6 pași pentru prevenirea furturilor comise de angajați

Furtul comis de angajați crește pe măsura creșterii valorii proprietății. De exemplu, FBI spune că un vicepreședintele de dezvoltare a produselor de la Tiffany & Co. a furat în mod sistematic in valoare de 1,3 milioane bijuterii în 2013, verificând bijuteriile pentru a le arăta potențialilor cumpărători sau pentru alte scopuri de marketing.

Această situație se opune în comparație cu un furt care a ieșit la lumină în 2009. Un manager de seif la Jacmel Jewelry din Queens, NY, a furat 12 milioane de dolari în aur peste șase ani, în valoare de 500 de lire sterline, câte o bucată pe rând.

În măsura în care este posibil, este bine să păstrați activele și materialele de valoare ridicată separate de angajați, dar acest lucru nu este întotdeauna practic.

În cazinouri, de exemplu, lucrătorii de linie au nevoie de acces la sume mari de bani. În astfel de situații, ce măsuri de securitate sunt eficiente pentru a preveni furtul de angajați ? Este o problemă complicată care necesită evaluarea unei serii de probleme, printre care:

  • modul în care angajații sunt monitorizați;
  • modul în care sunt luate în considerare materialele;
  • modul de desfășurare a investigațiilor;
  • modul în care personalul este instruit și motivat;
  • modul în care securitatea este testată, evaluată și îmbunătățită.

În căutarea unei înțelegeri în protejarea împotriva furtului intern în industria nucleară, cercetătorii au studiat măsurile de securitate cu cele mai bune practici în industria cazinourilor și farmaceutice. Lecțiile, raportate în Jurnalul de Management al Materialelor Nucleare , pot oferi practicienilor de prevenire a pierderilor unele idei de protejare a proprietății și de prevenire a furtului de angajați atunci când mizele sunt extrem de ridicate.

1. Supravegherea video constantă a ambelor seifuri și a tuturor interacțiunilor dintre materialele insider-materiale. 

„Supraveghere video constantă poate părea redundant cu o regulă de două persoane care necesită ca două persoane să fie prezente, dar oferă un suport suplimentar de detectare și prin urmare, de descurajare a furturilor din interior.“

2. Contabilitate materială și riguroasă. Cea mai bună practică de securitate a cazinourilor necesită o contabilitate riguroasă efectuata de două persoane la sfârșitul programului de lucru.

3. Solicitarea ca toți cei care ating materialul critic să semneze pentru el.Această măsură de securitate este simplă și ieftină și, în timp ce nu poate influența un hoț determinat, are trei beneficii distincte, potrivit studiului:

  • Cresterea gradului de constientizare a securitatii si a responsabilitatii personale: „Am semnat pentru aceasta, mai bine sa ma asigur ca este corect tratata”.
  • Furnizarea unei înregistrări a mișcării materiale critice. Această pistă de hârtie ar putea oferi un punct de plecare pentru investigații, dacă materiale critice vor lipsi.
  • Oferă o perspectivă asupra activităților neregulate ale angajaților. De exemplu, uitând în mod repetat să semnați pentru materiale critice sau să falsificați sau să manipulați carnetul de semnătură, trebuie să solicitați o analiză suplimentară.

4. Extinderea regulii celor două persoane. Nu trebuie doar să fie prezenți doi indivizi în prezența unor obiecte de valoare extremă; solicită ca acestea să fie din departamente diferite. „Persoanele care se raportează la diferite lanțuri de comandă și care nu interacționează în mod regulat sunt mai puțin susceptibile de a forma tipul de încredere necesar pentru o coluziune reușită sau de a suferi aceeași nemulțumire pentru a motiva furtul”.

5. Încurajați atenția angajaților asupra securității. „Un pas pe care fiecare organizație ar trebui să îl ia este să recompenseze în mod conștient, mai degrabă decât să marginalizeze, angajații care subliniază vulnerabilitățile de securitate și opțiunile de îmbunătățire”.

6. Solicitați un buy-in de securitate. Managerii au raportat că au avut cel mai mare succes, întărind constant mesajul potrivit căruia o bună securitate protejează mijloacele de existență ale fiecărui angajat.

citeste mai mult pe: Loss Prevention Media


Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Articole, noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, topuri de Securitate,  legislatie de Securitate, Club de Securitate, Promovare online pentru firme de securitate

VerifiES Security: Servicii pentru industria de securitate

VerifiES Efficiency– Eficienta in Securitate:  Achizitii servicii de Securitate, Proiectare si Receptie sisteme de Securitate, Selectie, Evaluare si Audit furnizori de Securitate, Consultanta de securitate, Audit securitate Solutii de securitate – optimizare buget de securitateExternalizare management servicii de securitate, Analize, statistici de securitate, Instrumente utile pentru industria de securitate

VerifiES Employees – Angajati in Securitate: Servicii de recrutare si training pentru industria de Securitate

VerifiES Evolution – Evolutie in Securitate: Servicii de consultanta dedicate firmelor de Securitate: strategie, management, marketing, vanzari, consultanta financiara.

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate