Anul 2020 ne-a învățat ca schimbarea este inevitabilă, chiar și în domeniile care par neclintite și stabile, precum securitatea comercială. Implementarea principiului de munca la distanță, creșterea gradului de conștientizare a securității cibernetice și schimbarea conceptelor despre locul de muncă influențează modul în care organizațiile vor aborda securitatea în 2021 și nu numai. Când vine vorba de pregătirea pentru viitorul securității fizice, adaptabilitatea a devenit o prioritate absolută. De la accesul fără contact la monitorizarea de la distanță, este clar că soluțiile flexibile vor conduce tendințele de securitate in 2021, cu atentie pe tehnologia scalabilă și interoperabilă. Acestea sunt primele 6 tendințe de securitate fizică pentru 2021, care ajută companiile să-și găsească succesul chiar și in incertitudinea generata de pandemie.

1. Combinarea strategiilor fizice cu cele de securitate cibernetică

Când vine vorba de tendințele de securitate pentru 2021, capacitatea de a proteja datele este esențială pentru succesul oricărei companii. Având o multitudine de informații în mișcare constantă si permanenta între echipe dispersate, securitatea cibernetică este in atentia tuturor companiilor. Deși securitatea cibernetică este vitală pentru protecția activelor și pentru prevenirea unor pierderi costisitoare, este important să ne amintim că cele mai multe dintre fraude apar din interiorul organizației, împreună cu nerespectarea procedurilor de securitate fizica. Deci, folosind strategii inteligente de securitate fizică pentru a proteja locurile în care sunt stocate date confidențiale, cum ar fi controlul accesului , supravegherea video, și monitorizarea în timp real, va fi prevenita accesarea neautorizata a informatiilor. Platformele interoperabile pot ajuta companiile să își conecteze toate sistemele de securitate, oferind o abordare integrata a securității la locul de muncă.

Având în vedere tendințele tehnologiei de securitate fizică care favorizează soluțiile bazate pe cloud, companiile au la dispoziție mai multe posibilitati de analiza, ceea ce ajută la protejarea instituțiilor fata de amenințările în creștere permanenta. Pentru organizațiile cu locații multiple, va deveni din ce în ce mai important să se stabilească Centre Operationale de Securitate pentru monitorizarea simultană a tuturor site-urilor cu acces la jurnalele de activitate detaliate în scopuri de audit și conformitate.

2. Management de la distanță

Creșterea tendintei de munca de acasă în 2020 nu prezintă semne de încetinire. Acesta este un motiv pentru care tendințele de securitate pentru 2021 includ posibilitatea de a gestiona întregul sistem de securitate de la distanță. Datorită dezvoltarii tehnologiei de securitate bazate pe cloud, echipele de securitate pot controla de la distanță accesul la proprietate prin deblocarea ușilor sau inchiderea locatiei fără a fi nevoie să fie la fața locului. Abilitatea de a localiza problemele de securitate în timp real ajută la interventii operative, precum și la reducerea daunelor potențiale asociate cu incidente de securitate.

Autorizarea accesului remote este, de asemenea, o capacitate vitală de gestionare la distanță. Pentru a face față schimbărilor de personal, un sistem de control acces la distanta permite utilizatorilor să deblocheze ușa cu autorizari trimise pe smartphone-urile lor, in detrimentul utilizarii fizice a cardului de acces. În mod similar, administratorii de sistem pot revoca instantaneu accesul individual sau de grup pentru a menține securitatea clădirii, ceea ce este de asemenea util pentru un program flexibil sau pentru închiderea temporară a birourilor. Un sistem gestionat de la distanță centralizează activitatile de securitate prin accesarea fiecărui site, zonă și clădire dintr-o singură interfață, aceasta fiind o tendință de securitate fizică în creștere pentru întreprinderile cu mai multe site-uri, care doresc să crească rentabilitatea investiției cu mai puține cheltuieli.

3. Verificare vizuală automatizata – fără ecusoane

Pe măsură ce analizam viitorul securității fizice, experiențele digitale vor continua să domine piața. Autorizarile la distanta sunt în creștere, ca urmare a ușurinței in utilizare, precum și datorită naturii sigure și criptate a unui sistem bazat pe smartphone. În ceea ce privește tendințele de securitate fizică, 2021 se dovedește a fi anul ecusonului de identificare digitală. Companiile fac trecerea de la ecusoane și sisteme de control acces traditionale la control de la distanta centralizat, care le oferă avantajul accesului fără contact și fără card, asociat acum cu verificarea vizuală a unui ecusoan de identificare digitală.

Un alt avantaj al activării ecusoanelor bazate pe dispozitive mobile pe o platformă de gestionare bazată pe cloud este abilitatea de a personaliza și lansa actualizări după cum este necesar, fără a fi nevoie să inrolati și să retransmiteți autorizarile pentru fiecare utilizator. Organizațiile pot alege cu ușurință tipurile de informații relevante pe care doresc să le afișeze, cum ar fi datele de identificare, starea vaccinării, departamentul sau grupul și pot emite instantaneu ecusoanele alături de autorizarea la distanta. Acest lucru este util în special pentru gestionarea de la distanță a angajaților noi, a furnizorilor sau colaboratorilor și a personalului de întreținere.

4. Automatizare totala

Exploatarea avantajelor dispozitivelor conectate IoT ( folosirea Internetului pentru a conecta între ele diferite dispozitive, servicii și sisteme automate) se află, de asemenea, în fruntea listei tendințelor importante de securitate fizică în 2021. Cu mai multe sisteme bazate pe cloud și gestionate prin internet, automatizarea este solutia eficienței și productivității la locul de muncă. Prin identificarea locurilor în care procesele pot fi eficientizate prin automatizare, companiile pot elibera resurse, pot reduce costurile și pot implementa practici mai durabile între locatii multiple. Instrumente precum un puternic pachet de proceduri pot ajuta la simplificarea automatizărilor între controlul accesului clădirilor conectate și sistemele de securitate, făcând mai rapidă și mai ușoară soluționarea problemelor potențiale.

Cu toate acestea, pentru a profita din plin de automatizări, companiile vor trebui să aleagă tipurile de software, hardware și aplicații deschise și interoperabile. În timp ce multe sisteme pretind a fi „deschise”, ele oferă adesea doar un număr limitat de integrări. Deoarece automatizările sunt tendințele viitoare în spațiul de securitate fizică din 2021, echipele vor trebui să se implice in cercetarea si descoperirea celor mai bune platforme de control al accesului, supravegherea video, gestionarea vizitatorilor și platformele de gestionare a clădirilor pentru a se potrivi nevoilor lor de securitate.

5. Clădiri inteligente conectate la cloud

Nu putem vorbi despre automatizare și tendințele de securitate fizică în 2021 fără a evidenția rolul important pe care îl au sistemele bazate pe cloud în crearea unor clădiri inteligente. Dincolo de scalabilitatea și funcționalitatea pe care le oferă securitatea fizică bazată pe cloud în comparație cu opțiunile tradiționale locale, interoperabilitatea în cloud permite și mai multă flexibilitate. Cu toate sistemele integrate prin API deschise și platforme SDK mobile, este mai ușor să gestionați întreprinderi cu mai multe site-uri, cu totul accesat pe o singură interfață, mai degrabă decât pe servere locale și mai multe interfete. Funcțiile precum conectarea simplă reprezinta economii majore de timp pentru administratori de sisteme și reduc atât sarcina IT, cât și costurile de configurare.

Clădirile inteligente facilitează, de asemenea, operațiunile de scalare; ceva esențial pentru adaptarea atât la nevoile afacerii, cât și la factorii externi. Clădirile inteligente și sistemele conectate la cloud, reprezinta o ocazie perfectă pentru a testa și lansa noi procese de securitate fizică pe site-uri individuale sau locatii multiple. În plus, organizațiile care operează pe platforme de securitate conectate la cloud au capacitatea de a asimila date de la sisteme disparate în instrumente de business intelligence, îmbunătățind automat securitatea.

6. Supravegherea și gestionarea locatiilor

Nu este o surpriză faptul că organizațiile cauta in continuare modalități mai bune de a-și face personalul să se simtă în siguranță odata cu intoarcerea la locul de muncă, iar o mare parte din masuri se refera la managementul popularii locatiei. Viitorul securității fizice, în special în anul următor, se va concentra foarte mult pe limitarea numărului de persoane in vederea distantarii sociale. Pentru reconfigurarea locului de muncă, tehnologia adaptivă cu funcții de urmărire a ocupării încorporate, cum ar fi controlul accesului, supravegherea video și senzorii de securitate, va ajuta companiile să își gestioneze proactiv capacitatea. Mai ales pentru companiile care doresc să treacă la schimburi de lucru flexibile sau eșalonate, posibilitatea de a vedea cine accesează biroul în timp real, asociat cu instrumente precum controlul acces și software-ul de repartizare, poate face gestionarea schimbarilor mai ușoară și mai sigură.

Deși sunt utile în acest moment ca o tendință de securitate fizică de top în 2021, instrumentele de urmărire a popularii locurilor de munca au, de asemenea, beneficii pe termen lung. De-a lungul timpului, companiile pot utiliza datele de populare pentru a îmbunătăți gestionarea spațiului, optand pentru decizii mai bune cu privire la amenajarea la locul de muncă, facilitățile clădirii și determinarea suprafeței necesare pentru activitatile de lucru. Toate acestea echivalează cu o strategie proactivă de gestionare a locului de munca, care economisește timp si bani.

articol preluat si tradus de pe www.security101.com


Doriti o nouă strategie de securitate? Discutați cu un consultant VerifiES pentru adăugarea de soluții precum controlul accesului la distanță, autorizari mobile fără atingere și gestionare bazată pe cloud pentru sistemul dvs. de securitate fizică.

Verifies security


Intra in comunitatea   Linkedin Securitate in Romania

Intra in comunitatea  Facebook Securitate in Romania  

Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, Topuri de Securitate

VerifiES Security – Eficienta in Securitate: Servicii Eficiente de Securitate la preturi corecte

Ajutam companiile in selectia si implementarea celor mai Eficiente Solutii de Securitate.

Consultanta de securitate:  Design si proiectare solutii de securitate, Evaluare si selectie furnizori Securitate, Audit servicii si solutii de securitate, Optimizare bugete securitate, Evaluare eficienta si eficacitate programe de securitate, Politici si proceduri de securitate, Programe de loss prevention, Receptie si evaluare sisteme de securitate

Total Security Management: Proiectare sisteme Securitate si incendiu,  Evaluare de risc la securitate fizica, Implementare solutii de Securitate, paza, sisteme de securitate, monitorizare alarme, Management de Securitate.

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate