1. Camerele de securitate servesc rareori ca un factor de descurajare a criminalității

În ciuda unei convingeri aproape universale, nu există nicio dovadă concludentă că sistemele de supraveghere video servesc ca un factor de descurajare a criminalității. În timp ce diverse studii au arătat că poate exista o scădere a criminalității atunci când camerele sunt instalate în anumite zone, cum ar fi parcările si magazinele, există multe alte studii care au arătat că instalarea camerelor de securitate nu are niciun efect asupra infractionalitatii.

Deși sunt necesare mai multe studii independente, dovezile în acest moment sugerează că sistemele de supraveghere video, rareori previn producerea infracțiunilor și, aproape sigur, nu descurajează infracțiunile în măsura în care in industria de securitate sunt implicati foarte mulți vânzători și instalatori de echipamente de supraveghere video.

Din inregistrarile video analizate, care prezinta infractiuni în desfășurare rezulta ca ele mai multe dintre aceste acte sunt comise cu nepasare în fața unei camere video, confirmând faptul că prezența acesteia  nu a servit ca descurajare.

 Următoarele aspecte ar trebui luate în considerare atunci când se analizează efectul de descurajare al camerelor de supraveghere video:

  • Majoritatea oamenilor care se angajează în comportamente infractionale nu au aceleași procese de gândire pe care le au oamenii cinstiți și nu iau în considerare consecințele pe termen lung ale acțiunilor lor.

  • Mulți oameni care comit infractiuni nu gândesc rațional în momentul în care le comit. Ei pot fi beți, droguri sau suferă de o formă de boală mintală.

  • Infractorii inteligenți sunt foarte conștienți de limitările sistemelor de supraveghere video și își pot planifica infractiunile în raza lor de vizualizare. Aceștia pot comite infracțiuni chiar în afara razei camerelor sau pot folosi deghizări simple pentru a-și ascunde identitatea.

  • Oamenii devin desensibilizați la prezența camerelor video după o perioadă de timp. Deși este posibil să existe o conștientizare a camerelor atunci când sunt instalate pentru prima dată, ele devin în curând parte a mediului, făcându-i pe ocupanții obișnuiți ai zonei să nu fie constienti de prezența lor.

  • Multe agenții de aplicare a legii nu dispun de resursele necesare pentru a investiga și a urmări penal infracțiuni minore asupra proprietății, chiar dacă sunt disponibile imagini bune ale făptuitorilor. Mulți infractori știu asta și comit în mod flagrant infracțiuni în fața camerelor video, știind că sunt puține șanse să fie prinși sau urmăriți penal.

2. Cele mai multe videoclipuri înregistrate sunt inutile ca dovadă

Scopul majorității sistemelor de supraveghere video este acela de a furniza dovezi înregistrate atunci când a fost comisă o infracțiune, permițând suspectului să fie rapid identificat, capturat și urmărit penal. În mod ideal, videoclipul înregistrat ar arăta infractorul în fapt: furtul marfurilor, vandalizarea mașinii sau agresarea victimei. Imaginile din videoclipul înregistrat ar oferi o imagine bună a suspectului, permițând recunoașterea clară a trăsăturilor feței, a îmbrăcămintei și a oricăror semne distinctive. Când suspectul este capturat și adus în judecată, dovezile video ar fi suficient de convingătoare pentru ca un juriu să fie convins de vinovăția suspectului „dincolo de orice îndoială rezonabilă”.

În timp ce acest tip de scenariu este adesea regizat în emisiunile de televiziune și în filme, apare rar în lumea reală. Majoritatea utilizatorilor de sisteme comerciale de supraveghere video sunt profund dezamăgiți când descoperă că sistemul pe care l-au achiziționat nu poate oferi videoclipuri înregistrate care să fie utile ca dovezi. Această nemulțumire iese de obicei la iveală atunci când utilizatorul analizeaza imaginile înregistrate în încercarea de a investiga o infractiune. Plângerile auzite frecvent sunt: ​​„Pot să văd persoana, dar nu pot identifica cine este”; „Pot să văd persoana, dar nu pot să văd ce poartă”; „Văd o mașină, dar nu pot spune marca sau modelul sau nu pot citi plăcuța de înmatriculare”; „Când măresc fotografia, nu este altceva decât o neclaritate!” ; „Vizualizarea camerei este blocată exact în zona pe care vreau să o văd”.

Cele mai multe probleme legate de calitatea imaginilor înregistrate pot fi atribuite următoarelor:

  • Prea puține camere au un câmp vizual prea larg: Camerele pot vizualiza o zonă largă sau pot oferi un nivel înalt de detalii, dar nu ambele. Multe camere sunt setate pentru a vizualiza o zonă excesiv de mare, ceea ce face imposibilă identificarea pozitivă a oamenilor în majoritatea punctelor din scena. Un studiu al FBI a sugerat că, pentru ca fizionomia unei persoane să fie identificata în mod util, persoana trebuie să fie egală cu aproximativ 120% din înălțimea verticală a imaginii video. Pentru a obține acest tip de imagine este nevoie de un câmp vizual extrem de îngust, permițând fiecărei camere să acopere doar o zonă foarte mică. Deși nu toată lumea este de acord cu acest studiu, aproape toată lumea admite că majoritatea camerelor instalate astăzi au câmpuri de vedere prea largi pentru a permite recunoașterea facială în cea mai mare parte a zonei lor de acoperire.

  • Unghi de vizualizare necorespunzător: pentru a identifica cel mai bine o persoană, o cameră trebuie să aibă o imagine relativ dreaptă a feței persoanei. Multe camere sunt instalate prea sus, într-un unghi greșit sau îndreptate, astfel încât să vadă doar partea laterală a feței sau partea din spate a capului. De exemplu, la intrările în clădire, este obișnuit să aveți doar o cameră în interior îndreptată spre ușă. Deși această cameră poate oferi o vedere bună a cuiva care intră în clădire, poate vedea doar partea din spate a unei persoane care iese.

  • Zone moarte în aria de acoperire: există o mulțime de obstacole în locatii precum parcări sau depozite. Camerele nu pot vedea prin coloanele structurale, camioanele parcate sau stivele de paleți, creând adesea condiții în care porțiuni mari ale locatiei nu pot fi văzute de o singura cameră.

  • Condiții de iluminare necorespunzătoare: Camerele trebuie să aibă o cantitate adecvată de lumină pentru a vizualiza. Mai important, iluminarea trebuie să fie uniformă în toată zona de vizionare. Prea puțină lumină sau combinația de zone luminoase și zone întunecate din zona de vizualizare va produce de obicei o imagine de proastă calitate.

  • Setare necorespunzătoare a rezoluției de înregistrare: există un compromis între rezoluția video utilizată pentru înregistrare și perioada de timp în care imaginile pot fi stocate pe dispozitivul de înregistrare. Cu cât rezoluția este mai mare, cu atât timpul de înregistrare este mai mic. În multe cazuri, setarea rezoluției a fost setată la o rată inacceptabil de scăzută în încercarea de a maximiza timpul de înregistrare.

În timp ce toate problemele identificate mai sus sunt rezolvabile, costul de a face acest lucru poate fi prohibitiv în multe aplicații.

Deși este relativ ușor și rentabil să obțineți videoclipuri înregistrate de bună calitate în spații mici și restrânse, cum ar fi la intrările în clădiri sau la ferestre, poate fi mult mai dificil și mai costisitor să acoperiți zone mari, deschise, cum ar fi parcările și depozitele.

Majoritatea proprietarilor de proprietăți nu doresc să cheltuiască banii necesari pentru a oferi în mod corespunzător o acoperire video de calitate probatorie în toate facilitățile lor, deoarece acest lucru poate necesita mult mai multe camere și mult mai multe echipamente de înregistrare decât au planificat inițial să instaleze. În schimb, aleg să instaleze mult mai puține camere decât este necesar și speră să fie mai bine. Aceștia sunt adesea ajutați și încurajați în acest efort de integratorii de securitate, care preferă să vândă doar câteva camere decât deloc.

Rezultatul net: un sistem de supraveghere video care nu reușește să satisfacă nevoile proprietarului și este incapabil să ofere video înregistrate care să fie utilă ca dovadă.

 3. Camerele de securitate „Megapixel” nu vor rezolva toate problemele de supraveghere video

Noile camere video de înaltă rezoluție au fost introduse în ultimii ani, iar aceste camere devin acum populare în industria de supraveghere video. Oferind rezoluții de până la 16 megapixeli (MP) și mai mari, aceste camere promit să ofere o calitate video substanțial mai bună decât cea oferită de camerele tradiționale cu definiție standard (SD).

Mulți producători și integratori de securitate s-au grăbit să prezinte beneficiile acestor camere, susținând că ele sunt leacul tuturor slăbiciunilor sistemelor tradiționale de supraveghere video. Unele dintre afirmațiile producătorilor includ: „o cameră de un megapixel poate înlocui până la zece dintre camerele dumneavoastră standard cu poziție fixă”; „nu mai este nevoie de camere pan-tilt-zoom – camera noastră de 360 ​​de grade megapixeli poate vizualiza și înregistra toate zonele tot timpul”; și „camerele noastre megapixeli vă vor permite în sfârșit să identificați fețele și să citiți plăcuțele de înmatriculare în parcări”… etc.

Experiențele reale cu camere megapixel în uz la unele facilități arata o imagine mai puțin măgulitoare. În timp ce camerele megapixeli pot fi benefice în multe aplicații, capacitățile camerei megapixeli au fost mult supraevaluate de mulți producători.

Unele dintre constatările includ:

  • Camerele cu megapixeli funcționează cel mai bine în aplicații de interior unde iluminarea este adecvată și nu variază semnificativ pe parcursul zilei. În aceste condiții, camerele cu megapixeli sunt capabile să ofere o imagine de calitate semnificativ mai bună decât cea oferită de o cameră cu definiție standard.

  • Utilizarea camerelor megapixeli în aplicații în aer liber poate aduce provocări. În timp ce calitatea imaginii oferită în timpul zilei poate fi excelentă, calitatea imaginii pe timp de noapte poate avea de suferit atunci când condițiile de iluminare sunt mai puțin ideale.

  • Rezoluția sporită oferită de camerele cu megapixeli poate oferi o capacitate îmbunătățită de a distinge detaliile feței și plăcuțele de înmatriculare atunci când câmpul vizual al camerei este focalizat corespunzător pe zona de interes și condițiile de iluminare sunt corecte. În unele cazuri, acest lucru poate permite utilizarea a mai puține camere pentru a acoperi aceeași scenă, cu toate acestea, este încă nerealist să ne așteptăm ca o cameră cu un singur megapixel să acopere o zonă mare. Este nerealist să te gândești că poți instala cateva camere megapixeli pentru a obține o acoperire video de calitate probatorie în întregul garaj.

  • Instalarea camerelor cu megapixeli nu poate rezolva probleme precum blocarea vizualizării, unghiul de vizualizare necorespunzător și condițiile de iluminare slabă.

  • Calitatea imaginilor produse de camerele megapixeli poate varia foarte mult în funcție de producător, în special în aplicațiile de supraveghere in conditii operationale. Camerele cu un rating de megapixeli mai mare nu produc neapărat imagini de calitate mai bună decât camerele cu un rating de megapixeli mai mic.

Concluzii: camerele cu megapixeli pot oferi performanțe îmbunătățite în unele aplicații, dar nu reprezinta o„solutie magica” care vă va rezolva automat toate problemele de supraveghere video.

Concluzii:

Sistemele de supraveghere video pot fi un instrument util atunci când sunt proiectate și instalate corect și atunci când utilizatorul are așteptări realiste cu privire la ceea ce pot sau nu pot realiza. În multe cazuri, utilizatorii vor instala camere de supraveghere video ca o „solutie rapidă” atunci când au o problemă de securitate, fără a lua în considerare că sistemul video ar putea să nu fie soluția corectă. Camerele instalate în aceste circumstanțe sunt aproape întotdeauna o risipă de bani.

Recomandăm clienților să elaboreze un plan cuprinzător de securitate pentru unitatea lor înainte de a lua decizia de a instala camere de securitate. Acest plan ar trebui să se bazeze pe o evaluare a riscului de securitate și să abordeze toate aspectele securității, inclusiv politicile și procedurile de securitate, instruirea angajaților, securitatea arhitecturală și sistemele electronice de securitate.

În timp ce camerele video pot face parte din planul general de securitate, rareori sunt o soluție de securitate în sine.

articol preluat si tradus de pe silvaconsultants.com


Dacă aveți nevoie de ajutor pentru a vă evalua nevoile de securitate, pregătirea unui plan de securitate sau revizuirea sistemului dvs. de supraveghere video, vă rugăm să contactați un consultant VerifiES

Verifies security


Intra in comunitatea   Linkedin Securitate in Romania

Intra in comunitatea  Facebook Securitate in Romania  

Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, Topuri de Securitate

VerifiES Security – Eficienta in Securitate: Servicii Eficiente de Securitate la preturi corecte

Ajutam companiile in selectia si implementarea celor mai Eficiente Solutii de Securitate.

Consultanta de securitate:  Design si proiectare solutii de securitate, Evaluare si selectie furnizori Securitate, Audit servicii si solutii de securitate, Optimizare bugete securitate, Evaluare eficienta si eficacitate programe de securitate, Politici si proceduri de securitate, Programe de loss prevention, Receptie si evaluare sisteme de securitate

Total Security Management: Proiectare sisteme Securitate si incendiu,  Evaluare de risc la securitate fizica, Implementare solutii de Securitate, paza, sisteme de securitate, monitorizare alarme, Management de Securitate.

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate