8 metode simple prin care eviti alarmele false ale sistemului antiefractie

Alarmele false nu sunt doar enervante, pot rezulta in taxe de zeci de mii de lei in cazul in care sunt implicate si autoritatile. Ele sunt deranjante si pentru vecini dar si pentru animalele de companie. Si mai rau, aceste alarme false te pot determina sa lasi sistemul de alarma dezarmat – lucru pe care hotii il doresc cu ardoare.

Salveaza interventia autoritatilor pentru momentele cand chiar ai nevoie si tine-ti banii municiti in buzunar tinand cont de urmatoarele sfaturi:

  1. Tine minte codurile: O majoritate coplesitoare de alarme false sunt cauzate de introudcere de catre utilizator a unui cod incorect al tastaturii. Pentru a preveni alarmele false, creeaza un cod de alarma pe care fiecare membru al familiei si-l poate aminti. Ai grija ca acel cod sa nu fie usor de ghicit de catre un potential hot. Daca schimbi codul, informeaza-i pe toti ceilalti care l-au stiut pe cel vechi. Pentru ca nu este usor sa tii minte ce persoane au codul, recomandam intocmirea unei liste cu persoanele ce au acces la el.
  2. Tine animalele de companie in frau sau foloseste senzori rezistenti: Animalele de companie adesea umbla prin casa ta in timpul zilei. Cand o fac, pot declansa senzorii de miscare care activeaza alarma casei tale. In loc sa renunti la utilizarea acestor senzori, te sfatuim sa optezi pentru unii rezistenti si mai putin sensibili la miscarile animalelor de companie. Acesti senzori de miscare sunt proiecati sa ignore prezenta animalelor de companie pana la o anumita greutate. Acestia sunt accesibili si usor de utilizat- se gasesc la majoritatea furnizorilor de echipamente de securitate.
  3. Securizeaza usile si ferestrele: Mentinrea ferestrelor si a usilor inchise nu este doar o practica de securitate inteligenta, ci poate ajuta si la prevenirea unei alarme false. Inainte de a iti activa sistemul de securitate la domiciliu, asigura-te ca toate geamurile si usile sunt inchise. Inainte de a deschide o fereastra sau o usa, dezarmeaza sistemul.
  4. Anunta vizitatorii: Pentru a minimiza sansa unei alarme false, informeaza-ti vizitatorii ca sistemul tau de securitate este armat. Daca oaspetele tau ramane cu tine pentru o perioada de timp, asigura-te ca acesta se simte confortabil cu modul de a arma si dezarma sistemul. Nu uita ca babysitter-ul, menajera sau persoana ce plimba cainii stiu ca sistemul este armat si stiu cum sa procerdeze in a il opera. Vei dori sa te asiguri ca toti cei care utilizeaza alarma cunosc codul de trecere si au numarul de telefon la statia de monitorizare in cazul in care alarma este activata accidental.
  5. Controleaza obiectele straine in apropierea senzorilor: Dupa cum am spus, Rex si prietenii sai pot activa cu usurinta o alarma falsa, la fel pot si obiectele straine. Daca o alarma falsa are loc datorita declansarii senzorului de miscare, examineaza cu atentie elementele ce pot fi suspendate sau plasate in apropierea senzorului de miscare. De exemplu, atunci cand incalzirea sau clima din casa ta este pornita, ar putea sufla perdelele sau frunzele moarte de la plante catre senzor. Baloanele cu heliu au, de asemenea, o reputatie proasta in ceea ce priveste alarmele false – pastreaza-le legate intr-o zona care nu este protejata de un senzor de miscare.
  6. Inlocuieste bateriile in mod regulat– Sistemul de alarma te va avertizacand bateriile slabesc. Schimbarea periodica a bateriilor poate ajuta la prevenirea unei alarme false. Vei fi fericit sa aflii ca unele sisteme wireless de securitate sunt echipate cu baterii care pot dura pana la 5 ani.
  7. Tine cont de vreme – Uneori, actiunile naturii pot declansa alarma. Vanturile puternice, furtunile electrice, uraganele si tornadele pot duce la o alarma falsa. Daca se produce o furtuna, supravegheaza sistemul de securitate indeaproape pentru a depista erorile la timp.
  8. Raportaeaza echipamentul deteriorat sau defect– Alarmele false sunt in mod obisnuit cauzate de eroarea umana. De fapt, 70% din alarmele false sunt atribuite unor erori de utilizator. Dar daca crezi ca o alarma falsa este cauzata de o functionare defectuoasa a sistemului tau de securitate, contacteaza imediat furnizorul pentru a trimite echipamentul in service.

Cea mai importanta modalitate de a preveni alarmele false este utilizarea regulata a sistemului tau de securitate. Atunci cand familia ta foloseste sistemul in mod consecvent, ei se vor simti mai confortabil cu modul in care functioneaza, ceea ce inseamna ca exista o probabilitate mai mica de declansare a unei alarme false.


0356.453.007 – Comenzi Telefonice

Având o experiență de peste 10 ani de zile, www.spy-shop.ro este lider pe piața online din România în distribuția de echipamente de securitate, supraveghere și monitorizare video.


Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Articole, noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, topuri de Securitate,  legislatie de Securitate, Club de Securitate, Promovare online pentru firme de securitate

Parteneri :

4Tree firma de recrutare dedicate pentru industria de Securitate

VerifiES – Verificam Eficienta in Securitate: Consultanta in industria de Securitate

Servicii pentru industria de securitate: Consultanta de securitate, Audit securitate, Selectie si audit furnizori de securitate, Solutii de securitate – optimizare buget de securitate,  Externalizare management servicii de securitate, Analize, statistici de securitate, Instrumente utile pentru industria de securitate, Consultanta marketing si vanzari, Broker de securitate.

 

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate