Securitatea fizică în industria de retail a căpătat o dimensiune cu totul nouă în 2020, odată cu provocarea pandemiei de COVID. În primele zile ale blocajelor stricte pentru a încetini răspândirea coronavirusului, guvernele din întreaga lume au catalogat unii comercianți drept „esențiali”, iar pe alții drept „neesențiali”, ceea ce a dus la un transfer de 285 de miliarde de dolari de la comercianții cu amănuntul neesențiali la comercianții cu amănuntul esențiali și o sumă de 250 de miliarde de dolari de transfer de la micii comercianți cu amănuntul la companii mai mari. Acest lucru a creat un șoc masiv pentru economia mondială, nivelul PIB-ului scăzând inițial cu 30 la sută sau mai mult.

Chiar și cu închiderea pe scară largă a magazinelor, SUA au înregistrat o creștere a incidentelor violente în magazinele de retail. Pe baza datelor raportate public, în 2020 au avut loc 485 de incidente violente, în creștere cu 14% față de anul precedent, ducând la 523 de decese, în creștere cu 5% față de 2019. Clienții, asociații de magazine și personalul de securitate au reprezentat 76% dintre victimele cu restul de 24 la sută fiind suspecţi.

Gestionarea noilor politici de sănătate și siguranță pentru a lupta împotriva pandemiei și a incidentelor violente din magazinele de vânzare cu amănuntul a ridicat importanța securității fizice în industria de retail. Ca și în cazul tuturor celorlalte sectoare, securitatea a fost, de asemenea, afectată de accelerarea tendințelor digitale care erau deja în curs înainte de COVID-19. „Noua normalitate” de securitate va include aceste cinci tendințe de securitate fizică în comerțul cu amănuntul de urmărit în 2021 și ulterior.

Utilizări inovatoare pentru tehnologiile de securitate fizică existente

2020 a demonstrat capacitatea noastră de inovare în fața unei pandemii globale. Pe măsură ce continuăm să dezvoltăm strategii de securitate fizică mai noi pentru viitor, mulți profesioniști în securitate au găsit noi modalități de a utiliza, actualiza și redistribui sistemele de securitate existente.

De exemplu, mulți comercianți cu amănuntul au adăugat soluții pentru sistemele lor mai vechi de supraveghere video pentru a conecta fluxurile lor existente de camere la un centru de monitorizare de la distanță. De acolo, pot folosi analize video avansate pentru a-și îmbunătăți și mai mult programul de securitate. Folosind echipamentele vechi, comercianții cu amănuntul pot profita de noile tehnologii fără a fi nevoie să-și revizuiască complet sistemul de securitate.

Într-un articol recent, am numit edge computing drept una dintre primele trei tehnologii care vor fi esențiale în tranziția retailului la o „nouă normalitate” de succes. Aplicațiile de securitate sunt doar una dintre numeroasele soluții de vârf care vor crește cu 458% în magazinele de vânzare cu amănuntul în următorii doi ani.

În timpul pandemiei, tehnologiile de securitate fizică au fost, de asemenea, implicate în lupta cu virusul COVID-19. De la monitorizarea respectării măștii, verificarea gradului de ocupare și chiar monitorizarea de la distanță a temperaturii corpului pentru potențiale febre, camera video tradițională a ajuns la un nou rol de control al magazinului. China a dus acest lucru la următorul nivel, echipand ofițerii de poliție cu camere de detectare a febrei.

Riscuri de securitate cibernetică crescute și creșterea ransomware-ului

Pe parcursul anului 2020, am observat o creștere a atacurilor cibernetice care vizează afaceri private, școli, spitale și guverne. Numai în T3 al anului 2020, Trend Micro a raportat că au existat aproape 4 milioane de amenințări prin e-mail și peste 1 milion de accesări pe adrese URL rău intenționate legate de COVID-19.

Această creștere a amenințărilor cibernetice a fost în mare parte atribuită trecerii rapide la munca de la distanță fără protocoale adecvate de securitate cibernetică și instruire de conștientizare a securității pentru a educa angajații despre cele mai bune practici de securitate cibernetică. Pe măsură ce peisajul cibernetic continuă să crească, întreprinderile și guvernele trebuie să își consolideze postura cibernetică cu strategii dovedite de securitate cibernetică sau riscă să submineze securitatea proprietății lor intelectuale și a altor date sensibile.

Luna aceasta, un atac ransomware care a fost numit una dintre cele mai perturbatoare operațiuni digitale de răscumpărare raportate vreodată a închis întreaga rețea Colonial Pipeline, care furnizează combustibil pentru aproape jumătate din coasta de est a SUA. Atacul a determinat creșterea prețurilor la benzină la peste 3 USD per galon (cea mai mare medie națională din octombrie 2014) chiar înainte de sezonul de vârf de vară, o provocare majoră pentru consumatori și economia SUA, care își revine încet după efectul de peste un an. a restricțiilor de coronavirus.

Studiile au estimat că costul atacurilor ransomware va ajunge până la 20 de miliarde de dolari în 2021. Datto raportează că timpul de nefuncționare cauzat de ransomware a crescut cu 200% în 2019, în timp ce costul perioadei de nefuncționare a devenit de 23 de ori mai mare decât cererea medie de răscumpărare. În loc să ia decizia imposibilă între plata răscumpărării sau recuperarea lent a sistemelor și datelor pierdute, companiile trebuie să-și sporească programele de securitate cibernetică pentru a se apăra împotriva acestor amenințări.

Se așteaptă ca investițiile în securitate cibernetică să aibă un CAGR de 10,4% în următorii câțiva ani, toate industriile, inclusiv retailul, crescându-și investițiile pentru a proteja rețelele de calculatoare critice. Comercianții cu amănuntul ar trebui să investească în măsuri de securitate proactive, cum ar fi evaluări ale riscurilor de securitate cibernetică, alerte de vulnerabilitate a sistemului și mementouri automate pentru actualizările de firmware și hardware pentru a-și proteja rețelele.

O concentrare mai mare pe protecția vieții private

Odată cu digitizarea rapidă, vine o mai mare conștientizare a cât de expuse sunt datele noastre personale. Legile privind confidențialitatea datelor precum GDPR și HIPAA au făcut din protecția datelor nu doar o bună practică din industrie, ci o cerință de reglementare pentru ca întreprinderile să funcționeze. Confidențialitatea datelor se va dovedi a fi o forță motrice în căutarea unor soluții tehnologice responsabile și inovatoare pentru consumatori și întreprinderi.

Mai multe companii reevaluează modul în care colectează, stochează și partajează informații personale. Acest lucru a condus la adoptarea tot mai mare a Privacy by Design, o abordare a ingineriei sistemelor care urmărește să asigure protecția vieții private a persoanelor prin integrarea considerațiilor legate de problemele de confidențialitate încă de la începutul dezvoltării produselor, serviciilor, practicilor comerciale și fizice. infrastructuri de securitate. Prin integrarea proactivă a confidențialității în proiectarea și funcționarea sistemelor IT și a practicilor de afaceri, protecția datelor nu mai este o idee ulterioară.

Observați în graficul de mai jos locul în care comerțul cu amănuntul este de încredere în ceea ce privește protecția confidențialității și a datelor.

încrederea în industria protecției datelor

Pe măsură ce ne îndreptăm către o abordare a tehnologiei mai concentrată pe confidențialitate, profesioniștii în prevenirea pierderilor din comerțul cu amănuntul trebuie să-și evalueze echipamentele de securitate moștenite și sistemele mai vechi, care adesea nu pot suporta elementele fundamentale ale securității datelor.

Mai multe investiții în tehnologii emergente

Tehnologia avansată, cum ar fi inteligența artificială și învățarea automată, a fost adesea vestită ca tehnologia viitorului, dar este deja aici.

Învățarea automată și inteligența artificială schimbă fundamental modul în care își desfășoară activitatea întreprinderile în prezent, atât în ​​securitatea fizică, cât și în alte domenii. Asociația industriei de securitate (SIA) a plasat inteligența artificială în fruntea listei lor de megatendințe din 2021. Un raport de la Mordor Intelligence prezice că inteligența artificială pe piața securității va ajunge la 14,18 miliarde de dolari până în 2026.

Inteligența artificială și învățarea automată au condus la progrese majore în securitatea fizică, oferind noi soluții precum monitorizarea proactivă, detectarea alarmelor false și analiza video, toate acestea fac ca o echipă de securitate să fie mai eficientă ca niciodată. Învățarea automată a fost folosită în analiza predictivă, care analizează cantități uriașe de date pentru a lua decizii statistice pentru analiza video inteligentă și alte soluții de monitorizare proactivă.

Analiza video a parcurs un drum lung în doar ultimii câțiva ani, cu încă mai mult spațiu de creștere. Disponibil în multe forme diferite, analiza video poate fi folosită pentru a detecta intrușii, a citi plăcuțele de înmatriculare, a număra oamenii, a monitoriza perimetrul și liniile de gard și chiar pentru a identifica comportamentul nedorit. Combinând puterea analizei video cu monitorizarea de la distanță, comercianții cu amănuntul își pot extinde capacitățile de securitate fizică rămânând în afara amplasamentului.

Tranziție ulterioară la centre de operațiuni de securitate centralizate

Centrele de operațiuni de securitate (SOC) sunt o componentă critică a viitorului portofoliu de soluții de securitate fizică. Iterațiile viitoare vor procesa cantități mari de date, în mare parte de la camere cu AI, prin motoare intensive de învățare automată.

SOC-urile centralizate activate de AI vor duce la capacități de luare a deciziilor mai rapide, operațiuni îmbunătățite și magazine fizice mai securizate. SOC centralizat va îmbina elementele fizice și virtuale în soluții mai inteligente de securitate fizică. În perioada de prognoză de mai jos, dimensiunea pieței SOC este de așteptat să atingă un CAGR de 11,9%.

dimensiunea pieței centrului de operațiuni de securitate

Pe termen mediu, monitorizarea de la distanță va extinde capacitățile de securitate fizică ale unui comerciant cu amănuntul dincolo de limitele umane. Pe termen scurt, tehnologia de monitorizare de la distanță le va oferi comercianților supraveghere non-stop și analize video inteligente pentru a detecta amenințările și pentru a le împiedica să-și afecteze afacerea, economisindu-le bani și timp pierdut în timpul încălcărilor de securitate.

Este clar că tehnologia va juca un rol mai important în securitatea fizică în retail și în alte industrii. Dar, spre deosebire de epocile anterioare din istorie, în care tehnologia a înlocuit lucrătorii umani, aceste tendințe tehnologice le vor oferi profesioniștilor în securitate să înțeleagă mai bine peisajul securității, să ia decizii bazate pe date și să răspundă amenințărilor înainte ca acestea să apară.

articol preluat si tradus de pe losspreventionmedia.com


Verifies security


Intra in comunitatea   Linkedin Securitate in Romania

Intra in comunitatea  Facebook Securitate in Romania  

Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, Topuri de Securitate

VerifiES Security – Eficienta in Securitate: Servicii Eficiente de Securitate la preturi corecte

Ajutam companiile in selectia si implementarea celor mai Eficiente Solutii de Securitate.

Consultanta de securitate:  Design si proiectare solutii de securitate, Evaluare si selectie furnizori Securitate, Audit servicii si solutii de securitate, Optimizare bugete securitate, Evaluare eficienta si eficacitate programe de securitate, Politici si proceduri de securitate, Programe de loss prevention, Receptie si evaluare sisteme de securitate

Total Security Management: Proiectare sisteme Securitate si incendiu,  Evaluare de risc la securitate fizica, Implementare solutii de Securitate, paza, sisteme de securitate, monitorizare alarme, Management de Securitate.

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate