Amenintarile de furt si vandalism sunt mereu prezente pentru orice companie. Cu cât o companie are mai multe resurse, cu atât este mai probabil să fie vizată de infractori. Alegerea unui sistem de supraveghere video.
Un sistem de supraveghere poate ajuta la descurajarea infractionalitatii și poate oferi dovezi dacă are loc un eveniment de securitate.
Pentru a decide ce tip de sistem de supraveghere se potrivește cel mai bine nevoilor dvs., trebuie să știți:
- Care sunt prioritățile tale?
- De ce nivel de securitate ai nevoie?
- Care sunt zonele cele mai predispuse la risc?
- Câți bani sunteți dispus să cheltuiți pentru un sistem de securitate?
Ar trebui să aveți întotdeauna un sistem de securitate, indiferent de bugetul dvs. Odată ce ai stabilit care sunt prioritățile tale, poți alege un sistem de securitate care să se încadreze în ele. Sistemele de securitate nu trebuie să fie costisitoare sau complicate.
Companiile care doresc protecție completă ar trebui să ia în considerare instalarea unui sistem combinat pentru a maximiza beneficiile pe care le obțin de la camerele lor. Alegerea unui sistem de supraveghere video.
Ce factori trebuie să luați în considerare atunci când alegeți un sistem de supraveghere? Alegerea unui sistem de supraveghere video.
Atunci când alegeți un sistem de supraveghere a afacerii, există mai mulți factori care trebuie să luați în considerare.
- Camere video interioare și/sau exterioare. Camerele interioare sunt primele la care se gândesc majoritatea oamenilor când se gândesc la un sistem de securitate . Aceste camere monitorizează interiorul clădirii, dar pot fi folosite și pentru a monitoriza zonele exterioare, cum ar fi parcări și alei. Camerele de exterior sunt mai rezistente la intemperii decât cele de interior, deoarece sunt construite pentru a rezista la condiții mai dure.
- Numărul de camere video. Numărul de camere de care ai nevoie va depinde de prioritățile tale și de câți bani ești dispus să cheltuiești. Dacă aveți o clădire mare, de exemplu, ar putea fi util să instalati mai multe camere, astfel încât să puteți acoperi toate zonele si unghiurile.
- Sisteme avansate. Multe companii caută sisteme avansate care să poată detecta obiecte sau oameni. Aceste tipuri de sisteme de securitate folosesc analitice încorporate pentru a urmări mișcarea și a identifica obiectele în timp real. Va trebui să identificati plăcuțele de înmatriculare, să aveți recunoaștere facială, să citiți temperatura?
Aceștia sunt doar câțiva factori de care trebuie să luați în considerare atunci când alegeți un sistem de supraveghere. O firma de securitate profesionista te va ajuta să analizezi acești factori pentru a personaliza un sistem adaptat afacerii tale.
Cât costă un sistem de supraveghere pentru afaceri? Alegerea unui sistem de supraveghere video.
Costul unui sistem de supraveghere pentru afaceri va varia în funcție de caracteristicile și calitatea de care aveți nevoie.
Costurile pot crește dacă vor fi necesare suporturi pentru instalare la inaltime, distanțe care necesită cabluri mai lungi decât cele normale, mai multe camere care trebuie instalate și capabilități de înregistrare de înaltă calitate.
Care sunt beneficiile unui sistem de supraveghere a afacerii? Alegerea unui sistem de supraveghere video.
Există numeroase beneficii ale unui sistem de supraveghere a afacerii. În primul rând, aceste sisteme oferă liniște angajaților tăi, deoarece știu că siguranța lor este monitorizată.
De asemenea, sistemele de supraveghere vă protejează bunurile furnizând dovezi în cazul în care apare un eveniment. Prezența unui sistem de supraveghere poate ajuta, de asemenea, la prevenirea infractiunilor.
Care sunt tipurile de sisteme de supraveghere a afacerilor? Alegerea sistem de supraveghere video.
Există două tipuri principale de sisteme de supraveghere a afacerilor:
- Analogic. Un sistem analog este de obicei format dintr-un DVR și monitoare de dimensiuni mici.
- Sisteme de camere IP/rețea. Sistemele de camere IP sau de rețea se bazează pe conexiunea la internet pentru a-și monitoriza aria de acoperire. Acest tip de sistem este de obicei digital și poate fi vizualizat pe un computer, smartphone sau alt dispozitiv. De asemenea, oferă funcții mai avansate, cum ar fi capabilitățile de detectare a mișcării și capacitatea de a monitoriza anumite zone, în funcție de nevoile dvs.
Sistemele de camere IP/de rețea sunt deosebit de utile, deoarece puteți realiza supravegherea dintr-o locație centrală. De asemenea, puteți avea mai mulți angajați care să monitorizeze sistemul simultan, în loc să vă bazați pe o singură persoană pentru a viziona toate ecranele 24/7.
Sistemele analogice nu necesită conectivitate la internet, așa că sunt de obicei mai rentabile dacă singura ta preocupare este securitatea. Există însă unele dezavantaje ale sistemelor analogice.
De exemplu, camerele analogice înregistrează de obicei doar atunci când este detectată mișcare, astfel încât vor rata evenimentele importante care au loc între aceste momente. Cum alegem un sistem de supraveghere video.
Cum vă puteți face sistemul de supraveghere mai eficient?
Există mai mulți factori pe care îi puteți lua în considerare pentru a vă face sistemul de supraveghere al afacerii mai eficient.
În primul rând, este important să instalați camerele în locații în care acestea vor putea surprinde imagini video ale zonei supravegheate. De asemenea, trebuie să vă asigurați că există suficientă iluminare în aceste zone; în caz contrar, imaginile surprinse de camere pot să nu fie de înaltă calitate.
De asemenea, este esențial să vă completați sistemul de supraveghere cu alte măsuri de securitate, cum ar fi un sistem de control al intrării/ieșirii și carduri de acces pentru angajați.
În cele din urmă, asigurați-vă că agentii de securitate / dispecerii sunt instruiti, în caz contrar, aceste sisteme nu vor funcționa corect și nu vă vor oferi niciun beneficiu.
Unde ar trebui să vă instalați camerele? Alegerea unui sistem de supraveghere video.
Va trebui să vă asigurați că vă concentrați pe cele mai vulnerabile zone ale afacerii dvs.
Aceste zone se pot schimba în funcție de tipul de afacere și de ora monitorizarii.
Trebuie sa aveti in vedere urmatoarele aspecte:
- Care sunt zonele aglomerate pe parcursul zilei?
- Aveți zone sensibile în apropierea caselor de marcat sau in spatiile de depozitare?
- Există zone care nu au foarte mult trafic pietonal, dar sunt utilizate de angajati?
- Dar zonele în care nu există deloc trafic pietonal, cum ar fi depozitele sau garajele?
De câte camere vei avea nevoie?
Numărul de camere pe care le instalati va depinde de cât de mare este afacerea dvs. și de zonele pe care doriți să le monitorizați.
Când decideți numarul de camere, luați în considerare:
- Care este dimensiunea clădirii dvs.?
- Ce zone ați dori să monitorizați?
- Cate cai de acces aveti in cladire?
- Unde sunt situate zonele cu bunuri de valoare?
- Exista alte resurse valoroase care ar putea crește riscul de furt sau de vandalism?
Cum vă puteți menține actualizat sistemul de supraveghere? Alegerea unui sistem de supraveghere video.
Echipamentele și software-ul folosit într-un sistem de supraveghere a afacerii pot deveni învechite în timp, ceea ce înseamnă că imaginile capturate de aceste sisteme nu vor mai fi de bună calitate.
Acesta este motivul pentru care este important să efectuați întreținerea periodica sau corectiva a sistemului de supraveghere, precum și să fiți atent la orice semn că hardware-ul sau software-ul acestuia necesită înlocuire sau actualizare.
Având în vedere acest lucru, ar trebui să programați vizite periodice ale companiei de mentenanta, astfel încât să poată remedia defectiunile sau să vă ofere recomandări.
Cu cât sunteți mai proactiv în ceea ce privește monitorizarea și actualizarea sistemului de securitate cu atât veți avea mai multe oportunități de a preveni pierderile cauzate de furt sau alte infracțiuni.
De asemenea, este necesar sa aveti in vedere actualizarea periodica a echipamentului cu cea mai recentă tehnologie, pentru a vă asigura că funcționează în continuare corespunzător. Alegerea unui sistem de supraveghere video.
articol preluat si tradus de pe www.buildingsecurity
Oameni si afaceri in siguranta.
Contacteaza acum un consultant VerifiES.
Securitate in Romania by VerifiES Security
Blogul nr 1 din industria de Securitate: Noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, Topuri de Securitate
VerifiES Security – Eficienta in Securitate: Servicii Eficiente de Securitate la preturi corecte
Ajutam companiile in selectia si implementarea celor mai Eficiente Solutii de Securitate.
Consultanta de securitate: Design si proiectare solutii de securitate, Evaluare si selectie furnizori Securitate, Audit servicii si solutii de securitate, Optimizare bugete securitate, Evaluare eficienta si eficacitate programe de securitate, Politici si proceduri de securitate, Programe de loss prevention, Receptie si evaluare sisteme de securitate
Total Security Management: Proiectare sisteme Securitate si incendiu, Evaluare de risc la securitate fizica, Implementare solutii de Securitate, paza, sisteme de securitate, monitorizare alarme, Management de Securitate.