La HR Casual Talks pentru piatamuncii.info, Corina NEAGU cu Constantin Iordache despre industria securității private din România. Nu doar un subiect interesant, dar și o discuție foarte interesantă pe care vă invit să o urmăriți aici:

Statul – partener pentru companiile din industria de Securitate.

  1. Prin institutiile sale statul roman aplica legile in vigoare diferentiat, astfel anumite legi si norme se aplica in anumite cazuri sau nu se aplica in cazuri similare functie de cine detine firma de securitate (vezi legislatia muncii, evaziunea fiscala, legea securitatii etc);
  2. Prin institutiile sale statul roman, incurajeaza, tolereaza si/sau sustine munca la negru, evaziunea fiscala si deci prejudiciaza cetatenii romani. Cum? prin intermediu licitatiilor „transparente” organizate prin platforme seap si nu numai; de regula (in domeniul de securitate) licitatiile sunt castigate de firme in baza pretului cel mai mic, pret care de multe ori este situat sub costul cu salariul  brut minim pe economie, sunt castigate de firme evazioniste (sau firme ale acelorasi actionari cu istoric evazionist). Aceste licitatii nu incurajeaza solutiile de securitate, eficienta bugetara ci securitate clasica;
  3. prin institutiile sale statul roman este concurent direct al firmelor din industria de securitate (mai putin, pentru moment, pe sisteme de securitate);   Prin infiintarea  de  catre entitati ale statului firme de: paza, monitorizare si interventie, instalari de sisteme, statul (cel mai prost administrator, dovedit) incerca sa concureze ireal firme private. Dar oare de ce a aparut de cativa ani  aceasta a treia directie? din dorinta de eficientizare sau din alte dorinte? este cu adevarat nevoie ca statul sa infiinteze astfel de firme concurente?

Concluzia? DA, statul este partener-concurent al firmelor de securitate si in final „ajuta” concurenta neloiala in industria de securitate si penalizeaza de 3 ori firmele corecte si bonuseaza firmele incorecte.

Este o atitudine normala? se intampla astfel de comportament si in alte domenii sau doar industria de securitate este fericita beneficiara a unui asemenea aport din partea statului.

Probabil ca o industrie cu doar 2% din numarul total de angajati nu este asa de interesanta pentru statul roman, mai ales cand cei 1,43 miliarde de euro generati din cifrele de afaceri, de aceasta industrie reprezinta doar 0,0103 din PIB-ul Romaniei ( date la 2019). Calculati voi ce inseamna aportul industriei la PIBul Romaniei (taxe, impozite, tva).


Intra in comunitatea   Linkedin Securitate in Romania

Intra in comunitatea  Facebook Securitate in Romania  

Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, Topuri de Securitate

VerifiES Security – Eficienta in Securitate: Servicii Eficiente de Securitate la preturi corecte

Ajutam companiile in selectia si implementarea celor mai Eficiente Solutii de Securitate.

Consultanta de securitate:  Design si proiectare solutii de securitate, Evaluare si selectie furnizori Securitate, Audit servicii si solutii de securitate, Optimizare bugete securitate, Evaluare eficienta si eficacitate programe de securitate, Politici si proceduri de securitate, Programe de loss prevention, Receptie si evaluare sisteme de securitate

Total Security Management: Proiectare sisteme Securitate si incendiu,  Evaluare de risc la securitate fizica, Implementare solutii de Securitate, paza, sisteme de securitate, monitorizare alarme, Management de Securitate.

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate