Este statul roman partener al industriei de Securitate?

Hai sa va spun in 3 puncte opinia mea:

  1. Prin institutiile sale statul roman aplica legile in vigoare diferentiat, astfel anumite legi si norme se aplica in anumite cazuri sau nu se aplica in cazuri similare functie de cine detine firma de securitate (vezi legislatia muncii, evaziunea fiscala, legea securitatii etc);
  2. Prin institutiile sale statul roman, incurajeaza, tolereaza si/sau sustine munca la negru, evaziunea fiscala si deci prejudiciaza cetatenii romani. Cum? prin intermediu licitatiilor „transparente” organizate prin platforme seap si nu numai; de regula (in domeniul de securitate) licitatiile sunt castigate de firme in baza pretului cel mai mic, pret care de multe ori este situat sub costul cu salariul  brut minim pe economie, sunt castigate de firme evazioniste (sau firme ale acelorasi actionari cu istoric evazionist). Aceste licitatii nu incurajeaza solutiile de securitate, eficienta bugetara ci securitate clasica;
  3. prin institutiile sale statul roman este concurent direct al firmelor din industria de securitate (mai putin, pentru moment, pe sisteme de securitate);   Prin infiintarea  de  catre entitati ale statului firme de: paza, monitorizare si interventie, instalari de sisteme, statul (cel mai prost administrator, dovedit) incerca sa concureze ireal firme private. Dar oare de ce a aparut de cativa ani  aceasta a treia directie? din dorinta de eficientizare sau din alte dorinte? este cu adevarat nevoie ca statul sa infiinteze astfel de firme concurente?

Concluzia? DA, statul este partener-concurent al firmelor de securitate si in final „ajuta” concurenta neloiala in industria de securitate si penalizeaza de 3 ori firmele corecte si bonuseaza firmele incorecte.

Este o atitudine normala? se intampla astfel de comportament si in alte domenii sau doar industria de securitate este fericita beneficiara a unui asemenea aport din partea statului.

Probabil ca o industrie cu doar 2% din numarul total de angajati nu este asa de interesanta pentru statul roman, mai ales cand cei 1,43 miliarde de euro generati din cifrele de afaceri, de aceasta industrie reprezinta doar 0,0103 din PIB-ul Romaniei ( date la 2019). Calculati voi ce inseamna aportul industriei la PIBul Romaniei (taxe, impozite, tva).

Intra in comunitatea   Linkedin Securitate in Romania

Linkedin Securitate in Romania

Intra in comunitatea  Facebook Securitate in Romania  

Facebook Securitate in Romania

Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, Topuri de Securitate

VerifiES Security– Eficienta in Securitate: Servicii Eficiente de Securitate la preturi corecte

Ajutam companiile in selectia si implementarea celor mai Eficiente Solutii de Securitate si celor mai potriviti Furnizori de Securitate.

Consultanta de securitate si optimizare bugete | Evaluare eficienta si eficacitate programe de securitate | Proiectare sisteme Securitate si incendiu |  Audit servicii si solutii de Securitate | Evaluare si selectie furnizori Securitate | Evaluare de risc la securitate fizica | Management Securitate externalizat | Urmarire, Evaluare si Receptie servicii si Sisteme Securitate.

Constantin Iordache, Consultant Securitate Verifies

Securitate in Romania Blogul nr 1 pentru industria de securitate

close

Securitate in Romania

Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitte

Nu facem spam! Proiect VerifiES Security