Perioada festivă este o perioadă de top in vanzari pentru retail, familia britanică medie cheltuind aproximativ 800 de lire sterline pentru Craciun.

Dar, pe măsură ce consumatorii inundă străzile în căutare de mâncare, băutură, decorațiuni și cadouri, comercianții cu amănuntul pot simți tensiunea: mai mulți oameni înseamnă mai mult risc și, din păcate, mai multă infracțiune.

În 2013, Center for Retail Research a estimat că pierderile din cauza infractiunilor de Crăciun au fost de până la 978 de milioane de lire sterline  – cele mai frecvent furate bunuri fiind alcoolul, dispozitivele electronice, jocurile pe calculator, îmbrăcămintea pentru femei și accesoriile de modă și jucăriile pentru copii.

Pentru a vă ajuta să vă păstrați stocul de marfa, personalul și clientii în siguranță, iată cinci sfaturi de securitate de Crăciun pentru retaileri.

Asigurați-vă că sunt supravegheate cabinele de probă

Este un truc vechi, dar folosirea cabinelor de probă ca metoda de furt este încă o tehnică populară printre hoții. Cabinele de probă le oferă hoților timpul și spațiul necesar pentru a elimina etichetele de securitate, pentru a schimba etichetele de preț și pentru a ascunde hainele sub imbracamintea lor. Din acest motiv, este esențial să aveți cel puțin un angajat care să gestioneze cabinele de probă, în orice moment pe tot parcursul sezonului festiv.

Și amintiți-vă, hoții preferă să actioneze atunci când numărul personalului este scăzut – în special în timpul prânzului, dimineața devreme și chiar înainte de închidere – așa că asigurați-vă că acordați o atenție deosebită în aceste ore.

Salutați cumpărătorii când intră în magazin

Uneori, cea mai bună apărare este ofensiva. Pentru un potențial hoț, o simplă salutare din partea angajatului poate servi ca un factor de descurajare eficient, deoarece demonstrează că magazinul tău are personal instruit și că angajații sunt sunt la datorie.

Așadar, poziționați un angajat (sau, dacă este posibil, un agent de securitate) la intrarea în magazinul dvs. și dați-i instrucțiuni să întâmpine clientii atunci când intră. Acest lucru nu numai că va descuraja hotii, ci îi va face pe cumpărătorii corecti să se simtă bineveniți și va crea un obstacol suplimentar pentru orice hoț care încearcă să iasă în grabă.

Dublarea personalului la casele de marcat

Prezentându-se drept clienticurioși, hoții vor încerca adesea să distragă atenția personalului de la casa de marcat cu multe întrebări. Aceasta este o modalitate eficientă de a distrage casierii să găsească articole ascunse sau etichete de preț schimbate și poate chiar să ofere hoților deosebit de îndrăzneți ocazia de a fura bani din casa de marcat.

Prin plasarea unui angajat suplimentar în spatele casei de marcat, a cărui sarcină principală este să raspunda la întrebările clienților, veți împiedica aceste încercări de furt și veți oferi clienților corecti o experiență mai palcuta în magazin.

Actionati la comportamentul suspect

Dacă personalul tău detectează ceva suspect, instruiește-i să se apropie de clientul în cauză, sa-l intrebe dacă totul este în regulă și sa-l asigure că este acolo daca are nevoie de el. Această abordare nu va deranja clientii corecti, dar poate fi suficientă pentru a-l face pe un potențial hoț să se gândească de două ori inainte să fure.

Lucruri la care trebuie să fiți atenți: posibile dispozitive de ascundere (rucsacuri, genți mari de cumpărături, îmbrăcăminte larga etc.), grupuri mari de persoane (în special persoane mai tinere) care se plimbă prin magazinul dvs. fără să facă o achiziție, persoane care par nervoase (mai ales când discuta cu un angajat) și oameni care duc cantități mari de îmbrăcăminte în cabinele de probă.

Asigurați-vă bunurile în mod adecvat  

Aglomerația mare impiedica angajatii să țină cont de tot ce se întâmplă în magazin. Acest lucru oferă infractorilor posibilitatea de a se strecura în zona de depozitare sau prin intrarea angajatilor și sa fure tot ce este disponibil – inclusiv bunurile personalului, cum ar fi telefoane, bijuterii și ceasuri.

Așadar, asigurați-vă că angajatii încuie depozitul ori de câte ori ies din el, că intrarea angajatilor este asigurată / inchisa și că, în special atunci când preluați livrări, nu lăsați stocul de marfa nesupravegheat.

articol preluat si tradus de pe www.ifsecglobal.com


Vrei mai multe sfaturi pentru Securitate in Retail?

Contacteaza acum un consultant VerifiES

Verifies security


Intra in comunitatea   Linkedin Securitate in Romania

Intra in comunitatea  Facebook Securitate in Romania  

Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, Topuri de Securitate

VerifiES Security – Eficienta in Securitate: Servicii Eficiente de Securitate la preturi corecte

Ajutam companiile in selectia si implementarea celor mai Eficiente Solutii de Securitate.

Consultanta de securitate:  Design si proiectare solutii de securitate, Evaluare si selectie furnizori Securitate, Audit servicii si solutii de securitate, Optimizare bugete securitate, Evaluare eficienta si eficacitate programe de securitate, Politici si proceduri de securitate, Programe de loss prevention, Receptie si evaluare sisteme de securitate

Total Security Management: Proiectare sisteme Securitate si incendiu,  Evaluare de risc la securitate fizica, Implementare solutii de Securitate, paza, sisteme de securitate, monitorizare alarme, Management de Securitate.

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate