5 tendințe de top în securitatea fizică pentru 2022

Tendințe de top în securitatea fizică. Pe măsură ce ne îndreptăm spre 2022, este timpul să ne gândim la modul în care puteți dezvolta reziliența afacerii dvs. de securitate, nu doar pentru următoarele 6 luni până la un an, ci pe termen lung. Acum, mai mult ca niciodată, companiile de securitate trebuie să ia în considerare tendințe de top în securitatea fizică macro care modelează creșterea industriei în ansamblu atunci când își planifică viitorul.

Anul acesta, a trebuit să ne regândim relația cu tehnologia, atât acasă, cât și la locul de muncă. Multe companii s-au adaptat la un mod de lucru mai flexibil, ceea ce a dus la o dependență și mai mare de tehnologie decât înainte. Cu toate acestea, firmele trebuie, de asemenea, să jongleze cu un nou mod de lucru cu preocupările tot mai mari legate de întârzierile lanțului de aprovizionare și lipsa de personal. Aceste provocări operaționale vor duce la schimbări ale securității fizice?

Aici, răspundem la aceste întrebări și împărtășim primele cinci tendințe de securitate fizică ale Calipsa de urmărit în 2022.

1. Inteligența artificială rămâne în fruntea agendei pentru tendințe de top în securitatea fizică

Inteligența artificială (AI) este încă cea mai mare forță de schimbare în industria securității. În fruntea listei noastre de tendințe pentru încă un an consecutiv, potențialul AI continuă să crească pe măsură ce învățarea automată se îmbunătățește pentru tendințe de top în securitatea fizică.

AI pe piața securității a fost evaluată la 5,08 miliarde USD în 2020 și este de așteptat să ajungă la 14,18 miliarde USD până în 2026 . Tehnologia bazată pe inteligență artificială are o gamă largă de cazuri de utilizare, inclusiv monitorizare proactivă, analiză video, filtrarea alarmelor false, îmbunătățirea eficienței operatorului, detectarea anomaliilor și multe altele.

Cea mai mare schimbare pe care am văzut-o în ultimii ani este punctul în care AI poate fi cu adevărat utilă.

În loc să fie doar un instrument de analiză criminalistică care este utilizat după un incident, capacitățile și viteza AI înseamnă că devine rapid un instrument preventiv, permițând profesioniștilor în securitate să oprească producerea infracțiunilor prin tendințe de top în securitatea fizică.

Pe măsură ce ne îndreptăm către un model de securitate preventivă, este posibil ca analiza predictivă a datelor să câștige și mai multă popularitate. Tehnicile avansate de inteligență artificială, cum ar fi învățarea automată, folosesc analiza predictivă pentru a lua decizii statistice cu privire la ramuri vaste de date – o metodă care este utilizată în analiza video inteligentă și în alte soluții de monitorizare proactivă.

2. Cloud-ul câștigă popularitate, împreună cu securitatea la distanță in tendințe de top în securitatea fizică

Trecerea către o securitate mai la distanță – în special monitorizarea video de la distanță – a avut loc chiar înainte de pandemia de Covid. Cu toate acestea, Covid a accelerat cu siguranță adoptarea monitorizării de la distanță și, odată cu aceasta, adoptarea tehnologiei cloud. Anul trecut, am prezis că tehnologia cloud va crește în popularitate în rândul experților în securitate – iar această tendință pare să continue în 2022.

Raportul anual 2021 al lui Calipsa

Am descoperit că respondenții noștri au început să îmbrățișeze posibilitățile cloud-ului. 75% dintre companiile intervievate au folosit analize video bazate pe cloud, o creștere cu 8% față de anul precedent. Aproape 1 din 3 respondenți (32%) utilizează acum o soluție complet bazată pe cloud.

Trecerea la cloud oferă companiilor multe beneficii – nu în ultimul rând capacitatea de a scala soluțiile de securitate alături de creșterea afacerii, ușor și rentabil. Multe soluții de securitate se îndreaptă către modelul software ca serviciu (SaaS), care permite acest tip de flexibilitate pe bază de abonament.

Un model complet bazat pe cloud elimină timpul și costul dispozitivelor și stocării locale, care pot deveni învechite și nepotrivite scopului pe măsură ce afacerile evoluează și tehnologia avansează. Cu toate acestea, unele platforme precum Calipsa se pot integra cu tot felul de modele de camere – oferind o actualizare rapidă și rentabilă a hardware-ului care altfel este vechi și depășit .

Tehnologia cloud permite, de asemenea, industriei de securitate să beneficieze mai mult de tehnologii precum învățarea automată, oferind în același timp o mai mare conectivitate la alte domenii ale afacerii.

3. Lipsa de personal ar putea pune probleme – dar AI ar putea ajuta in tendințe de top în securitatea fizică

În Marea Britanie, o lipsă „catastrofală” de agenți de securitate amenință sectoarele ospitalității și vieții de noapte, potrivit directorului executiv al Night Time Industries Association, Michael Kill . Recrutarea agenților de pază și a personalului de la ușă a devenit mai dificilă, deoarece o combinație de ore târzii și contracte de zero ore par să descurajeze aplicațiile. Cu toate acestea, această dificultate de a recruta candidați este cazul și în alte domenii de securitate, cum ar fi monitorizarea video.

 Raportul nostru anual 2021

A fost îngrijorarea tot mai mare a respondenților noștri cu privire la lipsa de personal. Multe companii de securitate se luptă să recruteze noi angajați.

La întrebarea care a fost cea mai mare provocare în ultimul an, 31% au citat lipsa de personal – aproape o treime din toți respondenții. Cel mai grăitor este că această cifră a crescut cu 20% din 2020.

Peste jumătate (55%) dintre companiile intervievate ne-au spus că lipsa de personal/boală a fost cea mai mare provocare operațională a lor din ultimul an. Este adevărat că o forță de muncă redusă pune provocări operaționale semnificative pentru orice afacere. Cu toate acestea, aici tehnologia ar putea ușura povara multor companii de securitate supraîncărcate.

Tehnologia inteligentă

Analiza video inteligentă poate monitoriza mai multe camere 24/7. Analiza cauta amenințări reale și în același timp eliminând alarmele false. Acest lucru permite profesioniștilor de securitate să se concentreze pe verificarea alarmelor. Dar si pe alertarea autorităților și menținerea acordurilor privind nivelul de servicii pentru clienți. După cum am văzut mai sus, inteligența artificială devine rapid un instrument eficient de prevenire. Aceasta permite companiilor de securitate să facă mai mult, cu mai puțin.

4. Întreruperea lanțului de aprovizionare ar putea avea implicații de securitate in tendințe de top în securitatea fizică

Alături de lipsa de personal, 2021 a fost anul întreruperii lanțului de aprovizionare. Potrivit Accenture, 94% dintre companiile din Fortune 1000 au văzut o întrerupere a lanțului de aprovizionare ca urmare a Covid-19 . Atunci când mărfurile nu se pot deplasa rapid de la A la B. Acest lucru are implicații de securitate – pentru marfă și pentru navă/vehicul.

Șoferii de camion au fost ținuți la cozi zile în șir din cauza modificării restricțiilor Covid la punctele de trecere a frontierei, iar circulația materiilor prime și a pieselor la nivel mondial și-a încetinit semnificativ ritmul, provocând restanțe în mai multe sectoare. Atunci când marfa rămâne staționară pentru perioade lungi de timp, există riscul ca infractorii să se mute, văzând aceasta ca o oportunitate ușoară.

Raportului de furt de marfă al BSI & TT Club

71% din furturile de marfă au avut loc pe sau în jurul camioanelor (camioane) . După cum am descoperit în ghidul nostru pentru securitatea lanțului de aprovizionare , există multe „verigi slabe” în lanțul de aprovizionare în care infractorii pot intercepta mărfuri – de la punctele de încărcare și descărcare, până la pur și simplu tăierea și preluarea mărfurilor dintr-un camion într-o oprire.

În timp ce tehnologia este folosită pentru a proteja mărfurile și șoferii, conform raportului Megatrends 2022 al SIA, chiar și acest lucru prezintă riscuri. Preocuparea este capacitatea de a pune încredere deplină în codul sursă, firmware, sistem pe cip și alte elemente hackabile care există cu orice produs sau soluție.

Cu alte cuvinte, sistemele care permit companiilor să-și urmărească și să urmărească vehiculele sunt, de asemenea, susceptibile la încălcări. Aceasta înseamnă că chiar și tehnologia de securitate trebuie securizată. Ceea ce ne duce la tendința noastră finală.

5. Securitatea fizică și securitatea cibernetică fuzionează

Linia dintre securitatea fizică și securitatea cibernetică devine din ce în ce mai neclară. Este la fel de important să vă protejați dispozitivele de securitate și activele digitale. La fel cum vă protejați bunurile fizice.

Pentru unele companii, riscurile de securitate cibernetică rămân o barieră în calea adoptării tehnologiei.

Conform Raportului de supraveghere video 2021 al IFSEC Global , 64% au citat securitatea cibernetică drept o barieră în calea adoptării videoclipurilor în cloud. Aceasta a fost bariera numărul unu. Interesant, a treia barieră a fost „lipsa de înțelegere/expertiză despre cloud”. O educație mai largă în ceea ce privește riscurile de securitate cibernetică – atât pentru cloud, cât și pentru dispozitive – este cheia pentru ca întreprinderile de securitate să avanseze.

La urma urmei, nu doar cloud-ul reprezintă un risc de securitate. Multe dispozitive inteligente interconectate – cunoscute sub numele de Internet of Things (IoT) – pot, de asemenea, să lase companiile vulnerabile. Dacă un dispozitiv este slab la atac, este posibil ca un hacker să-l folosească ca punct de intrare într-un întreg sistem de securitate.

 Cazul atacului botnet Mirai

Malware (cunoscut sub numele de Mirai) a reușit să infecteze multe dispozitive IoT, inclusiv camere de securitate. Aceste camere au devenit, la rândul lor, „boți”. Acestia au atacat serverele cu trafic web. In cele din urmă, au fost copleșiți și au fost offline. Acest lucru a lăsat o mare parte din Coasta de Est a SUA fără internet pentru aproape o zi întreagă.

Pe scurt, sistemele pe care ne bazăm acum pentru a ne ajuta să oferim clienților cele mai bune servicii de securitate posibile sunt, de asemenea, vulnerabile la atacuri. Vă recomandăm să apelați la un profesionist în securitate cibernetică. Acesta vă evalua sistemele și a le testa la stres. Puteti afla mai multe despre cum să vă protejați sistemele de securitate împotriva atacurilor. Consultați cartea noastră electronică gratuită despre securitate cibernetică și supraveghere video:

Descărcați ghidul GRATUIT


Așadar, iată, tendințele noastre de top în materie de securitate fizică de urmărit în 2022 și mai departe. Într-o industrie în creștere, asigurați-vă că rămâneți în fața tendințelor pentru a asigura o creștere constantă a afacerii dvs.

Doriți informații despre cum s-a comportat industria de monitorizare video în 2021? Descărcați gratuit Raportul de monitorizare video Calipsa 2021. Afla mai multe despre performanța industriei și adoptarea tehnologiei.

articol preluat si tradus de pe https://www.calipsa.io 


tendințe de top în securitatea fizică


Intra in comunitatea   Linkedin Securitate in Romania

Intra in comunitatea  Facebook Securitate in Romania  

Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Noutati si tendinte din industria de Securitate. Solutii de Securitate. Locuri de munca din industria de Securitate. Resurse utile. Topuri de Securitate.

VerifiES Security – Eficienta in Securitate: Servicii Eficiente de Securitate la preturi corecte

Ajutam companiile in selectia si implementarea celor mai Eficiente Solutii de Securitate.

Consultanta de securitate:  Design si proiectare solutii de securitate. Evaluare si selectie furnizori Securitate. Audit servicii si solutii de securitate. Optimizare bugete securitate. Evaluare eficienta. Eficacitate programe de securitate. Politici si proceduri de securitate. Programe de loss prevention. Receptie si evaluare sisteme de securitate.

Total Security Management: Proiectare sisteme securitate si incendiu. Evaluare de risc la securitate fizica. Implementare solutii de securitate. Paza. Sisteme de securitate. Monitorizare alarme. Management de securitate.

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate