Mai jos sunt prezentate 10 caracteristicile comune magazinelor din retail cu potential ridicat pentru pierderi necunoscute. Deși nu toate caracteristicile trebuie să fie prezente pentru a indica o problemă de Loss Prevention, acestea stau de obicei la originea pierderilor.

1. Slaba organizare a biroului Serviciu Clienti.Aceasta nu ar trebui să fie o surpriză: bunele practici de servicii pentru clienți sunt esențiale pentru retail. De fapt, un serviciu bun pentru clienți este standard, indiferent de ce vindeți. Dar intampinarea clienților, contactul vizual, oferirea de asistență și alte bune practici care ajută la gestionarea eficientă a vizitei clienților vor descuraja activitățile infractionale. Potentialii infractori doresc să-și mascheze intențiile, iar un angajat alert și conștiincios este cel mai mare dușman al hoților. În acest context, dacă magazinul are un Serviciu Clienti slab organizat, vă puteți aștepta să se întâmple mai multe lucruri neplacute. Clienții fideli se pot pierde, clienții noi stau departe, reputația afacerii suferă, scad vânzărilor și hoții prosperă.

2. Controale operaționale slabe. Urmând procedurile și respectând manualele operaționale, magazinele vor fi in siguranta. Un control operational eficient va elimina multe greșeli și oportunități pentru hoti. O atmosferă care evidentiaza un bun control operational va fi intimidanta pentru cei care doresc sa se angajeze în activități necinstite.

3. Lipsa generală de curățenie a magazinelor. Bunele practici de curatenie trimit un mesaj clar clienților cu privire la serviciile și angajamentul pentru excelență. Un magazin curat, îngrijit și bine întreținut elimină multe zone în care marfa poate fi deteriorată, pierdută sau furată, evită multe pericole potențiale pentru siguranță și, de asemenea, evidentiaza o atitudine de grijă, respect și control care poate fi intimidantă pentru potențialii infractori. Cercetările arată că pardoseala murdara, mirosurile neplăcute, carucioarele de cumpărături murdare, toaletele neigienizate și alte probleme de curățenie au o influență directă și negativă asupra clientilor. Acești factori pun in valoare performanța generală a angajaților si managerilor.

4. Practici slabe de vanzare. Unul dintre cele mai eficiente și mai proactive instrumente este marketingul. O prezentare puternică, împreună cu utilizarea corectă și eficientă a pavoazarii va crește vânzările, va atrage mai mulți clienți, eliminând astfel multe oportunități pentru infractori, va crește expunerea pozitiva și va oferi indicatori vizuali îmbunătățiți. În schimb, zonele care sunt slab aranjate și in dezordine oferă oportunități suplimentare de furt, daune și alte pierderi.

5. Practici slabe de angajare. Angajarea persoanelor potrivite este o componentă cheie în succesul oricărei organizații. Când echipele de management au o buna politica de resurse umane, pot elimina multe probleme potențiale și pot consolida aspectele pozitive ale forței de muncă. Cu toate acestea, atunci când se omit pași importanți, atunci când nu recunoaștem sau interpretăm în mod corespunzător informațiile furnizate pe un CV și când nu punem întrebări corecte în timpul procesului de interviu, aceasta poate duce la angajări proaste care pot avea efecte de durată asupra bunastarii magazinului și a întregii echipe.

6. Depozite aglomerate și dezordonate. Există multe pericole asociate cu depozitele aglomerate și neîngrijite. Depozitarea necorespunzătoare poate duce la probleme de siguranță, cum ar fi stivuirea nesigură, pericol de foc, pericole chimice, mărfuri deteriorate, echipament rupt, culoare și ieșiri de incendiu blocate , iluminare necorespunzătoare, spațiu de depozitare inadecvat și alte condiții periculoase sau improprii. Din perspectiva prevenirii pierderilor, acest lucru poate duce, de asemenea, la oportunități sporite de furt și alte probleme nedorite legate de angajați.

7. Cabine de proba nesupravegheate și nesigure. Cabina de proba este o parte foarte importantă a procesului de vanzari. De fapt, statisticile arată că majoritatea deciziilor finale privind achizițiile de îmbrăcăminte sunt luate pe măsură ce clienții încearcă diverse opțiuni de îmbrăcăminte in Cabina de proba. Camerele de proba ar trebui să fie confortabile și să aibă oglinzi bine fixate și sigilate în jurul cadrului. Cabinele de proba slab iluminate, dezordonate și în general, lipsite de atenția angajaților, vor duce la pierderi necunoscute importante.

8. Atenția la detalii. În retail, este foarte important să vedem imaginea de ansamblu, dar atenția la detalii este ceea ce, în cele din urmă, ne asigura o siguranta sporita. Atenția la detalii evidentiaza atentia acordata unei anumite sarcini. Acesta va include caracteristici, cum ar fi concentrarea, pregătirea, planificarea, practica, comunicarea și ascultarea. Când trecem cu vederea detaliile importante, în cele din urmă vor rezulta lucruri rele. Ignorarea detaliilor, nerealizarea sarcinilor la timp, aprobări de documente fără a respecta procedurile vor duce rapid la performanțe slabe.

9. Angajați nemotivați și / sau neinspirați. Recompensarea angajaților noștri pentru performanțe deosebite și oferirea de formare progresivă pentru cei care nu sunt conformi cu cerintele ne poate ajuta să menținem o echipă eficientă și satisfăcută. Ne dorim ca toți angajații noștri să aibă un sentiment de mândrie pentru munca lor, compania lor și performanța lor. Din același respect, problemele de comportament, performanța slabă și lipsa motivației vor perturba activitatea. Obiceiurile proaste se pot răspândi ca un virus.

10. Minți închise. Mințile închise închid ușile. Eforturile eficiente de prevenire a pierderilor necesită o perspectivă interactivă care caută cele mai eficiente modalități de maximizare a profiturilor, păstrând în siguranță magazinele. Schimbarea perspectivei și a abordării, înțelegerea modului în care aceste concepte completează modelul de afaceri și comunicarea eficientă a acestor idealuri în magazine ne va ajuta să construim parteneriate și lucru în echipă; crearea unei atmosfere de cooperare care ajută la îmbunătățirea vânzărilor, la reducerea pierderilor și la sporirea profitului. 


Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Articole, noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, topuri de Securitate,  legislatie de Securitate, Club de Securitate, Promovare online pentru firme de securitate

VerifiES Security: Servicii pentru industria de securitate

VerifiES Efficiency– Eficienta in Securitate:  Proiectare si Receptie sisteme de Securitate, Selectie, Evaluare si Audit furnizori de Securitate, Consultanta de securitate, Audit securitateSolutii de securitate – optimizare buget de securitateExternalizare management servicii de securitate, Analize, statistici de securitate, Instrumente utile pentru industria de securitate

VerifiES Employees – Angajati in Securitate: Servicii de recrutare si training pentru industria de Securitate

VerifiES Evolution – Evolutie in Securitate: Servicii de consultanta in Securitate: dezvoltare companii de securitate,  strategie, management, marketing, vanzari, consultanta financiara.

Securitate in Romania

Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitte

Nu facem spam! Proiect VerifiES Security