Alegerea camerelor de securitate potrivite este o decizie cu care se confruntă companiile de toate dimensiunile și din toate industriile.

Dar pe măsură ce supravegherea evoluează și software-ul avansează, camerele CCTV aduc avantaje comerciale dincolo de simpla securitate. Drept urmare, alegerea corectă poate avea beneficii mai profunde decât oricând.

Mai jos sunt 10 întrebări pe care companiile trebuie să le pună înainte de a investi într-un nou sistem de supraveghere.

  1. Camerele trebuie să fie discrete sau să acționeze ca un factor de descurajare vizuală?

Locația și ceea ce trebuie să monitorizați vor determina dacă sunt necesare camere evidente sau discrete. Camerele clasice, tip cutie, pot fi unele dintre cele mai mari și mai evidente, amintind oamenilor că sunt monitorizati și reducând șansele de furt.

Camerele Dome sunt cele mai bune de utilizat pentru discreție datorită formei lor mici pe jumătate sferice – modelele ultra-compacte sunt atât de mici încât se pot potrivi în palma mâinii. În cele din urmă, camerele PZT (Pan Tilt Zoom) sunt bune pentru monitorizarea zonelor extinse și urmărirea cu ușurință a detaliilor.

  1. Camerele de securitate vor fi utilizate în interior sau în exterior?

În timp ce majoritatea camerelor moderne pot fi utilizate atât în ​​interior, cât și în exterior, este important să se ia în considerare caracteristici precum montarea și carcasa. Pentru utilizare în medii extrem de reci, alegerea unei camere care are un design durabil și un încălzitor încorporat înseamnă că va avea capacitatea de a porni și de a funcționa în ciuda temperaturii.

De exemplu, în industrii precum transportul, este de asemenea important să alegeți o soluție robustă de supraveghere video, care poate funcționa în mod fiabil în medii dure și unde poate exista un nivel ridicat de vibrații.

Dar nu doar camerele exterioare pot avea nevoie de o carcasă ecologică. În medii industriale, cum ar fi fabricile, de exemplu, camerele vor fi protejate de diverse particule.

În bucătăriile restaurantelor, asigurarea protecției camerei împotriva grăsimilor este, de asemenea, importantă, iar în baruri și cluburi, factori precum mașinile de fum și băuturile vărsate ar putea influența necesitatea protejarii camerelor.

  1. Cât de mult doriți să acoperiți o zonă?

Zona pe care doriți să o acoperiți cu un sistem de supraveghere va determina cele mai bune camere de utilizat și tipul de rețea de care aveți nevoie. Este util să întocmiți un plan al suprafeței  pentru a evalua cantitatea și tipurile de camere necesare.

Camerele PTZ funcționează cel mai bine pentru zone mai mari, având în vedere gama lor largă de vizualizare și capacitatea de a mări o anumită activitate. Cu camerele superangulare, vizualizarea cu unghi larg de până la 112 grade vă permite să monitorizați zone imense cu o singură cameră.

Aceasta înseamnă că rețelele de supraveghere pot fi stabilite cu mai puține camere CCTV, reducând costurile. Chiar și în cele mai largi unghiuri de vizualizare, calitatea imaginii rămâne impresionantă.

În comparație, este posibil ca zonele mai mici să necesite doar camere statice. Există, de asemenea, diferite tipuri de rețele care sunt necesare în funcție de dimensiunea zonei pe care doriți să o monitorizați.

Majoritatea companiilor vor necesita doar o rețea LAN; cu toate acestea, rețelele mari vor necesita o rețea WAN.

  1. Câtă claritate a imaginii și detaliu aveți nevoie?

Dimensiunea zonei pe care doriți să o monitorizați va determina rezoluția de care aveți nevoie. De exemplu, spațiile largi din retail vor necesita camere de înaltă rezoluție pentru a se asigura că nu este compromisă calitatea imaginii la zoom.

Alternativ, zonele mai mici, cum ar fi birourile sau camerele de recepție, vor necesita, de obicei, doar camere cu rezoluție redusă. Nu întotdeauna este cazul ca cea mai înaltă rezoluție a camerei să fie cea mai bună pentru fiecare situație.

În schimb, este mai bine să evaluați fiecare spațiu unul câte unul, cheltuind banii în mod eficient.

  1. Care sunt condițiile de iluminare?

Este important să testați camerele pentru a vedea ce modele funcționează cel mai bine în condițiile de iluminare prezente la sediul dumneavoastră. Zonele din interior și din exterior vor experimenta cantități diferite de lumină solară pe parcursul zilei, ca să nu mai vorbim de-a lungul anului, pe măsură ce anotimpurile se schimbă.

Analizarea zonei unde va fi lumina este vitală. De exemplu, va exista o reflecție de pe podea?

Există o lumină de fundal puternică care să creeze o strălucire? Pentru medii precum cluburile de noapte, iluminatul stroboscopic poate avea un efect negativ asupra camerei.

Din fericire, există o varietate de tehnologii care vă vor asigura să capturați imagini utilizabile într-o serie de condiții de iluminare. Tehnologia de filtrare a luminii, cum ar fi filtrele IR și iluminatoarele artificiale, poate amplifica sau reduce cantitatea de lumină care ajunge la un senzor, creând imagini mai clare în timpul zilei și al nopții. 

  1. Este important sunetul?

Integrarea sunetului într-un sistem de supraveghere face posibil ca personalul să se audă și să vorbească cu posibilii făptași. Poate fi ușor integrat cu sistemele de management video.

Din punct de vedere al supravegherii, acesta poate fi folosit și ca metodă de detectare independentă care declanșează înregistrări și alarme atunci când sunetul trece de un anumit prag. 

  1. Este importanta scalabilitatea? Va trebui să adăugați mai multe camere pe măsură ce trece timpul?

Este important să aveți un sistem de supraveghere flexibil și scalabil. Problema cu sistemele CCTV tradiționale este că acestea sunt un circuit închis, ceea ce înseamnă că totul este cablat și dificil de scalat.

Prin urmare, este important să alegeți camere IP care se conectează printr-o rețea fără fir, permițându-vă să dezvoltați și să scalați cu ușurință orice instalație după cum aveți nevoie. Adăugarea camerelor IP la o rețea funcționează în același mod ca și adăugarea unui telefon la o rețea VOIP – este simplu și ușor și nu există cabluri de modificat sau de actualizat. 

  1. Ce părți din afacerea dvs. ar putea beneficia de o supraveghere și monitorizare eficienta?

Sistemele de supraveghere ajuta întreprinderile nu numai prin monitorizarea furtului, ci prin sporirea siguranței personalului și prin confirmarea incidentelor. Știind că sunt protejați, angajații sunt mai predispuși să se simtă în siguranță.

Portretizarea evenimentelor furnizate de un sistem de supraveghere este, de asemenea, valoroasă pentru confirmarea incidentelor, cum ar fi furtul, violența la locul de muncă, daune materiale și vandalism. Aceste informații sunt esențiale atunci când acționăm în judecată pentru daune sau când raportăm organelor de drept.

Însă existența unui sistem de supraveghere bun poate aduce beneficii nu doar în ceea ce privește securitatea și monitorizarea, ci și operațiunile comerciale și analizele mai largi.

În industrii precum retailul, de exemplu, capacitatea sistemelor de supraveghere de a furniza date și informații despre clienți schimbă modul în care funcționează nu numai departamentele de securitate, ci și departamentele de marketing, servicii pentru clienți și IT, oferind informații valoroase pentru a ajuta la îmbunătățirea considerabilă a experienței clienților și rentabilitate.

De exemplu, înțelegerea modului în care clienții se deplasează într-un magazin este crucială pentru modul în care produsele sunt așezate în magazin și funcțiile avansate, cum ar fi recunoașterea facială, pot fi utilizate pentru a estima atribute precum sexul și vârsta cumpărătorilor.

Aceste capabilități pot permite proprietarilor de magazine să nu doar să înțeleagă mai bine profilul cumpărătorilor lor, ci și să permită implementarea publicității direcționate pentru a ajuta la afișarea celor mai relevante produse pe piața lor țintă. 

  1. Ce provocări doriți să depășiți cu supravegherea video? Poate ajuta analiza VMS?

Un sistem VMS eficient este esențial, având în vedere că timpul mediu pe care cineva îl poate concentra asupra înregistrărilor video este de numai 20 de minute. VMS sau analizele încorporate vă pot alerta cu privire la activitatea suspectă și pot aplica analize, îmbunătățind modul în care vă conduceți afacerea.

Detecția de mișcare încorporată și algoritmii inteligenți oferă informații utile, acționabile, cum ar fi numărul total de persoane care intră într-un magazin. Comparativ cu vânzările, comercianții cu amănuntul pot evalua rata de conversie și cele mai bune momente ale zilei pentru promoții. 

  1. Cum să selectați o soluție VMS adecvată

Este important ca cerințele unui sistem de gestionare a videoclipurilor, inclusiv modul în care intenționați să îl utilizați, să fie verificate în mod clar în etapele de planificare. Problemele cheie care v-au condus la achiziționarea unui sistem de supraveghere vor evidenția aspectele unei soluții VMS de care aveți nevoie.

De exemplu, persoanele care călătoresc sau au mai multe site-uri de gestionat pot dori sa acceseze sistemul de supraveghere din orice locație. Fiecare soluție VMS ar trebui, așadar, să fie adaptată dvs. și afacerii dvs.

articol preluat si tradus de pe ifsecglobal.com


Vrei un sistem CCTV eficient?

Discuta cu un consultant VerifiES

close

Securitata in Romania

Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitte

Nu facem spam! Proiect VerifiES Security