

Abordarea de la caz la caz a combaterii fraudei din retail.

Reatilerii nu au fost niciodată mai bine pregătiți pentru a atenua frauda decât sunt astăzi. Disponibilitatea și fiabilitatea datelor au crescut enorm în ultimii ani, dând putere comercianților să adopte o abordare individualizată pentru a descuraja frauda în cadrul organizațiilor lor.

Pentru a profita la maximum de aceste date, comercianții trebuie să combine datele de prevenire a pierderilor din toate punctele de contact într-o singură viziune holistică a afacerii. Acest lucru va ajuta retailerul să determine cauza principală a pierderilor prin eliminarea necunoscutelor între canale.

Apoi, retailerul își poate identifica zonele unice cu risc ridicat pentru fraudă prin monitorizarea activității și prin detectarea erorilor în inventar, reduceri, scanări de auto-check-out și multe altele. De exemplu, un comerciant ar putea beneficia cel mai mult de pe urma reinstruirii angajaților cu privire la protocoalele de confidentialitate fata de prieteni și familie pentru a preveni frauda angajaților, în timp ce un alt retailer ar putea avea nevoie să investească într-o viziune mai bună a camerei, bazată pe inteligență artificială, la checkout.

În cele din urmă, odată ce retailerul înțelege lacunele din strategia sa de detectare a fraudelor, poate începe să caute tehnologia potrivită pentru a se proteja. Această abordare individualizată se va asigura că retailerii investesc în zonele potrivite. De asemenea, se va asigura că experienta clientilor nu se confruntă cu restricții de securitate inutile.

Viitorul detectării fraudelor este bazat pe date.

Startegia de descoperire a fraudelor din retail nu poate fi unica, dar, din fericire, cu mutitudinea de date disponibile pentru retaileri in prezent, această sursă costisitoare de pierderi poate fi diminuată. Retailerii trebuie să își revizuiască propriile date despre comportamentul clienților și să instituie cea mai bună soluție pentru afacerea lor, in mod unic. Acest lucru poate implica o politica de pasi marunti și ulterior sa se dezvolte o strategie de prevenire a pierderilor la scara mare, bazată pe inteligență artificială.

articol preluat si tradus de pe losspreventionmedia.com


[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Intra in comunitatea   Linkedin Securitate in Romania

Intra in comunitatea  Facebook Securitate in Romania  

Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Noutati si tendinte din industria de Securitate. Solutii de Securitate. Locuri de munca din industria de Securitate. Resurse utile. Topuri de Securitate.

sisteme de securitate verifies

VerifiES Security – Eficienta in Securitate: Servicii si Sisteme de Securitate si siguranta. la preturi corecte.

Ajutam companiile in selectia si implementarea celor mai Eficiente Solutii de Securitate.

Sisteme de securitate si siguranta: Proiectare sisteme Securitate si incendiu. Instalare sisteme de securitate si siguranta. Efractie. Control acces. CCTV. Detectie incendiu. Sonorizare si evacuare. Instalare si integrare sisteme de securitate retail. Instalare sisteme de securitate perimetrale.

Servicii de securitate: Audit servicii si solutii de securitate. Evaluare de risc la securitate fizica. Consultanta de securitate. Design si proiectare solutii de securitate. Mentenanta sisteme de securitate si siguranta.

 

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate